We zijn op zoek naar nieuwe collega's - werken bij Infotopics

Waarom werken bij Infotopics? Dankzij de successen die wij behalen voor onze klanten, zijn wij een gezond en groeiend bedrijf. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s met een passie voor ons vakgebied.

Wil je werken met de nieuwste technieken op het gebied van data analyse? Ben je nieuwsgierig, leergierig of heb je veel ervaring toe te voegen aan ons team? Bekijk dan de vacatures en vertel ons waarom jij onze nieuwe collega wilt worden.

Interesse

Heb je passie voor data en interesse om bij Infotopics aan de slag te gaan? Neem dan contact op en motiveer waarom jij een Infotopper bent!

Ik wil werken bij Infotopics
Become a Young Data Professional

Onze vacatures

Analytics Consultant / Trainer Lokale Overheid

Hoe zorg jij voor een datagedreven cultuur binnen de lokale overheid?

Als consultant/trainer werk je binnen de Business line Academy van Infotopics. De Infotopics Academy inspireert en helpt mensen om datagedreven te werken en op een juiste manier met data om te gaan. Wij hebben onze kennis en expertise gebundeld en bieden diverse trainingen, opleidingen en maatwerk programma’s, waarmee we mensen, teams of afdelingen helpen om “Analytical Excellence” te bereiken. Met onze trainingen en opleidingen doen werknemers de benodigde kennis en kunde op, creëren ze bewustzijn en een gezamenlijke taal. Zo werken we samen met onze klanten een aan datagedreven cultuur.

Als consultant/trainer werk je samen met de Business Unit manager en Accountmanager van de Academy aan de realisatie van kwalitatief sterke opleidingsprogramma’s bij onze lokale overheidsklanten.

Wat doe je als consultant/trainer?

 • Jij helpt lokale overheden op weg naar databedrevenheid.
 • Je gaat het gesprek aan met besluitvormers en adviseert hen bij het invullen van de leerbehoeftes in relatie tot hun datastrategie.
 • Vanuit kennis en ervaring van de markt denk je mee in proposities en voer je deze ook uit.
 • Je kunt trainingen en programma’s zelfstandig onderhouden en doorontwikkelen en hebt hier een duidelijke visie op.
 • Je draagt actief bij aan de deskundigheidsbevordering van onze klanten door trainingen en workshops te verzorgen op het gebied van data & analytics.
 • Je schrijft zelfstandig mee aan offertes.
 • Je begeleidt opleidingsprogramma’s bij klanten.
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met bestaande klanten en werkt samen met collega’s aan het uitbouwen van nieuwe klantrelaties.

Waarom past deze functie helemaal bij jou?

Je hebt al aardig wat ervaring als projectmanager, analytics trainer, BI-consultant, opleidingsadviseur of een vergelijkbare functie op het gebied van datagedreven werken. Data & analytics is jouw passie en je weet anderen daarover te enthousiasmeren. Je hebt veel ervaring met het ontwikkelen van programma’s en van het geven van trainingen word je blij. Je hebt bij voorkeur ook kennis van didactiek, trainingsopbouw en verschillende werkvormen. Je functioneert op HBO+ werk- en denkniveau en een bedrijfskundige of onderwijskundige opleiding past heel goed bij deze functie. Ten slotte ben je 24 tot 40 uur per week beschikbaar. Jouw werklocatie is hoofdzakelijk Oldenzaal en omgeving.

Waarom maak jij het verschil in deze functie?

Omdat jij kansen in deze specifieke markt ziet en deze weet te vertalen naar de dienstverlening van de Academy. Je bent zelfstartend en beschikt over een gezonde commerciële drive. Je bent een sparringpartner voor onze klanten én de interne organisatie. Je bent gedreven en vertoont eagerness om de klantvraag te vertalen naar de ontwikkeling van een opleidingsprogramma. En als dit programma eenmaal staat, dat weet jij dit zelfstandig te implementeren bij de klant. Door jouw creativiteit en gedrevenheid weet jij klanten en collega’s te boeien. Doordat je ook nog over goede adviesvaardigheden beschikt en dit met impact weet te brengen, maak jij het verschil in deze functie.

Wat krijg je hiervoor terug?

Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf.
  Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team.
         
Uitdagende werkzaamheden in een snel veranderende omgeving.   Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling.
         
Een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.   Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.
         

Wat je moet weten over de sollicitatieprocedure 

Wij willen heel graag op korte termijn deze collega aan ons team toevoegen. Heb je interesse in de functie, dan zien wij jouw reactie graag snel tegemoet.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Chantal Geerdink, HR Manager of Emmy Heerdink, manager Academy via 0541-532010.

Reageer vandaag nog 😉

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Traineeship Tableau consultant (junior/medior)

Word jij onze nieuwe Tableau specialist?

Dan ben jij visueel ingesteld, heb je een enorme passie voor data en een enorme drive om het allerbeste uit jezelf te halen. En wil jij je aansluiten bij de allerbeste dataprofessionals op het gebied van Tableau? Dan is ons traineeship tot Tableau Consultant zeker iets voor jou!

Vanaf februari 2022 zijn wij voornemens weer te starten met een nieuwe groep medewerkers, die wij gaan opleiden tot de beste dataprofessionals op ons vakgebied. Jij hebt bij voorkeur al enige werkervaring opgedaan en bent nu klaar voor de tweede stap in je carrière. Maar ook als je net afgestudeerd bent en op zoek bent naar je eerste uitdaging, komen we ook graag met je in contact. Infotopics heeft de afgelopen jaren met succes al meerdere trajecten afgerond en jij hebt nu de kans om hier onderdeel van te zijn. Lees hier over de ervaringen van de collega’s die je al zijn voor gegaan.

Hoe ziet het traject eruit?

Vanaf de eerste dag ben je bij ons in dienst en ga je aan de slag in een omgeving van gepassioneerde dataprofessionals, waar we elke dag het verschil willen maken bij onze klanten. In een relatief korte periode met intensieve begeleiding en je eigen buddy maak jij de stap naar dataprofessional en word jij dé expert in Tableau. Je start met een intensief inwerkprogramma en gedurende het hele traject word je stap voor stap klaargestoomd in je rol als Tableau expert. Je krijgt hierbij loopbaanbegeleiding en gedurende het traject kijken we samen waar jouw kracht en specialisme liggen. Samen gaan we op zoek naar de beste versie van jezelf. Natuurlijk ligt in het begin de focus op de vakinhoudelijke kennis, maar gaan we ook direct aan de slag met je persoonlijke vaardigheden en komen onderwerpen als persoonlijk leiderschap en het maken van impact regelmatig aan bod.

Wat ga je doen als Tableau Consultant?

Als Tableau Consultant maak je de verbinding tussen dataspecialisten, IT en bedrijfskundigen binnen een bedrijf. Je vertaalt samen met hen de vraag van de klant naar een product met een ‘wow-factor’. Jij maakt dé impact die klanten nodig hebben om hun data gerelateerde vraagstukken op te lossen. Je helpt klanten bij het aanpassen van huidige dashboards of het opzetten van een nieuw dashboard. Je praat met de stakeholders in de business om de volgende stappen te kunnen zetten. Zodra je weet wat de wensen van de klant zijn, weet je de juiste specialisten in te schakelen, ontwikkel jij nieuwe mogelijkheden om meer inzicht in de data te krijgen en presenteer je dit vervolgens met mooie visualisaties in een dashboard. Zien, begrijpen, doen!

Waarom past deze vacature helemaal bij jou?

Je hebt een passie voor datagedreven werken en kent de basis van data analytics. Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-/ WO opleiding.  Bij verschillende klanten in de keuken kijken en je verder ontwikkelen tot een stevige gesprekspartner op het gebied van Business Intelligence, past helemaal bij jou. Op den duur ambieer jij functies als projectmanager, programmanager of senior consultant. Maar wil jij je liever specialiseren en passen functies als webdeveloper, server specialist of datasteward beter bij jou? Dan vind je die kansen zeker bij ons.

Hoe maak jij het verschil als Tableau Consultant?

Je maakt makkelijk contact en bent communicatief vaardig. Je beschikt over een groot analytisch vermogen en je wordt helemaal blij om klanten te helpen bij het proces om van data tot nieuwe en interessante inzichten te komen. Met jouw nieuwsgierigheid en innovatief vermogen, weet je nieuwe kansen te creëren en te verzilveren bij klanten. Je bent een echte teamplayer en spart graag met je collega’s over vraagstukken.  Tot slot, wil je eigenlijk maar één ding en dat is echt impact willen maken en tot de beste dataprofessionals in Nederland willen behoren.

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden jouw een uitdagende baan, waar de eerste maanden de focus zal liggen op jouw vakinhoudelijke kennis. Je doorloopt een intensief opleidingstraject en gaat daarna al snel deze kennis in de praktijk brengen bij klanten. Vanaf dag 1 ben je bij ons in dienst en krijg je een marktconform salaris. Kijk hieronder wat wij je nog meer bieden:

Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf.
  Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team.
         
Uitdagende werkzaamheden in een snel veranderende omgeving.   Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling.
         
Een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.   Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.
         

Wat je moet weten over de sollicitatieprocedure 

Wil je meer weten over de functie, het traject of over wie wij zijn? Kijk dan alvast op www.infotopics.nl voor meer informatie. Wil je nog meer weten? Neem dan contact op met Chantal Geerdink (HR Manager) of Leon Schepers (Talent & Resource Manager). Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer 0541-532010.

Herken jij jezelf in dit profiel en hebben we jouw interesse gewekt om ons mooie team te komen versterken? Reageer dan via onze site of stuur je CV rechtstreeks naar werken@infotopics.nl.

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Business Controller

Als Business Controller binnen Infotopics ga je een dynamische rol met veel vrijheden en verantwoordelijkheden vervullen. Je bent de business partner oftewel de adviseur van de Business Units. Je weet precies hoe de business presteert, waar bijgestuurd moet worden en je presenteert dit gevraagd en ongevraagd bij het MT en directie. Als adviseur zorg je dat zowel bij de dagelijkse werkzaamheden als bij de verbeterprojecten de business in control is, maak je plannen om de control-omgeving te verbeteren en implementeer je dit. Als sparringpartner daag je de Business Units uit in budgetten, investeringen en strategische beslissingen. Gebruikmakend van data analytics zorg je dat managementinformatie wordt vertaald naar actionable insights. Waar nodig stel je verbetervoorstellen op en zorg je ervoor dat deze succesvol worden geïmplementeerd.

De functie is nieuw binnen Infotopics en de focus zal de eerste tijd liggen op het inrichten van financiële structuren, welke ons verder gaan helpen in onze groei.  

Wat ga je doen als Business Controller?

Je gaat je bezig houden met de volgende werkzaamheden:

 • Signaleren van trends en ontwikkelingen in de markt en op basis hiervan komen tot voorspellingen (forecast) en aanbevelingen.
 • Vertalen van strategische doelstellingen in duidelijke KPI’s.
 • Analyseren en rapporteren van eventuele afwijkingen ten opzichte van forecast en planning.
 • Opstellen van betrouwbare operationele en financiële rapportages.
 • Ondersteunen en bewaken van budgetteringsprocessen.
 • Initiëren van verbeteringsprocessen, onder meer wat betreft planning en budgettering.
 • Uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en strategische scenario-analyses.
 • Fungeren als aanspreekpunt op het gebied van (financiële) procesverbetering.
 • Onderhouden van interne contacten met het management en externe contacten met onder meer accountants.

Waarom past deze functie helemaal bij jou?

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als Business Controller en bent toe aan de volgende stap in je carrière. Je hebt een financiële achtergrond op HBO / WO niveau en hebt ervaring op gedaan in de softwarebranche óf in de consultancy – of uitzendbranche. Ervaring met Exact is een pré. We zijn op zoek naar een business controller die op senior niveau heeft gewerkt of klaar is om deze stap te maken. Je hebt ervaring om een snel groeiende organisatie in een groeimarkt naar de ‘next level’ te brengen. Daarnaast beschik je over het Infotopics DNA,  heb je een passie voor data & analytics, ben je innovatief, gedreven en een echte teamplayer.  

Je vindt het een uitdaging om van scratch af aan iets op te bouwen, deze unieke kans pak jij met beide handen aan. Operationeel performance management is helemaal jouw expertise en je bent de sparringpartner en adviseur voor de Business Units. Je krijgt hierin alle vrijheid en werkt intensief samen met onze financieel medewerker, die je ook direct zal aansturen, en de directie. Daarnaast ben je onderdeel van het MT.

Waarom maak jij het verschil in deze functie?

Jij gaat doelgericht en ondernemend te werk. Je weet je gesprekspartner te overtuigen door jouw overtuigende wijze van communiceren en het natuurlijk leiderschap wat je hierin laat zien. Je bent zelfsturend en integer en jouw blik is op de toekomst gericht. Door jouw resultaatgerichte houding zorg jij dat plannen gerealiseerd worden en is het voor jou niet meer dan logisch dat dit altijd in samenwerking met de business gaat.

Het is een grote pré als jij naast al deze eigenschappen ook ervaring hebt met participatie- en of aandelenregelingen.

Wat krijg jij hiervoor terug?

Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf.
  Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team.
         
Uitdagende werkzaamheden in een snel veranderende omgeving.   Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling.
         
Een marktconforme beloning (tussen de €5.000,- en €6.000,- bruto per maand) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.   Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.
         

Wat je moet weten over de sollicitatieprocedure 

Wil je meer weten over de functie en wie wij zijn? Kijk dan op www.infotopics.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Chantal Geerdink (HR Manager) of  Ruud Hasselerharm (Directeur). Beide zijn bereikbaar via telefoonnummer 0541-532010.

Herken jij jezelf in dit profiel en hebben we jouw interesse gewekt om ons mooie team te komen versterken? Reageer dan via onze site of stuur je CV rechtstreeks naar werken@infotopics.nl.

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Technical sales supportmedewerker @ Apps for Tableau

Met passie voor data

Ben jij een energieke collega die wil bijdragen aan het succes van onze groeiende organisatie? Heb jij een brede interesse, een passie voor data, bij voorkeur kennis van Tableau en een klantgerichte blik om onze klanten te begrijpen en te helpen met hun vraagstukken en uitdagingen?

Infotopics | Apps for Tableau zoekt een Technisch Commercieel Talent!

Een communicatieve en klantgerichte medewerker die de uitdagingen van klanten begrijpt en kan vertalen in oplossingen en zich bovendien op zijn plek voelt in een multidisciplinair team. Past dit profiel jou en wil je jouw kennis en ervaring graag inzetten of ontwikkelen om ons team te versterken? Dan dagen we je uit om eens met ons te komen praten.

Wat ga jij doen?

Als Technical sales supportmedewerker ben je verantwoordelijk voor het beoordelen, behandelen, afhandelen, toewijzen en bewaken van alle binnenkomende vragen, verzoeken en incidenten. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten, beantwoordt de inhoudelijke of technische vragen die je kan of zorgt ervoor dat de vraag bij de juiste collega terecht komt. Je bewaakt de voortgang van alle tickets zodat je zeker weet dat jouw collega’s onze klanten tijdig te woord staan.

Je geeft met regelmaat demo’s aan (potentiële) klanten en neemt hen mee in de mogelijkheden die onze oplossingen voor de uitdagingen in het dagelijkse werk van onze klanten bieden. Het is een enorme pré als je al ervaring hebt met het werken in Tableau Software en net als al je collega’s beschikt over een grote passie voor data en analytics.

Waarom past deze functie helemaal bij jou?

Je bent een teamspeler, die zelfbewust is en innovatieve en creatieve benaderingen kan ontwikkelen. De vraag van de klant staat bij jou centraal en je denkt in oplossingen. Samen met het team van ontwikkelaars leg jij de klant nieuwe mogelijkheden voor, welke goed aansluiten bij de dagelijkse uitdagingen van de klant. Je weet de brug tussen de klant en de ontwikkelaars te slaan en samen bouwen jullie aan mooie nieuwe oplossingen.

Onze klanten bevinden zich hoofdzakelijk in het buitenland en ook een deel van onze collega’s spreekt geen Nederlands. De voertaal op kantoor is hoofdzakelijk Engels en ook je klantgesprekken gaan voor 90% in het Engels. De Engelse taal beheers je dan ook uitstekend. Je beschikt minimaal over een afgeronde mbo-opleiding in een commerciële of technische richting en we zien heel graag de affiniteit met data terug.

Omdat we een kleine groeiende organisatie zijn, vinden wij het teamgevoel enorm belangrijk en daarom werken we vaak samen met elkaar op ons kantoor in Hardenberg. Thuiswerken is een deel van je tijd uiteraard ook mogelijk.

Waarom maak jij het verschil in deze functie?

Je bent creatief en vindingrijk. Je bent niet bang voor nieuwe uitdagingen en bent in staat out-of-the-box te denken. Je bent communicatief goed vaardig in het Nederlands én het Engels en zoekt je collega’s proactief op om samen te werken. In verband met onze internationale klanten werk je regelmatig buiten de reguliere werktijden om. Veel klantgesprekken worden aan het einde van de middag gevoerd in verband met het tijdsverschil. Je gaat hier flexibel mee om.

Wat krijg jij hiervoor terug?

Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf.
  Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team.
         
Uitdagende werkzaamheden in een snel veranderende omgeving.   Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling.
         
Een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.   Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.
         

Wat je moet weten over de sollicitatieprocedure 

Wij willen heel graag op korte termijn deze collega aan ons team toevoegen. Heb je interesse in de functie, dan zien wij jouw reactie graag snel tegemoet.

Heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Chantal Geerdink, HR Manager via 0541-532010.

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Technical BI Consultant

Infotopics is op zoek naar een Technical BI Consultant in verband met uitbreiding van ons team. In deze functie ga jij grote en middelgrote organisaties van over de hele wereld adviseren bij de implementatie van Tableau Server. Vervolgens begeleid je het volledige traject met betrekking tot installatie en overdracht naar de beheerorganisatie van de klant. Naast geplande werkzaamheden, ondersteun je klanten ook bij verstoringen in hun productieomgevingen. Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat zijn jouw werkzaamheden als Technical BI Consultant?

 • Inrichting, ontwikkeling en onderhoud

Als Technical BI Consultant ben je verantwoordelijk voor de inrichting, technische ontwikkeling en onderhoud van Tableau Server omgevingen bij onze klanten.

 • Consultancy

Jij bent de adviseur voor de klant en verantwoordelijk voor het definiëren en managen van Tableau Server. Dit doe jij door een goede inventarisatie te maken van de situatie en deze om te zetten in duidelijke projectplannen. Je bent in staat om alle betrokkenen goed aangesloten te houden bij het proces voor een optimale implementatie. Ook ondersteun jij de salesafdeling met advies voor potentiële klanten.

 • Excellente uitvoering

Jij draagt zorg voor een optimale performance en troubleshooting van Business Intelligence applicaties en infrastructuur bij onze klanten. Tevens ben je dé solution architect, die in staat is nieuwe oplossingsinrichtingen voor onze klanten te bedenken.

Waarom past deze functie helemaal bij jou?

Je hebt een enorme passie voor data analytics en je bent continu bezig je kennis te vergroten. Als achtergrond heb je een MBO / HBO  opleiding.

Je hebt kennis van Tableau Software of vergelijkbare tools en hebt bij voorkeur al ervaring met implementatie trajecten bij grotere organisaties. Je beschikt over een brede algemene IT kennis. Je krijgt veel energie van technische uitdagingen en je bent creatief in het bedenken van oplossingen.

Over welke specifieke kennis moet je beschikken?

Je beschikt over de volgende kennis en / of hebt affiniteit met:

 • IT infrastructuur en architectuur, van zowel on-premise als cloud-platformen. Bijvoorbeeld Azure en AWS.
 • Klassieke en moderne databases zoals MS-SQL Server, Oracle. Cloud database oplossingen in Azure, AWS en Snowflake.
 • Security en Networking
 • Onderhoud en beheer van applicaties binnen Windows en Linux

Waarom maak jij het verschil in deze functie?

Met jouw passie voor data ga jij onze klanten echt verder helpen. Door jouw enthousiaste en leergierige houding weet jij jezelf steeds verder te willen ontwikkelen. Je gaat een uitdaging niet uit de weg gaat en mede hierdoor maak jij het verschil bij klanten. Je weet wat klanten nodig hebben en je weet hiervoor steeds de juiste oplossingen aan te dragen. Je zoekt jouw collega’s proactief op om over de nieuwste oplossingen te sparren en staat open voor feedback. Je draagt actief bij aan het teamgevoel en samen zorgen jullie voor een optimale klanttevredenheid. Je bent dienstverlenend ingesteld, ‘de klant is koning’ voor jou, maar weet je ook goed wat de SLA afspraken zijn die gemaakt zijn. Je weet precies waar de grens ligt en handelt hier in commercieel opzicht ook naar. 

Wat krijg jij hiervoor terug?

Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf
  Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team
         
Uitdagende werkzaamheden in een snel veranderende omgeving   Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling
         
Een marktconforme beloning met goede secundaire arbeidsvoorwaarden   Een uitdagende plek binnen een jong dynamisch bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden 
         

 

Wat je moet weten over de sollicitatieprocedure

Wil je meer weten over de functie en wie wij zijn? Kijk dan op www.infotopics.nl en www.appsfortableau.com voor meer informatie. Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Chantal Geerdink (HR Manager) of Leon Schepers (Operationeel Manager). Beide zijn bereikbaar via telefoonnummer 0541-532010.

Herken jij jezelf in dit profiel en hebben we jouw interesse gewekt om ons mooie team te komen versterken? Reageer dan via onze site of stuur je CV rechtstreeks naar werken@infotopics.nl

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Webdeveloper met een passie voor data!

Zie jij jezelf werken aan het grootste Tableau Apps Platform ter wereld?

AppsforTableau is 2,5 jaar geleden als startup opgezet binnen Infotopics en heeft inmiddels klanten in 150 landen! We zijn daarom op zoek naar extra ontwikkelaars die ons helpen om nog meer gave concepten te ontwikkelen die we wereldwijd kunnen verkopen.

Hoe ziet jouw dag eruit als webdeveloper?

Een werkdag bij AppsforTableau is afwisselend en nooit saai. Je dag zal daarom veel bestaan uit het bouwen van nieuwe producten en ideeën! Dit kunnen vraagstukken zijn van een klant, een idee wat op onze backlog (Teamwork) staat of iets briljants wat je zelf hebt bedacht. Op deze manier gaan we met het team van een idee naar een concept en uiteindelijk naar een product in onze webwinkel. Je mag daarin meewerken aan elk facet. Technisch, UI, UX en Marketing (website). Daarnaast komen er vragen/tickets binnen van klanten over de hele wereld. De ene keer vraagt een klant om een missende feature en de andere keer rapporteert hij/zij een bug. Dit oplossen is een onderdeel van je werk, omdat het resulteert in blije klanten. Daarnaast draait het natuurlijk om het continu verbeteren van het platform.

Waarom past deze functie helemaal bij jou?

Jij bent een programmeur met enthousiasme voor data die interesse en je hebt voorkeur kennis heeft van:

 • Webdevelopment (HTML, CSS, PHP, Javascript, Node)
 • Moderne web frameworks
 • Databases
 • Gestructureerd ontwikkelen (componenten, GIT, SCRUM)

Hoe maak jij het verschil in deze functie?

Je beschikt over ondernemende en onderzoekende vaardigheden. Je ziet kansen liggen en gaat hier direct mee aan de slag. Je communiceert hierover met het team en jullie zoeken elkaar hierin op. Je bent technisch sterk, maar denkt altijd vanuit wat de gebruiker wil. Zowel de Nederlandse – als de Engelse taal beheers je in woord en geschrift uitstekend.

Wat krijg jij hiervoor terug?

Pioniersrol binnen een klein team met veel vrijheid.
  Ruim 50 enthousiaste data collega’s verspreid over heel Nederland.
         
Ruimte om actief aan je persoonlijke ontwikkeling te werken.   Een marktconforme beloning met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
         
Een uitdagende plek binnen een jong dynamisch bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.   Jouw nieuw ontwikkelde producten worden wereldwijd een succes.
         

Wil je meer weten over wat Apps for Tableau doet?

Graag vertellen we je hier meer over. Je mag ons natuurlijk altijd bellen, mailen, twitteren. Maar begin alvast online:

 • Informatie over onze producten en ons team: https://appsfortableau.com/
 • Tableau – dé beste datavisualisatie en -analyse software van dit moment: https://www.tableau.com/
  • Onze twitter accounts: https://twitter.com/appsfortableau
 • De API’s waarmee wij met Tableau praten (naast ons twitter/mail contact met de developers ????): https://tableau.github.io/ en met name https://tableau.github.io/extensions-api/
 • Website van Infotopics: https://infotopics.nl/

Wil je alvast weten wie je nieuwe collega’s zijn?

Dat zijn deze Infotoppers:

collega's appsfortableau

 

 

 

 

 

 

About Infotopics

Eagerness to inspire… It is in the DNA of Infotopics and all our employees. We are curious, analytically skilled and we are fan(atic)s when it comes to acquiring insight from data.
Our customers want to become smarter, more effective, and more efficient by getting value from their data. By seeing, understanding and sharing insights themselves, they make better decisions in every part of the organisation. They strive to create a data-driven culture which generates opportunities and value for the business as a whole.
Infotopics helps build this culture by transferring knowledge, skills and enthusiasm. Obtaining value from data together with clients is fun and inspiring!

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Richard van Wijk, CEO. Hij is bereikbaar op 06-13207599.

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Infotopics is per direct op zoek naar een Senior Consultant voor de business unit Analytics om onze klanten met strategisch en tactisch advies te stimuleren en te ondersteunen naar een data gedreven organisatie. Heb jij de creativiteit en kennis om een datavisie & -programma te ontwikkelen én neer te zetten bij onze klanten? Dan ben jij wat we zoeken!

Wat ga je doen als Senior Consultant Analytics?

Als Senior Consultant help jij klanten op weg naar een data gedreven organisatie. Je begrijpt dat de verandering die nodig is alleen maar gaat lukken als er integraal gekeken wordt naar de verandering van mensen, processen en technologie. Dit doe je door ze te adviseren op strategisch en tactisch niveau en samen met de klant een programma neer te zetten. Jij bent elke dag bezig samen met je team de klant te adviseren over de volgende stap die ze moeten zetten. Dankzij jouw enthousiasme en overkoepelende visie weet jij klanten in beweging te brengen met inspirerende én realistische plannen. Je bent in staat de wensen, propositie en situatie van de klant te vertalen naar een concrete road map die resulteert in waardevolle en betrouwbare data en nieuwe mogelijkheden om dit uit te nutten. Hiervoor heb je kennis van en / of ervaring in:

 • De nieuwste ontwikkelingen in data analytics
 • Visualisatie oplossingen (in elk geval kennis van Tableau)
 • Ervaring met Alteryx is een pré
 • Ontwerpen en realiseren van slimme (conceptuele) oplossingen
 • Lead consultant bij meerdere grote klantprojecten op het gebied van BI & data-analytics
 • Ervaring als projectmanager bij complexe klantvraagstukken
 • Sparringpartner op directie- en managementniveau
 • Leidinggevende ervaring

Wie zoeken we?

We zoeken een senior consultant die complexe situaties weet te overzien en vertalen naar structurele oplossingen. Je bent technisch sterk en kan door je ervaring werken met meerdere tools. Je weet hoe deze tools & bedrijfsprocessen kunnen bijdragen aan het tackelen van uitdagingen van je klant en kunt ze plaatsen in de technische infrastructuur van de klant. Je bent bovenal gedreven en kunt klanten én collega’s aansporen in beweging te komen, mensen krijgen energie van je.

Verder is je werk nauwkeurig, gestructureerd en ben je punctueel. Klanten zijn blij met jou: jij bent goed in het opbouwen, uitbouwen en onderhouden van klantrelaties.

Verder herken je jezelf hierin:

 • Je bent creatief, gedreven en eigenwijs
 • Je begrijpt de wereld van data door en door
 • Je weet mensen te overtuigen met jouw advies
 • Je werkt graag samen met klanten aan lange termijn plannen
 • Je weet hoe je commercieel op te stellen als de klantrelatie daarom vraagt
 • Je hebt aantoonbare ervaring met complexe klantvraagstukken
 • Je hebt HBO- of WO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring
 • Je bent procesvaardig en zelfstandig. Het bijhouden van taken en deadlines gaat je gemakkelijk af en je communiceert hier goed over
 • Je bent een netwerker en bij voorkeur actief in data-gerelateerde netwerken
 • Je bent 32 tot 40 uur per week beschikbaar
 • Woonachtig in regio Utrecht (werklocatie is bij klanten in heel Nederland of op onze vestiging in Houten)

Wat bieden we?

 • Een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team
 • Jouw ontwikkeling staat centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling
 • Uitdagende klantcases in een dynamische werkomgeving
 • Interne en externe trainingen en deelname aan conferenties
 • Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden
Ja, ik wil werken bij Infotopics

De vraag naar data en mensen die er mee kunnen werken neemt toe. Veel van onze klanten vragen ons hierbij te helpen. Daarom leiden wij mensen op tot data analist, product specialist, trainer en/of business intelligence consultant.

Meerdere keren per jaar starten we met een nieuwe groep (jonge) data-professionals. We bieden een programma van twee jaar, met keuzemogelijkheden voor een specialisatie naar wens. Wanneer je het programma succesvol doorloopt krijg je een baan aangeboden bij Infotopics of introduceren we je bij ons netwerk van partner-organisaties.

zie youngdataprofessional.com voor alle ins en outs over het programma.

PROGRAMMA

Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen,  o.a. de volgende aspecten komen aan bod:
Vakinhoudelijke ontwikkeling:

 • Kennissessies over technologie, software en de branche
 • Training en coaching door ervaren data-professionals
 • Werken met de nieuwste generatie analytische tools: Tableau en Alteryx

Persoonlijke en professionele ontwikkeling:

 • Wie ben je en wat zijn jouw talenten?
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams
 • Leiderschap, communicatie en projectmanagement
 • …en diverse gerelateerde vaardigheden.

AAN DE SLAG IN DE PRAKTIJK

Bovenstaande ga je meteen vanaf het begin in praktijk brengen bij onze vooruitstrevende partner-organisaties. Senior collega’s zullen je hierbij begeleiden. Naarmate het programma vordert ga je steeds meer zelfstandig aan de slag en word je onderdeel van een multidisciplinair data-team.
Onze partner-organisaties zijn betrokken bij de opzet en de invulling van het programma. Je gaat gedurende het programma bij diverse organisaties aan de slag. De kennis en expertise die je opdoet deel je met anderen tijdens kennissessies die je aangeboden krijgt of zelf organiseert.

EEN NETWERK EN CERTIFICEREN

Je zult heel snel een netwerk opbouwen door heel Nederland (en mogelijk ook Europa) dat je nodig zult hebben bij het organiseren van een ‘top of the bill’ data-event ter afsluiting van het programma. Als kers op de taart ga je ook nog deelnemen aan een Tableau Conferentie EMEA om je te certificeren als Tableau consultant.

Dit is je kans om een boost te geven aan jouw data-carrière!

WAT WIJ ZOEKEN IN JOU

• HBO/universitair werk en denkniveau
• Nieuwsgierig
• Analytisch
• Enthousiast
• Leergierig
• Passie voor werken met data
• Ervaring met R, Python, SPSS, Excel en/of andere data analyse software.

Met een achtergrond in:
• (Technische) bedrijfskunde / business administration
• Bedrijfseconomie / Econometrie
• Business IT & Management
• Informatica
• Creatieve Technologie
• Forensisch onderzoek
• Of een andere opleiding waarin statistische kennis aan bod komt.

Staat jouw studie-achtergrond er niet bij, maar voldoe je wel aan de bovenstaande eigenschappen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op en wie weet verwelkomen we jou binnenkort in ons team!

Solliciteren via onderstaande knop of gebruik het formulier op www.youngdataprofessional.com
Meer informatie via? mail naar werken@infotopics.nl of bel 0541 532010

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Onze vacatures voor studenten

Stagiair(e) HBO-ICT

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek in de wereld van data? Lees dan snel verder!

Voor onze Analytics afdeling zijn wij op zoek naar een stagiaire.

Wat ga jij bij ons doen?

 • Je gaat meewerken aan de inrichting, technische ontwikkeling en onderhoud van Tableau Server en Alteryx Server omgevingen bij onze klanten.
 • Je werkt mee aan een optimale performance en troubleshooting van Business Intelligence applicaties en infrastructuur bij onze klanten.

Waarom past deze functie bij jou?

Je hebt een passie voor data analytics en je wil je kennis op dit gebied graag vergroten. Je volgt een HBO studie richting ICT of een aanverwante opleiding en je beschikt al over een brede IT kennis.

Welke kennis moet ik hebben?

Je beschikt over de volgende kennis en/of hebt affiniteit met:

 • IT infrastructuur en architectuur.
 • Klassieke en moderne databases zoals MS-SQL Server, Oracle. Cloud database oplossingen in Azure en AWS.
 • Onderhoud en beheer van applicaties binnen Windows en Linux.
 • Kennis van web development en webapplicaties is een pré.

Wat je moet weten over de sollicitatieprocedure

Wil je meer weten over de stageplek en wie wij zijn? Kijk dan op www.infotopics.nl voor meer informatie. Voor meer informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Chantal Geerdink (HR Manager) of Leon Schepers (Operationeel Manager). Beide zijn bereikbaar via telefoonnummer 0541-532010.

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplek of bijbaan naast je studie in de wereld van Data? Lees dan snel verder!

Voor AppsforTableau, onderdeel van Infotopics B.V., zijn wij op zoek naar een stagiaire of oproepkracht die mee wil werken aan het verder uitbouwen van dit snel groeiende bedrijfsonderdeel en marktleider op gebied van Tableau Solutions.

Wat ga jij bij ons doen?

 • Het ontwerpen en samenstellen van documentatie en handleidingen voor de solutions, die wij aanbieden aan klanten
 • Het ontwerpen van GIF-jes en samenstellen van video’s, als aanvulling op de documentatie en handleidingen
 • Het meewerken aan overige online marketing activiteiten om zichtbaar te zijn in de markt en bij onze klanten
 • Inrichten, beheren en uitbouwen van Social Media kanalen

Wanneer is deze stage helemaal iets voor jou?

 • Je iets met data hebt en je hier verder in wilt verdiepen
 • Je over de leukste ideeën beschikt om de toepasbaarheid van onze solutions op een prettig leesbare manier te omschrijven
 • Jij je helemaal op je plek voelt in een team waar innovatie, gedrevenheid en samenwerken enorm belangrijk zijn
 • Je een MBO of HBO studie richting IT, Marketing of Commercie volgt

Wat hebben wij jou te bieden?

Wij bieden jou een stage of bijbaan bij de wereldwijde marktleider op het gebied van Tableau Solutions. Dit is jouw kans om je verder te verdiepen in deze wereld. Je leert wat data gedreven werken is en staat in nauw contact met hoe wij steeds meer solutions ontwikkelen voor Tableau. Je werkt samen in een team, waar dé experts op dit vakgebied werkzaam zijn. En daarbij krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën te delen en tot uitvoering te brengen.

Wat krijg jij hiervoor terug?

Een groei functie binnen een dynamisch bedrijf.
  Samenwerken in een jong, enthousiast en informeel team.
         
Uitdagende werkzaamheden in een snel veranderende omgeving.   Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Wij bieden volop ruimte voor jouw ontwikkeling.
         
Een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.   Een uitdagende plek in een bedrijf waar feestjes, borrels en uitjes regelmatig plaatsvinden.
         

Over AppsforTableau

Eagerness to inspire… het zit in het DNA van al onze medewerkers. Wij zijn nieuwsgierig, analytisch sterk onderlegd en we zijn enorm gedreven om steeds meer inzichten uit data te halen te halen voor onze klanten. Door het zien en begrijpen van data zijn klanten in staat betere beslissingen te nemen in elk deel van hun onderneming. Wij streven ernaar een data gedreven cultuur te creëren, waarbij nieuwe kansen wordt gecreëerd en waarde wordt toegevoegd.

Voor meer informatie over AppsforTableau kun je ons altijd contacten. Voor vragen kun je terecht bij Richard van Wijk, Business Manager AppsforTableau (06-13207599) of Chantal Geerdink, HR Business Partner (06-46040730) en kijk vooral ook op onze websites voor meer informatie.

www.appsfortableau.com en www.infotopics.nl

Ja, ik wil werken bij AppsforTableau

Zoek jij een uitdagende afstudeerplek? Dan zit je goed bij Infotopics!

Wij bieden jou het volgende:

 • Goede begeleiding.
 • Toegang en deelname tot interne trainingen.
 • Ben jij een talent? Dan houden we je graag in ons team. Meerdere afstudeerders zijn jou inmiddels voorgegaan.
 • Wij hebben genoeg ideeën voor afstudeeropdrachten, maar staan vooral open voor ideeën die je zelf aandraagt.

Studies die veel raakvlakken hebben met werken bij Infotopics:

 • (Technische) bedrijfskunde
 • Business IT & Management
 • Creative Technology
 • Business Administration
 • Forensisch onderzoek

Staat jouw studie er niet bij, maar heb je wel interesse? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ja, ik wil werken bij Infotopics

Werken bij Infotopics

Werken bij Infotopics betekent werken aan je passie. Wij kijken naar jouw talenten en passen daar het werk zo goed mogelijk op aan. Je krijgt ruimte om je te ontplooien op die aspecten die passen bij jouw ambities. Het betekent ook teamwork. Zowel met klanten, partners als collega’s. Infotopics is succesvol, omdat wij door dit teamwork in staat zijn snel antwoorden te geven op de informatievragen van klanten. Wij kiezen voor een datagedreven aanpak. Geen ellenlange ontwerptrajecten, maar direct aan de slag op eigen gegevens en laten zien wat de mogelijkheden zijn, om zo tot een concreet resultaat te komen.

Wij zijn een jong en divers team en vinden het belangrijk om met onze personeelsvereniging Infotoppers leuke dingen te ondernemen, zoals stedentrip, skiën, pubquiz, paintballen of teambuilding sessies. Verder vinden wij het belangrijk dat je woont en werkt waar jij jezelf het prettigst voelt. Naast ons hoofdkantoor in Oldenzaal, hebben we vestigingen in Houten en Hardenberg.

Infotopics is maatschappelijk betrokken en steunt jaarlijks een flink aantal goede doelen, zoals Welkomhuis Twente, Stichting Leergeld en Alpe d’HuZes. Daarnaast dragen wij ons steentje bij met ondersteuning voor evenementen, sport- en culturele clubs.

Zien begrijpen doen - Jacks art Infotopics

Werken bij Infotopics,
oftewel werken

– in een omgeving waar jouw mening er toe doet.

– op niveau.

– op de scheidslijn van business en ICT.

– met de nieuwste technologieën.

– met veel fun.

– met veel afwisseling.

– met de klant als partner.

– vanuit jouw interesses.

– met betrokken collega’s.

 
 

Werken bij Infotopics – Spreekt jou dit aan?

Denk jij bij Infotopics te passen en spreekt ons bedrijf jou aan? Bekijk dan onze vacatures bovenaan deze pagina en neem contact op via 0541-532010, mail naar werken@infotopics.nl of klik op nevenstaande button en vul het contactformulier in.

Ik wil werken bij Infotopics