Alteryx Designer – Prepareer en blend je data middels workflows

Alteryx Designer is dé oplossing voor iedere data analist. Voor veel analisten binnen een marketing, sales, finance of HR afdeling kost het proces om data voor te bereiden, samen te voegen en te analyseren veel tijd en moeite. Om gegevens uit meerdere bronnen te verzamelen, op te schonen en samen te voegen moet er gebruik worden gemaakt van meerdere tools, waarbij je afhankelijk bent van andere mensen binnen of buiten je organisatie. Vervolgens zijn er andere tools nodig om analytische modellen te bouwen en te publiceren en vergt het nog meer inspanning om deze modellen en inzichten met de business eindgebruikers te delen.

Met de Alteryx Designer wordt je in staat gesteld om dit proces te automatiseren met herhaalbare workflows. Je hoeft niet langer allerlei manuele handelingen meer uit te voeren, maar je kunt binnen één gebruikersinterface zowel je data voorbereiden, verrijken en samenvoegen, als voorspellende, statistieke en ruimtelijke analyses doen.

Download gratis trial Alteryx Designer
Alteryc Connect Find Information

Alteryx Designer – Analytische procesautomatisering voor het individu

Alteryx stelt iedereen in een organisatie in staat om sneller tot het antwoord te komen. Welke data doelstelling je ook stelt, met Alteryx kun je de eindstreep halen.

Niet programmeren maar configureren

Vind krachtige inzichten met low-code, no-code analytics automatisering ontwikkeld voor maximaal gebruiksgemak. Zonder programmeerervaring werk je aan herhaalbare oplossingen en sleep en klik je met vertrouwen een visuele workflow bijeen. Creëer repeteerbare en interactieve processen met 300+ verschillende drag-and-drop tools als bouwstenen voor automatisering, rapporten, dataset voor visualisaties, of voor analytische apps.

Geen maanden maar dagen

Geen dagen, maar uren. Alteryx is de ultieme productiviteitstool voor iedereen die te maken heeft met waarde halen uit data. Er is een wereld aan mogelijkheden om te verkennen en te innoveren, zodat je met een gerust hart kunt werken aan de vragen van vandaag.

Groot denken, klein beginnen

Het werken met Alteryx draait om de kunst van het klein maken. Je begint met een doel wat je in gedachten hebt en je gebruikt vrijelijk databronnen om het gewenste resultaat te verkrijgen. Nagenoeg geen enkele organisatie heeft alle data op één plek staan. Met Alteryx kun je feilloos datasets van uiteenlopende bronnen met elkaar verrijken tot in een snelle en gevalideerde set. Ongeacht of je data on premise of in de cloud zit of nog verrijkt moet met externe bronnen: Alteryx is je vriend.

Eindeloze functionaliteiten binnen handbereik met Alteryx Designer

Toegang tot alle mogelijke databronnen

Verbind met welke databron dan ook – groot of klein, in de cloud of on-premise. Integreer en valideer jouw datasets en kom tot vernieuwende inzichten. Verbinden met data is razendsnel geregeld met de krachtige Input Data tool of met één van de vele connectoren vanuit de Alteryx Community. Zo kun je met minimale technische complexiteit en vanuit een uniforme gebruikerservaring aan de slag.

Verder kun je met In-Database processing optimaal gebruik maken van de reeds gemaakte investeringen in bestaande databases. Ook data ophalen met een API of anders webscraping doe je gemakkelijk en snel met Alteryx. Dit alles komt nog bovenop de snelle AMP (Alteryx Multi-threaded Processing) engine die data doorlooptijden minimaliseert.

Alteryc Connect Find Information

Alteryx maakt spatial analytics eenvoudig

Geografische data-analyse is waar Alteryx zijn naam aan ontleedt: Alteryx staat voor Alter Y X en verwijst zo naar de benodigde lengte- en breedtecoördinaten. Van meet af aan werden aardbevingsanalyses voor iedereen toegankelijk. Een opleiding tot GIS is niet vereist om succesvol te zijn met spatial analytics in Alteryx. Bovendien kun je met de Location & Business Datasets add-on voor Alteryx Designer profiteren van de partnerships met onder andere TomTom, Mapbox, Experian en Dun + Bradstreet. Concreet kun je met deze add-on veel gemakkelijker werken aan het optimaliseren van routes en reistijden (isochronen).

Met Alteryx is een groeipad voor data maturity binnen handbereik

Zonder te programmeren zijn verscheidene prognose- en optimalisatiemethodes beschikbaar in Alteryx, mede dankzij de integratie van R-software. Hiermee ontstaat ruimte om je creativiteit los te laten op bijvoorbeeld het segmenteren van klanten of het analyseren van winkelmanden. Ook is het voorspellen van bierscores of het dynamisch budgetteren aan de hand van een (rolling) forecast standaard mogelijk vanuit Alteryx Designer. Zelfs het optimaliseren op basis van feiten is in Alteryx mogelijk zonder al je wiskundeboeken opnieuw te moeten bestuderen.

Alteryx maakt problemen oplossen leuk

Zelfs het oplossen van de wekelijkse sudoku en voetbalvoorspellingen behoren tot de mogelijkheden.

Maak een vliegende start in je Alteryx carrière door de kracht van Alteryx te ervaren in één van onze trainingen. Onze trainers helpen iedereen om successen te boeken met Alteryx: vanaf je eerste dataproces tot en met het productiewaardig implementeren staan we klaar om je verder te helpen.

Alteryx connect Amplify Insights

Alteryx Designer – Visualytics

Aangezien data diverse fases van opschonen, voorbereiden, combineren en modeleren doorloopt, kan het moeilijk zijn om snel te begrijpen wat er met je data gebeurd en om te valideren welke veranderingen zijn gemaakt.

De Visualytics van Alteryx stellen analisten in staat je data niet alleen aan het eind van het analytics proces inzichtelijk te maken, maar door het gehele proces van de oplossing!

Zie je data in beweging

Valideer continu de waarde, kwaliteit en statistische verdeling van je data door krachtige in-line visualisaties.

Creëer snel interactieve visuals

Toon complexe data in visueel aantrekkelijke grafieken, waarin je door het aanpassen van lettertypes en kleur meerdere lagen dimensies sterk uit kan laten komen.

Breng je inzichten tot leven

Creëer en combineer meerdere interactieve grafieken om alle stakeholders in staat te stellen dieper in de analyses te duiken en ze te helpen focussen op wat voor hen belangrijk is.

Alteryx Designer – Predictive Analytics

Voorspellende analyses worden traditioneel gezien als complexe, moeilijk te coderen platformen, die voor data analisten ontoegankelijk zijn.

Alteryx maakt voorspellende analyses toegankelijk voor iedere data gebruiker. De repeteerbare workflows leveren zelf-service analytics competenties die nodig zijn voor voorspellende analyses; zo kunnen bijvoorbeeld ook analisten modellen ontwikkelen met de drag-and-drop tools waarbij geen programmering gevraagd wordt.

Gebruik op R gebaseerde analytics zonder codering

Gebruik meer dan 30 drag-and-drop tools, allen gebaseerd op R and aanpasbaar naar jouw specifieke wensen. Geen black box analytics!

Alteryc Connect Improve Business Results

Valideer de resultaten van voorspellende modellen

Maak predictive analytics makkelijker en sneller door het elimineren van de traditionele, statische rapportages en valideer de resultaten van je modellen door het gebruik van interactieve visualisaties.

Creëer op maat gemaakte voorspellingstools of importeer nieuwe pakketten

Direct gerelateerde R of Python coding kan gewoon geïntegreerd worden in een Alteryx workflow en gedeeld worden met collega’s door bijvoorbeeld data scientists. Alteryx werkt zowel code-free als code-friendly.

Alteryx connect Amplify Insights

Alteryx Designer – Spatial Analytics

Het maken van ruimtelijke analyses was jarenlang enkel besteedt aan een aantal experts. Echter, de explosie van Big Data, Internet of Things, mobiele gebruikers en social media maken spatial analytics een essentiële vereiste voor analisten.

Alteryx maakt het maken van ruimtelijke analyses schaalbaar door zijn herhaalbare geautomatiseerde workflows die locatie gerelateerde data kunnen samenvoegen en geavanceerde spatial analytics bevatten.

Krijg toegang en gebruik alle locatie gegevens die je nodig hebt

Prep en blend het volledige scala aan bronnen die nodig zijn voor je ruimtelijke analyses, van de data opties uit de Alteryx spatial pakketten, tot platte bestanden, ESRI (Environmental Systems Research Institute) en Big Data.

Intuïtieve en geavanceerde ruimtelijke analyse tools

Ruimtelijke tools als “Drive Time”, “Trade Area”, “Spatial Matching” en “Create Points” maken deze analyse technieken mogelijk.

Een output bestand genereren voor de mapping en visualisatie tools die je nodig hebt

Inzichten kunnen gedeeld worden in tools van andere vendors als Tableau en ESRI.

Alteryx Designer – Inzichten delen

Veel analisten spenderen hun dag aan het proberen toegang te krijgen tot de juiste data of er te komen door het werken met Excel. Alteryx zorgt ervoor dat dit proces snel en gemakkelijk gaat door het rapporteren en delen van analyses te integreren in geautomatiseerde workflows: Self-service analytics!

Creëer en deel pixel-perfect rapportages

Maak gemakkelijk op maat gemaakte rapportages, die zowel op verzoek of vooraf gepland geüpdatet kunnen worden en als output gebruikt kunnen worden voor een variatie aan documentformats als Excel, ESRI, PDF of Tableau.

Alteryc Connect Improve Business Results

Verrijk je Tableau visualisaties

Verlaag de tijd die je normaliter nodig hebt om een perfecte dataset te maken drastisch, en voeg geavanceerde analyses in je visualisatie toe.

Stel collega’s binnen je organisatie in staat de door jouw gecreëerde applicaties te gebruiken in de dagelijkse business

Verleg de waarde van je Alteryx workflows door een simpele interface toe te voegen die gebruikt kan worden in de Alteryx Server of de omgeving van de Alteryx Gallery.

Hoe Infotopics helpt met Alteryx

Gratis trial

Ga zelf aan de slag en ervaar het gebruiksgemak en de snelheid van Alteryx met datapreparatie en -modellering . Download gratis de 14 daagse proefversie.
Download trial

Alteryx trainingen

We helpen je snel op weg met Alteryx. Onze officieel gecertificeerde Alteryx trainers kunnen niet wachten om jou binnen no-time een datahero te maken.
Meer over Alteryx trainingen

Alteryx consultancy

We helpen je op weg, inspireren je en bouwen samen aan een oplossing. Wij ondersteunen bij het bouwen maar helpen je ook om zelf waarde uit je data te halen!
Meer over Alteryx consultancy

Solutions

Met onze markt- en productkennis ontwikkelen wij zelf solutions om het werken met Alteryx nog efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken.
Meer over solutions

Enkele van onze klanten

Alteryx Klantcases

Benieuwd hoe onze klanten Alteryx inzetten en de voordelen die ze hiermee behalen?
Lees de uitgebreide klantcases.

Lees de klantcases