#Techtips: Leuke, interactieve manieren om een parameter te gebruiken

Wekelijks delen wij tips die jou helpen om het gebruik van Tableau, Alteryx, Snowflake, Matillion en DataRobot nog makkelijker te maken. Deze tips zijn afkomstig van onze gecertificeerde consultants die dagelijks met deze tools werken. Heb jij een handige tip voor iedereen? Laat het ons van vooral weten. 

Deze week is het de beurt aan onze collega Mark Wolters. Hij komt met ideeën voor interactieve parameters in Tableau.

Voldoen aan specifieke gebruikerswensen

Bij het ontwikkelen van een dashboard houden we altijd rekening met de vragen die leven bij de eindgebruiker(s), de user story en het vergaren van inzichten op basis van data. Vaak zijn er specifieke wensen die onderdeel uit moeten maken van het dashboard. Dit kan een parameter zijn waarin de eindgebruiker zelf wil bepalen wat de inhoud is. Bijvoorbeeld om een begin- en einddatum te bepalen, een referentielijn anders te plaatsen, het dashboard per week/maand te bekijken of om een sortering te wisselen. Ook zijn er nog enkele andere mogelijkheden, bekijk het dashboard om te zien welke dit kunnen zijn.

Gratis Tableau workshop

Wil jij gratis kennismaken met de uitgebreide mogelijkheden van Tableau Software?
Volg dan onze online workshop en leer in 2 uur een aantal basisvaardigheden toe te passen in Tableau.
Deze workshop vindt online plaats. Door het gebruik van break-out sessies kan er individuele begeleiding van de trainer plaatsvinden.

Meer informatie & inschrijven