Lokale Overheid2023-11-15T15:32:56+01:00

Lokale Overheid

Onze samenleving verandert en lokale overheid organisaties dienen hierop in te spelen. Om deze veranderingen het hoofd te kunnen bieden staat datagedreven sturing en informatiegestuurd werken steeds hoger op de agenda bij de lokale overheid. Belangrijke speerpunten zijn o.a., het optimaliseren van de dienstverlening aan inwoners en bedrijven, klanttevredenheid en optimalisatie van de bedrijfsvoering. Allemaal thema’s waarbij data en informatie een sleutelrol spelen.

Infotopics is dé partner die jullie hierbij kan helpen. Al bijna 20 jaar ondersteunen wij (semi)-overheidsorganisaties om waarde uit data te halen en begrijpelijke inzichten te bieden in complexe vraagstukken.

Inzicht in data

Overheidsorganisaties genereren zelf veel data en om tot betere inzichten te komen is het noodzakelijk om deze interne data te combineren en te verrijken met data van derden en open data. Het beschikbaar krijgen van data vergt doorgaans al de nodige inspanningen. En de stap van data naar informatie vereist ook enige expertise en ervaring.

We helpen elke dag diverse overheidsorganisaties op de route van data naar relevante informatie. Hebben hierbij niet alleen oog voor techniek en proces, maar stellen juist de ‘mens’ centraal om deze cultuurverandering goed te laten verlopen.

Infotopics is dé gesprekspartner voor de lokale overheid op het gebied van stuur-, managementinformatie en datagedreven werken, op basis van begrijpelijke en interactieve visualisaties.

Datavisualisatie

Tableau is wereldleider op het gebied van datavisualisatie- en visuele analyse software. Als Tableau Gold Partner van het eerste uur weet Infotopics als geen ander wat Tableau voor jouw organisatie kan betekenen en hoe het gebruikers in staat stelt op een gebruikersvriendelijke manier snel inzicht te creëren. Het Tableau platform kan zowel in de interne als in de externe informatievoorziening voorzien.

Daar waar traditionele business intelligence (BI)- en rapportagesoftware vooral geschikt zijn voor programmeurs en software ontwikkelaars, is Tableau de self service BI tool voor iedereen.

Wij helpen je graag met de aanschaf en het onderhoud van licenties, Tableau trainingen, consultancy en slimme oplossingen om je efficiency te verhogen.

Analytical Excellence Overheid

Infotopics Academy

Waar sta jij als het gaat om data-gestuurd werken? Mensen maken het verschil! Wij geloven dat het succes van individuen en organisaties meer en meer afhangt van data en de waarde die ze hieruit weten te halen. We hebben daarom onze kennis en expertise gebundeld in onze ‘Academy’ en bieden diverse trainingen en maatwerkprogramma’s waarmee we jou, je team, afdeling en/of organisatie helpen om ‘analytical excellence’ te bereiken.

Infotopics Academy inspireert en helpt mensen om data-gedreven te werken en op een juiste manier met data om te gaan. Onze aanpak bij opleidingen kenmerkt zich door het samenbrengen van ‘hoofd, handen, hart’. Deze combinatie is belangrijk om mensen een optimale leeromgeving te bieden, om het geleerde in praktijk te brengen en nieuwe manieren van werken ‘in je systeem’ te krijgen, te borgen.

In onze opleidingstrajecten organiseren wij ‘intervisie’ om veranderingen bespreekbaar te maken, we gaan ‘gluren bij de buren’ voor inspiratie, we organiseren ‘hackatons’ en ‘inspiratieworkshops’ om mensen uit hun comfortzone te krijgen en we brengen mensen samen in een digitale, dan wel fysieke ‘community’ waarin ze met en van elkaar leren.

Hoe Infotopics je helpt met Tableau

Contact

Neem gerust contact met ons op.

Wij denken graag met je mee!

Neem contact op

Support en ondersteuning

Klanten van Infotopics kunnen rekenen op gedegen support / ondersteuning bij hun dagelijkse werk. Mocht er iets mis gaan en kom je er niet uit dan kunnen we je helpen via onze servicedesk (servicedesk@infotopics.nl). Soms is het ook prettig dat er iemand live met je mee kijkt, dat kunnen we ook voor onze klanten doen, en daarvoor gebruiken we teamviewer. Klik op onderstaande knop om Teamviewer gratis te downloaden.

Download Teamviewer
Ga naar de bovenkant