De Alteryx Machine Learning Cloud: een intuïtief en innovatief platform voor predictive analytics. 

Alteryx Machine Learning (ML) is speciaal gebouwd om zich te richten op machine learning-algoritmen zonder te hoeven programmeren. Op dit gebied heeft het uitgebreidere mogelijkheden dan Intelligence Suite. Met Alteryx ML ontwikkel je binnen enkele minuten een prognosemodel voor tijdreeksen of regressie- of classificatieproblemen. Alteryx ML werkt met Designer Cloud en kan ook werken met Designer Desktop wanneer ook Intelligence Suite is geïnstalleerd. 

 De Alteryx Machine Learning Cloud scoort hoog in gebruiksgemak en is bedoeld voor de gevorderde analist.

Vraag direct een demo aan!

De voordelen van Alteryx Machine Learning (ML) Cloud

  • Creëer modellen en inzichten met de kracht van de cloud en zonder te programmeren.
  • Genereer betrouwbare voorspellingen met een druk op de knop.
  • Bespaar tijd tot er waarde wordt toegevoegd met een gestandaardiseerde aanpak.
  • Jouw voorspellingen zijn eenvoudig te exporteren en integreren in andere applicaties, of te operationaliseren met de Alteryx Intelligence Suite.

Wat zou jij willen voorspellen?

Jouw nieuwe project begint met een dataset en een vraag. Met die twee zaken op zak, kun je direct de kracht ervaren van machine learning (ML) in de cloud.

In grote lijnen kun je drie soorten projecten onderscheiden binnen de Alteryx Machine Learning Cloud:

  • Classificatie
  • Regressie
  • Tijdreeksprognose

Prep data

Op autonome wijze voert de Alteryx Machine Learning Cloud data checks en data prep uit en kun je direct acties ondernemen om alleen die data mee te nemen die je nodig hebt.

Data Insight

Je krijgt eenvoudig data inzicht in relaties (correlaties) en uitzonderingsregels (uitbijters).

Model Setup

Kies wat je wilt voorspellen en de Alteryx Machine Learning Cloud helpt je project verder door je te ontzorgen in de benodigde controles die horen bij je prognoseproject (bijv. target leakage en class imbalance).

Feature Engineering

In een kwestie van seconden wordt een pijplijn opgezet om een verscheidenheid aan voorspellende features af te leiden van je dataset. Onder de motorkap profiteer je van het innovatieve Featuretools van Alteryx in combinatie met de kracht van de cloud en een gebruiksvriendelijke interface.

Feature engineering komt hiermee in een stroomversnelling en je verrijkt je data met zichzelf voor betere voorspellingen.

Auto Model

Met een druk op de knop start het geautomatiseerd modelleren in de Alteryx Machine Learning Cloud waarin innovatieve modellen worden geoptimaliseerd en op basis van prestaties met elkaar worden vergeleken. Je richt je gelijk op de toegevoegde waarde van de modellen in plaats van dat je tijden bezig bent met het programmeren en het encoderen, transformeren, imputeren, selecteren en samplen van data.

Alteryx Machine Learning Auto Model

Evaluate Model

Nadat je hebt gekozen voor het meest geschikte model is het moment aangekomen om het model te testen op data die nog niet door het algoritme gezien is. De Alteryx Machine Learning Cloud heeft alvast 20% van je dataset veiliggesteld voor deze stap zodat je direct kunt evalueren.

Ook krijg je een visualisatie van de pijplijn, een rapportage over de voorspellende prestaties en een uitlegbaar voorspellingsmodel in handen.

Alteryx Machine Learning Evaluate Model

Export and Predict

Vanuit deze stap zullen velen ervoor kiezen om het prognosemodel en de voorspellingen direct binnen Alteryx Designer beschikbaar te maken. Met onder andere de Machine Learning Predict tool kun de Alteryx Machine Learning Cloud probleemloos integreren in jouw workflows. Daarnaast bestaat de vrijheid om handmatig nieuwe data aan te leveren om mee te voorspellen. Doorpakken met predictive analytics op het Alteryx platform was nog nooit zó gemakkelijk.

Na je eerste project zul je flink wat waarde hebben toegevoegd, de smaak te pakken hebben gekregen en gestart zijn met het volgende project. Voordat je het weet, heb je een impactvolle verbetering doorgevoerd in de richting van een AI-gedreven organisatie.

 

Meer weten?

Vraag hieronder vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op voor meer informatie over Alteryx Machine Learning.

Vraag een demo aan