Alteryx Auto Insights – Van data naar inzicht, sneller dan ooit

Ontsluit inzichten voor iedereen in je organisatie met Alteryx Auto Insights. Waar traditionele tools voor business intelligence en analytics inzichten bieden op basis van vragen die de gebruiker stelt, stelt Auto Insights zelf alle mogelijke datavragen. Dit biedt iedereen mogelijkheden voor razendsnelle besluitvorming om nieuwe problemen of kansen op basis van data te ontdekken, in enkele minuten tijd.

Vraag direct een demo aan!

Mis nooit meer belangrijke inzichten

Alteryx Auto Insights is een cloud native analytics oplossing die het analyse proces automatiseert. Deze AI-gedreven virtuele analist stelt zelfstandig alle mogelijke datavragen en gebruikt alleen de beste inzichten voor rapportages. Zo krijg je moeiteloos en binnen enkele minuten inzicht in de problemen en kansen voor je organisatie op basis van data.

Auto Insights combineert op unieke wijze functies om geautomatiseerde end-to-end inzichten voor je organisatie te leveren.

 • Data discovery – Auto Insights stelt alle mogelijke datavragen
 • Root cause analysis – Auto Insights voert zelfstandig onderzoek uit
 • Storytelling – Visualisaties van inzichten, voor iedereen te begrijpen

Augmented Analytics binnen handbereik

Met Alteryx Auto Insights wordt ieder team in staat gesteld om datagedreven besluiten te nemen.

Eenvoudige setup

Als de data geconnect is in Auto Insights, worden tal van machine learning algoritmen en duizenden combinaties van vraagstellingen geautomatiseerd en snel verwerkt tot betrouwbare inzichten.

Snel inzicht

Met Auto Insights hoeft een team niet te wachten tot er na pas uren of dagen inzichten verkregen zijn en is het mogelijk om de data analist uit de organisatie zich te laten richten op meer complexe vraagstukken.

Efficiëntie & tijdswinst

Efficiëntie zorgt voor tijdswinst!
Voor al die relevante vraagstukken die al tijden op de backlog staan is nu tijd vrijgespeeld binnen het datateam.

De mogelijkheden in Alteryx Auto Insights

AutoInsights Discover and drilldown

Gecentraliseerd inzicht met Discover

Met de Discover functie kun je razendsnel en moeiteloos een (directie)overzicht maken met geautomatiseerde inzichten uit interactieve datavisualisaties. Zo worden inzichten beschikbaar gemaakt voor iedereen.

Haal de onderste steen boven met What Caused This

In What Caused This worden verschillende machine learning technieken gezamenlijk ingezet om veranderingen in de dataset te verklaren. Zowel anomaliën als uitbijters ontsnappen niet aan de aandacht van Auto Insights zodat jij kunt profiteren van een eenduidig verhaal, dat samengesteld is op basis van alle veranderingen in jouw data.

Automatische updates met Missions

Met Missions is het mogelijk om vrijelijk (of met een template) inzichten te vergaren voor vrijwel alle vragen die bij het team spelen. Deze flexibele en persoonlijke inzichten zijn geautomatiseerd te delen met collega’s na iedere verversing van de data. Zo hoef je niet in te loggen in de cloud en worden inzichten direct bekendgemaakt met een eenvoudige e-mailnotificatie.

Samenwerken in één beheerde omgeving

Met Alteryx Auto Insights kun je op beheerde en veilige wijze relevante inzichten en verklaringen boven water halen. Voor de admin en data eigenaar zijn er mogelijkheden om de dataset aan de juiste (groepen) personen beschikbaar te maken en behoort ook row-level security (RLS) tot de mogelijkheden. Datasets zijn eenvoudig te koppelen en zijn vindbaar en doorzoekbaar via Search en de dataset catalogus.

Data stroomt ook vanuit een Alteryx Designer, Alteryx Server of Alteryx Cloud gemakkelijk door naar Auto Insights. Zo sluit je Auto Insights gemakkelijk aan op de geldende standaarden voor data governance en data engineering.

Alteryx Auto Insights is gebouwd voor alle teams en organisaties. Van HR tot finance en van vastgoed tot e-commerce, Auto Insights brengt je het dichtst bij databedreven besluitvorming met augmented analytics.

Voorbeelden

Een greep uit de cases waarin Alteryx Auto Insights een rol kan spelen:

 • Klantgerichte cases
  • Ticketstatus, doorlooptijden en klanttevredenheid analyseren voor de serviceorganisatie
  • Bestelvolumes van klanten uitlijnen met het veranderende assortiment
 • Mensgerichte cases
  • Benutting van uren en productiviteit langs de projectadministratie
  • Medewerkerstevredenheid, coaching en prestaties in balans
 • Operationele cases
  • Webverkeer en interacties optimaliseren voor verschillende persona’s
  • Verkorten van de rapportagecyclus en meer verkoopkansen verzilveren
 • Financiële cases
  • De impact van claims, declaraties en onverwachte kosten in perspectief plaatsen
  • Progressie op vlak van risico’s en audits monitoren
 • Business cases
  • Omzet analyseren langs verkoopkanalen en het portfolio
  • Facturatie en betalingsgedrag uitgelijnd ten behoeve van de cashflow

Meer weten?

Vraag hieronder vrijblijvend een demo aan of neem contact met ons op voor meer informatie over Alteryx Auto Insights.

Vraag een demo aan