Ontdek hoe datagedreven jouw organisatie is

Op naar een datavolwassen organisatie

Organisaties gaan instinctief door de verschillende fases van ‘data maturity’. Het doel van onze Data Maturity Scan is om inzicht te geven in de huidige fase en om aanbevelingen, maar vooral een plan van aanpak én concrete vervolgstappen te geven om data & analytics binnen jouw organisatie naar het gewenste niveau te krijgen.

Strategie

Data Maturity Scan

Het stimuleren van datavolwassenheid kan een lastige taak zijn voor organisaties in iedere fase van het proces. Of het nu gaat om het vinden van het juiste talent, het ontwikkelen van een datagedreven cultuur, het inbedden van governance of het implementeren van de juiste technische oplossingen; de weg naar datavolwassenheid is voor ieder bedrijf anders.

Om organisaties verder op weg te helpen, heeft Infotopics de Data Maturity Scan ontwikkeld. Deze bedrijfsbrede scan beoordeelt jouw data-volwassenheid op 5 pijlers:

Icoon leren

Mens

De kennis en vaardigheden van medewerkers speelt een grote rol binnen datagedreven werken. De juiste mensen op de juiste plek op het juiste moment kunnen jouw data organisatie vleugels geven. Per fase moet er de juiste balans worden gemaakt van de verschillende rollen en vaardigheden binnen een organisatie om te kunnen groeien. We kijken samen naar het data literacy niveau en welke trainingen en ondersteuning nodig is om personeel op te leiden en de datavaardigheden in de organisatie te ontwikkelen.

 

cultuur

Cultuur

Welke rol speelt data in de organisatie cultuur? Ondersteunt analyse, data en onderzoek de beslissingen die gemaakt worden? Speelt leiderschap in op werken met data of ligt dit bij IT? Het succes van een datagedreven organisatie valt of staat met de cultuur in een organisatie. Een datatransformatie is ook een bedrijfstransformatie. Infotopics helpt graag om de juiste stappen te zetten in deze cultuurverandering binnen een organisatie.

Proces

Proces

Naarmate bedrijven meer gaan werken met data, moet dit op een logische wijze worden ingebed in de organisatie en in de dagelijkse processen. Het in kaart brengen en naleven van deze processen en ook uitbreiden naarmate datagebruik groeit is een belangrijk aspect van de Data Maturity Strategie.

Data

Data

Welke data is beschikbaar en hoe wordt deze opgeslagen, verwerkt en gedeeld?  Hoe wordt er omgegaan met data en welke architectuur ligt hieraan ten grondslag? Wij helpen organisaties in kaart brengen hoe data het beste kan worden opgeslagen, waarbij we ook kijken naar governance, beheer en content verspreiding.

Technologie

Technologie

Het gebruik van technologie  schuift steeds meer naar de business waarbij low-code oplossingen en nieuwe applicaties medewerkers gaan ondersteunen in het uitvoeren van hun werkzaamheden. Er zal een overgang plaatsvinden van beschrijvende naar voorspellende analyses. Hierbij zal de rol van IT binnen een datagedreven organisatie dan ook veranderen.  

Data Maturity Roadmap

Het blijft niet bij onze beoordeling of het opleveren van een uitgebreid document, dit is slechts het begin! We bieden vooral praktische aanbevelingen om aan de slag te gaan en daadwerkelijk verder te komen. Uiteraard kunnen we ook ondersteunen bij de uitvoering van het plan.

Data Maturity Model

Zij gingen jou voor

Meer weten

Benieuwd hoe een Data Maturity Scan er voor jouw organisatie uit kan zien?

NEEM CONTACT OP