Ontdek de kracht van Tableau 2023.2

Welkom, Tableau-avonturiers! Met veel nieuwe, uiteenlopende mogelijkheden tilt deze release van Tableau het platform naar een nog hoger niveau. Verhoog je productiviteit, werk efficiënter dan ooit tevoren en maak gebruik van de verbeterde beveiligingsmogelijkheden. Laten we de spannende functies van Tableau 2023.2 verkennen!

Line Patterns

Je kunt in Tableau 2023.2 snel en eenvoudig lijnpatronen toevoegen aan je visualisatie door de toegevoegde optie voor een solid, dashed of dotted line. Dit helpt om informatie uit te lichten of onderscheid te maken in je data. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het visualiseren van werkelijke omzet ten opzichte van budget over tijd.

Line patterns - Whats new in Tableau 2023.2
Whats new in Tableau 2023.2 - Multi row calculations

Multi-row calculations in Tableau Prep

Je kunt nu in Tableau Prep eenvoudig multi-row calculaties maken, zonder het gebruik van ingewikkelde berekeningen of codering! In slechts een paar klikken kun je Table Calculations maken bij het voorbereiden van je data, zoals bijvoorbeeld:

  • Difference from.
  • Percent difference from.
  • Moving calculations.

Daarnaast is het nu ook mogelijk om LOOKUP berekeningen in Tableau Prep te schrijven. Met deze nieuwe mogelijkheden kun je logica ‘hardcoded’ in jouw dataset verwerken, wat in Tableau Desktop leidt tot meer flexibiliteit en mogelijkheden qua analyse.

Timestamp Output in Tableau Prep

Ook biedt Tableau Prep de mogelijkheid om een Timestamp output toe te voegen aan jouw Tableau Prep Flow. Zo kun je eenvoudig versies of snapshots bijhouden wat weer tal van mogelijkheden biedt voor jou als data analist!  In deze demo wordt een use-case uitgelegd over de Timestamp Output in Tableau Prep.

Whats new in Tableau 2023.2 - Time stamp output
Beheerderscontrole PAT - Whats new in Tableau 2023.2

Beheerderscontrole persoonlijke toegangstokens

De nieuwste updates in Tableau Cloud bieden organisaties een krachtigere controle over persoonlijke toegangstokens (PAT’s) en verbeterde beveiligingsmogelijkheden. Door de mogelijkheid om gebruikers te selecteren die PAT’s kunnen aanmaken en de instelbare geldigheidsduur, kunnen beheerders nu de toegang tot gevoelige gegevens nauwkeurig beheren. Bij alle versies vanaf Tableau 2023.2 wordt op Tableau Cloud PAT’s standaard uitgeschakeld en wordt de vervaltermijn automatisch verkort naar 180 dagen.

Editable Viz Alt Text

Naast het wijzigen van de Alt Tekst bij afbeeldingen, biedt Tableau 2023.2 je nu de mogelijkheid om de Alt Tekst aan te passen voor visualisaties! Dit kan worden gewijzigd via het Data Guide panel of door Accessibility te selecteren in het worksheet drop-down menu. De Alt Tekst biedt de mogelijkheid tot 2500 tekens, waarmee een gedetailleerde beschrijving kan worden toegevoegd ten behoeve van het gebruik maken van screen reader functionaliteiten.

Whats new in Tableau 2023.2 - Editable Viz Alt Text
Whats new in Tableau 2023.2 - Salesforce Data Cloud connector

Salesforce Data Cloud connector

Ontdek de naadloze integratie van Tableau met de verbeterde Salesforce Data Cloud-connector! Voor deze nieuwe connector is geen installatie of nieuwe driver vereist. Vereenvoudig je data-analyse met Tableau en Data Cloud.

Naast de connector voor Salesforce Data Cloud, kun je nu ook een connector vinden op Tableau Exchange voor Google Analytics 4 (event data) en Amazon S3 (beta-versie).

Makkelijk de status volgen van de ‘known issues’ in Tableau

Het is nu eenvoudiger dan ooit om de status van bekende problemen bij te houden. Alle updates zijn nu handig te vinden op de pagina ‘known issues’, een centrale plaats waar je de status kunt volgen en waar ruimte is om ervaringen hierover te delen.

Je kunt op deze pagina nu filteren op Tableau-gerelateerde onderwerpen, waaronder Tableau API en Extensions, Tableau Bridge, Tableau Cloud, Tableau Desktop, Tableau Mobile, Tableau Prep Builder en Tableau Server. Wanneer je inlogt kun je je ook aanmelden om automatisch updates per mail te ontvangen en gemakkelijk en snel informatie te vinden over de voor jou relevante ‘known issues’.

Daarnaast bevat Tableau Help nu een document genaamd “Release Notes” (voorheen “What’s New”) en bevat het documentatie over nieuwe functies en updates van bestaande functies. Releaseopmerkingen zijn te vinden op de Tableau Help-pagina’s of door te filteren op versie en product, waaronder Tableau Cloud, Tableau Server, Tableau Desktop en Tableau Prep.

Whats new in Tableau 2023.2 - Known issues

Aan de slag met Tableau 2023.2

We hebben de nieuwe updates in Tableau 2023.2 verkend, vol met nieuwe mogelijkheden om jouw analytische platform te verbeteren. Van verhoogde productiviteit tot efficiënter werken en verbeterde beveiligingsmogelijkheden. Dus waar wacht je nog op? Ga nu aan de slag met Tableau 2023.2 en ontdek de ware kracht van jouw gegevens!