Tableau Embedded helpt om je visual analytics te delen en te optimaliseren

Jouw klanten verwachten een transparante dienstverlening. Door het delen van data met je klanten sluit je perfect bij deze verwachting aan. Een platform waarin verschillende use cases kunnen worden uitgewerkt en gedeeld, waarin de juiste data bij de juiste mensen terecht komt, zonder dat dit een tijdrovend proces wordt. Is dit mogelijk?

Met Tableau Embedded Analytics hebben wij de oplossing gevonden. Met Tableau Embedded Analytics integreer je je Tableau dashboards in je huidige applicatie, product en webportaal. Het stelt je in staat om interactieve dashboards laagdrempelig te delen met gebruikers binnen en buiten je organisatie. Alle dashboards draaien in Tableau en integreren naadloos in je platform.

Marieke van Woerkom - Timing - klant Infotopics

Onderscheidend vermogen door jouw klanten van goede analytics te voorzien

Timing ondersteunt haar klanten met gerichte innovaties om uitvoerend werk beter, flexibeler en slimmer te organiseren. Op een praktische en betrokken manier zorgt Timing ervoor dat klanten zich kunnen blijven aanpassen, om nu en in de toekomst het verschil te kunnen blijven maken.

In de zoektocht om onderscheidend te zijn en in de look & feel van het bedrijf up-to-date informatie aan klanten te kunnen leveren, zonder dat dit een tijdrovend en intensief proces werd, implementeerde Timing Tableau Embedded Analytics.

“Door het gebruik van Tableau kunnen we onze organisatie nog verder professionaliseren en alle beschikbare informatie samenvoegen in overzichtelijke rapportages. Tableau centraliseert en automatiseert onze informatievoorziening. Hierdoor zijn collega’s niet meer direct van mij afhankelijk om over de juiste en actuele informatie te beschikken.”

aldus Marieke van Woerkom, Manager Business Intelligence & Data Analysis en verantwoordelijk voor de in- en externe informatievoorziening binnen Timing. Klik hier om de volledige klantcase te lezen.

Door Tableau Embedded Analytics:

  • Ligt de drempel om analytics echt te gebruiken laag, het is zeer gebruiksvriendelijk (bestaande authenticatie gebruiken, herkenbare interface, eigen huisstijl, less is more)
  • Embedden/integreren in een bestaande applicatie zorgt voor een geweldige gebruikerservaring
  • Het verschaft de organisatie zowel in- als extern, inzicht en stuurinformatie, zodat processen efficiënter kunnen worden ingericht
  • Het stelt de organisatie in staat om gemakkelijk te kunnen schalen en verschillende use cases uit te werken
  • Door automatisering gaat het samenstellen van rapporten sneller en gemakkelijker.

Zelf met Tableau Embedded Analytics aan de slag?

Haal binnen twee maanden meer uit je data met de Proof of Value methode.
Wij helpen je een beheersbaar, efficiënt project op te zetten wat snel en concreet resultaat oplevert.

We starten de Proof of Value met een intake waarin we dieper ingaan op jullie specifieke situatie. Schematisch kan die situatie er als volgt uit zien (zie rechts).

Uit jouw behoefte en bovenstaande architectuur bepalen we samen welke onderdelen er deel uit maken van de Proof of Value. Het doel van de Proof of Value is meestal om een goed beeld te krijgen van de daadwerkelijke oplossing en tegelijkertijd uit te testen of de praktijk aansluit bij de geschetste theorie.

Use case bepalen

Middels interactieve workshop wordt een geschikte use case bepaald.

Workshop volgen

Data analisten kunnen een workshop volgen om efficiënt en snel met het besturingsmodel te werken.

Besturingsmodel bouwen

Van bronsysteem, data acquisitie en transformatie bouwen we samen een werkend dashboard.

Adviesrapport ontvangen

Infotopics schrijft een uitgebreid adviesrapport met vervolgstappen voor de organisatie.

Usability testen

Stakeholders worden uitgenodigd om dashboard te testen en te integreren in hun werk.

Binnen 2 maanden resultaat

Gedurende 2 maanden gaan wij samen aan de slag om jouw roadmap naar succes uit te stippelen

De exacte invulling bespreken we graag met jou.

Ik wil een proof of value

Veel gestelde vragen over Embedded Analytics

  • In het geval van delen met de hele wereld (zonder beveiliging) volstaat Tableau Public. Dit is gratis. Lees hier over de wijze waarop EP Nuffic Tableau Public inzet voor Embedded Analytics.
  • In het geval van delen met externe klanten heb je de Tableau Embedded Analytics licentie nodig.
  • In het geval van interne klanten dan heb je de Tableau Explorer en Viewer licenties nodig.

Dan zijn er 2 mogelijkheden:

  • Je richt 2 aparte Tableau Servers in.
  • Je neemt Tableau Explorer en Viewer licenties en gebruikt deze ook voor de mensen buiten je organisatie.

Allereerst zijn de embedded analytics licenties uitsluitend bestemd voor een externe use case. Daarmee wordt bedoeld dat organisaties Tableau Dashboards ter beschikking willen stellen aan hun klanten. Deze Tableau Dashboards dienen dan in maximaal één portaal/applicatie/website geëmbed te worden. De derde voorwaarde is dat er maximaal 5 dataconnecties/bronnen gebruikt mogen worden. Deze 5 bronnen worden in het contract al vastgelegd. Voorbeelden van databronnen zijn: Excel, Postgress, SQL, MySQL enzovoorts.

Voor licenties gelden dezelfde voorwaarden als bij de reguliere licenties. De minimale aantallen per type licentie zijn: 1 Creator, 5 Explorers en 100 Viewers. De kleinste mogelijkheid om mee te starten is dus 1 Creator + 5 Explorer gebruikers. 1 Creator om te ontwikkelen en publiceren en 5 gebruikers die toegang kunnen krijgen tot de server omgeving.

Ja, er zijn Embedded Analytics licenties voor Tableau Cloud (voorheen Tableau Online).

Je kunt gebruik maken van de authenticatie die je al gebruikt voor jouw portaal of applicatie. Gebruikelijk is dat wij zorgen dat Single Sign On (SSO) richting Tableau Server functioneert.

Daarnaast kun je met row level security ervoor zorgen dat je klanten enkel informatie zien die voor hen bedoeld is (Autorisatie op regelniveau). Dit is binnen Tableau op een slimme manier in te bouwen zodat je het dashboard maar één keer hoeft te ontwikkelen en verschillende klanten hier gebruik van kunnen maken zonder dat ze elkaars data zien. Onze collega Joost Marico heeft hier een blog over geschreven.

De meeste portalen en/of applicaties zijn geschikt om te gebruiken voor Embedded Analytics. De meest voorkomende zijn: SharePoint, WordPress, Joomla en Laravel gebaseerde platformen. Indien je nog geen portaal tot je beschikking hebt, kunnen wij je daar mee helpen. Zie ook het antwoord op de vraag hieronder.

Infotopics heeft een basisportaal als standaardoplossing ontwikkeld. Hierin worden Tableau Server dashboards ontsloten en de schil waarin dit getoond wordt is aan te passen naar uw eigen huisstijl. Daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over het onderhoud van het portaal dat voeren wij voor u uit. Neem aub contact op met Infotopper Joost voor meer informatie.

Hoe Infotopics jou kan helpen

Gratis Trial

Ga zelf aan de slag en ervaar het gebruiksgemak en de snelheid van Tableau. Download gratis de 14 daagse proefversie.

Meer over gratis trial >

Proof of Value

We werken graag samen met jou een use case uit om te kijken wat Tableau Embedded voor jouw organisatie kan betekenen.

Meer over de proof of value >

Online event

Analytics in een veranderende wereld. Benieuwd naar de wijze waarop je analytics via technologie als Tableau vernieuwend kunt blijven inzetten?

Schrijf je in voor ons gratis event >

Neem contact op 

Tableau Klantcases

Benieuwd hoe onze klanten Tableau inzetten en de voordelen die ze hiermee behalen?
Lees de uitgebreide klantcases.

Lees de klantcases