In Tableau 2019.4 zijn met name veel verbeteringen doorgevoerd waardoor het nog gebruiksvriendelijker wordt om met Tableau te werken. Ik neem je in deze blog mee naar de highlights van Tableau 2019.4.

View Recommendations

Tableau Online en Tableau Server geven gepersonaliseerde suggesties die jou direct verbinden met relevante data en content op jouw Tableau site. De suggesties zijn gebaseerd op het historisch gebruik. Daarnaast worden suggesties gegeven die trending zijn binnen jouw Tableau site. Je vindt de view recommendations op de Tableau startpagina en via het linker navigatiemenu.

Blog 2019.4 - View recommendations

Tabelverbeteringen

In de voorgaande versies van Tableau Desktop konden we tabellen maken met maximaal 16 kolommen. Vanaf nu is het mogelijk om tabellen tot 50 kolommen te maken. Je kan de grootte van een tabel aanpassen bij de tabelopties onder Analysis > Table Layout > Advanced.  Is het wel eens voorgekomen dat je een waarde in je tabel wilde opzoeken en dit moeizaam ging? Ook hier is aan gedacht. Het is vanaf nu mogelijk om horizontaal door discrete velden te scrollen en per pane te sorteren. Vind je dat nóg niet genoeg? AppsforTableau heeft speciaal voor jouw de SuperTables extensie voor Tableau ontwikkeld.

Blog 2019.4 - Tabelverbeteringen

Geautomatiseerde workflows met webhooks support

Voor de ontwikkelaars onder ons heeft Tableau de Webhooks support geïntroduceerd. Hiermee kun je gemakkelijk Tableau met andere applicaties integreren. Met de Webhooks is het mogelijk om geautomatiseerde workflows te bouwen die worden getriggerd door een bepaalde gebeurtenis op Tableau Online of Tableau Server. Bijvoorbeeld het automatisch verzenden van een ‘service now ticket’ wanneer een extract refresh is gefaald of het automatisch sturen van een bericht naar teamleden via jullie communicatiekanaal, zoals Slack, nadat een workbook gepubliceerd is. Ben je benieuwd wat wij er mee doen? Merlijn Buit, onze Tableau Zen Master, heeft de hackaton op de Tableau Conference 2019 gewonnen met zijn webhooks-oplossing! Op zijn Github pagina kun je meer lezen over deze gebruiksvriendelijk oplossing.

Blog 2019.4 - Geautomatiseerde workflows

Nieuwe Tableau Desktop en Prep connecties

In Tableau 2019.4 zijn verschillende connecties toegevoegd aan het startscherm van Tableau Desktop. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om te verbinden met de Alibaba Cloud en de LinkedIn Sales Navigator. Om het voor jou makkelijk te maken heeft Tableau een paar voorbeeld dashboards ontwikkeld met de LinkedIn Sales Navigator data, bekijk ze hier.  Verder zijn in Tableau Prep Builder 2019.4 verbindingen met Dropbox, Google Drive, OneDrive en Box toegevoegd. Vanaf nu is het mogelijk om binnen een paar klikken te verbinden met jouw bestanden op de diverse cloudservices.

App lock in Tableau Mobile

Om Tableau Mobile beter te beveiligen komt Tableau met een app lock. De app lock biedt een extra beveiligingslaag voor gebruikers die al zijn aangemeld. Nadat een gebruiker heeft ingelogd op Tableau Mobile kunnen gebruikers gezichtsherkenning, zijn/haar vingerafdruk of een pincode gebruiken om de app te ontgrendelen. Beheerders kunnen app lock inschakelen via de site-level setting of via de appConfig setting met een enterprise oplossing voor het beheer van mobiele apparaten, zoals Microsoft Intune of Blackberry Dynamics.

Meer informatie?

Ben je benieuwd wat Tableau voor jouw organisatie kan betekenen of heb je na het lezen van deze blog nog andere vragen? Neem dan contact met ons op en houd onze evenementenpagina in de gaten.