Tableau Prep – Combineren, Modelleren en Opschonen van je data

Data opschonen, databronnen combineren en modelleren zijn een aantal functionaliteiten die inbegrepen zijn in Tableau Prep. Met een Tableau Creator licentie heb je ook toegang tot Tableau Prep. Wil je deze Prep workflows automatiseren dan kan dit met de Prep Conductor, deze is inbegrepen bij de Data Management Add-on licentie.

Een volledig beeld van jouw data

Drie weergaves tonen je data op regelniveau, profielen van elke kolom en je gehele datapreparatie proces. Klik op een weergave om de gewenste actie uit te voeren.

A complete picture of your data - Tableau Prep
Immediate results - Tableau Prep in action

Direct resultaat

Indien je een waarde wilt aanpssen kun je deze selecteren en direct bewerken. Verander je join type en zie de reultaten direct. Met elke actie zie je je data ogenblikkelijk veranderen, zelfs met miljoenen rijen aan data. Tableau Prep geeft je de vrijheid om zonder gevolgen te experimenteren en stappen in je flow te herorderen.

Slim, zodat je sneller kunt werken

Gebruik slimme functies om algemene data preparatie uitdagingen op te lossen. Tableau Prep gebruikt “fuzzy clustering” om repetitive taken , zoals groeperen op uitspraak, te veranderen naar een actie van slechts één klik.

03. Smart so you can work faster
04. Connect to more data - Tableau Prep flexibility

Connecteer naar meer data

Connecteer naar lokale date of in de cloud, ongeacht of het een database of een spradsheet is. Verkennen, combineren en opschonen van ongelijksoortige data zonder daarvoor code te hoeven schrijven. Tableau Prep laat, wanneer mogelijk, op een slimme manier de operaties door de database uitvoeren. Zo kun jij profiteren van een snelle performance van reeds bestaande database-investeringen.

Blijf in de flow

Blijf in de flow van jouw analyses. Het is gemakkelijk om je output met Tableau Desktop te openen of met anderen te delen via Tableau Server of Tableau Online. Gemakkelijk delen vermindert frictie en helpt je de kloof tussen datapreparatie en analyse te overbruggen, om zo betere bedrijfsresultaten te bereiken.

05. Stay in the flow with Tableau Prep and Infotopics
06. Share and collaborate, securely with Tableau Prep

Veilig delen en samenwerken

Deel jouw databronnen veilig met Tableau Server of Tableau Online. Creëer een omgeving waarin iedereen in jouw organisatie kan werken met beheerde data.

Prep Conductor

Je Prep workflows plannen, controleren en beheren kan met de Prep Conductor. Het automatiseren van deze workflows is mogelijk in de Tableau Server met de Tableau Data Management add-on licentie. Dit is een aanvullende licentie boven op Explorer en Viewer licenties en beschikbaar voor On-Premise en Online(cloud). Je creëert met deze functionaliteit een omgeving waarin iedere gebruiker veilig met voorbereide data aan de slag kan.

05. Stay in the flow with Tableau Prep and Infotopics

Licenties

Schaf je Tableau licenties aan bij Infotopics en ervaar de toegevoegde waarde van onze supportdesk (Nederlands/Engels) en licentiedesk. Wij helpen je de juiste type licenties te kiezen die bij je organisatie passen.
Voor onderwijs en non-profit organisaties gelden speciale tarieven. Wij vertellen je hier graag meer over.

Bekijk het licentiemodel

Hoe Infotopics je helpt met Tableau

Tableau Whitepapers

Kom tot nieuwe inzichten, verbreed je kennis en creëer
betere visualisaties met de Tableau Whitepapers.

Lees de whitepapers