Tableau Viewer & Explorer (Server) eenvoudig en veilig dashboards delen

In slechts enkele seconden publiceer je met Tableau Viewer & Explorer (Server licenties) dashboards naar een centrale plek en deel je de resultaten met collega’s of klanten. Geautoriseerde collega’s, klanten, websitebezoekers of andere specifieke doelgroepen kunnen via een webbrowser, tablet, mobiel apparaat, laptop of desktop direct aan de slag met de zojuist door jouw gemaakte dashboards. De dashboards zijn en blijven interactief en dat alles zonder tussenkomst van IT.

Download gratis Tableau trial

Tableau Explorer vs Viewer

Er zijn 2 producten op de Tableau Server: Explorer en Viewer. Beide producten bieden toegang tot de server omgeving.

Tableau Explorer

De Tableau Explorer licentie geeft de geautoriseerde gebruiker toegang tot de Server en kan naast dashboards bekijken ook aanpassingen doen op bestaande dashboards of een eigen dashboard ontwerpen vanaf een gepubliceerde dataset. Dit alles binnen de veilige omgeving.

Tableau Viewer

Met Tableau Viewer heeft een gebruiker toegang tot de Server omgeving met interactieve dashboards. De gebruiker kan de interactieve dashboard gebruiken door te filteren en klikken op het dasboard. Abonneren en alerts aanmaken behoort ook tot één van de vele handige functionaliteiten van de licentie. Samenwerken met je team is zo nog gemakkelijker. Dashboards bewerken of eigen visualisaties maken kan niet met deze licentie.

Tableau Viewer & Explorer (Server):
Alle data

Connecteer veilig met lokale databronnen of in de cloud. Publiceer en deel deze databronnen met geautoriseerde gebruikers. Tableau Server maakt gebruikt van de bekende databronnen, zoals Oracle, Hadoop, Microsoft SQL Server, Hadoop en vele anderen. Of maak gebruik van de web data connector of API’s om toegang te krijgen tot vele honderden databronnen.

Tableau Explorer en Tableau Viewer - Connect je Tableau Server met diverse databronnen met native connections
Tableau Explorer Tableau Viewer Data governance bij het delen en beveiligen van interactieve gepubliceerde dashboards

Tableau Viewer & Explorer (Server):
Data governance

Governance zonder compromis. Beheer alle metadata- en beveiligingsregels centraal. Zorg voor gedeelde en samengestelde databronnen voor alle gebruikers. Verkrijg inzicht in het gebruik om de Tableau Server omgeving te optimaliseren.

Tableau Viewer & Explorer (Server):
Veilig op jouw manier

Tableau Server integreert naadloos met je bestaande veiligheidsprotocollen of je nu Active Directory, Kerberos, OAuth of een andere standaard voor je netwerk beveiliging gebruikt. Beheer authenticatie op gebruikers- en groepsniveau en zorg dat al je doelgroepen de juiste informatie en dashboards kunnen inzien.

Tableau Server - deel je interactieve dashboards met collega's Tableau Explorer Tableau Viewer. Geo Spatial

Licenties

Schaf je Tableau licenties aan bij Infotopics en ervaar de toegevoegde waarde van onze supportdesk (Nederlands/Engels) en licentiedesk. Wij helpen je de juiste type licenties te kiezen die bij je organisatie passen.
Voor onderwijs en non-profit organisaties gelden speciale tarieven. Wij vertellen je hier graag meer over.

Bekijk het licentiemodel

Hoe Infotopics je helpt met Tableau

Tableau Klantcases

Benieuwd hoe onze klanten Tableau inzetten en de voordelen die ze hiermee behalen?
Lees de uitgebreide klantcases.

Lees de klantcases