Infotopics helpt organisaties de verhalen die in hun data opgesloten zitten te begrijpen en te vertellen. Als Tableau Gold Partner van het eerste uur weet Infotopics als geen ander hoe Tableau hierbij kan helpen. Tableau is wereldleider op het gebied van datavisualisatie- en visuele analyse software. Waar traditionele business intelligence (BI)- en rapportagesoftware vooral geschikt zijn voor programmeurs en software ontwikkelaars, is Tableau de self-service BI tool voor iedereen.

Tableau Gold Partner smalGisteren is bekend gemaakt dat Infotopics zal gaan werken met het nieuwe Tableau-licentiemodel, waarmee wij meer mogelijkheden kunnen bieden aan onze klanten voor de juiste prijs. Wij kunnen hierdoor onze dienstverlening verbeteren bij het halen van nog meer waarde uit data.

Data is tegenwoordig niet meer weg te denken uit bedrijven. Steeds meer werknemers komen dan ook dagelijks in aanraking met data. Er is daarom een behoefte om meer mensen sneller en efficiënter met data te kunnen laten werken of om data analyses onder meer mensen binnen de organisatie te verspreiden.

Wanneer wij onze klanten spreken, vertellen zij ons dat zij verschillende behoeftes hebben. Sommige klanten willen eenvoudig en snel rapporteren met Tableau, terwijl andere klanten willen werken aan de toegang tot en interne beheersing van hun data. Het nieuwe Tableau-licentiemodel zal voorzien in de verschillende behoeftes die er zijn bij onze klanten.

Nieuw Licentiemodel

Het nieuwe Tableau-licentiemodel is toegespitst op de eenvoudige aanschaf van Tableau’s producten  voor verschillende doeleinden. Het haakt in op de behoeftes van jouw organisatie door een nadruk te leggen flexibiliteit en keuzemogelijkheid in de aanschaf van een Tableau licentie.

Infotopics biedt als Tableau Gold Partner de volgende Tableau licentiemodellen aan:

  • Tableau Creator
  • Tableau Explorer
  • Tableau Viewer
Bekijk het nieuwe licentiemodel
Nieuw Prijsmodel Licentiemodel voor Tableau Software
Tableu Creator

Tableau Creator

Met Tableau Creator geef je een volledige analytische functionaliteit aan analisten en gebruikers. Bij het Creator licentiemodel is Tableau Desktop inbegrepen, waarmee jouw data analisten eenvoudig complexe analyses kunnen uitvoeren en snel inzicht kunnen halen uit data.

Tableau Server of Tableau Online is ook inbegrepen bij het Creator licentiemodel, zodat de gebruikers overal de mogelijkheid hebben om te publiceren, analyseren en delen. Vanaf Tableau 2018.1 kunnen Creators hun analyses direct afmaken in de browser, met een volledige end-to-end web authoring functionaliteit.

Tableau Prep

Tableau Prep

Tableau Prep, het nieuwe hulpmiddel van Tableau voor data preparatie, is zonder additionele kosten inbegrepen in het Tableau Creator licentiemodel. Tableau Prep helpt bij het uitvoeren van algemene taken bij data preparatie (zoals het maken van joins, unions, pivots en cleans) met de bekende drag-en-drop functionaliteit van Tableau. Je hoeft hierin niet te coderen en in je workflow kan je eenvoudig zien hoe elke stap in jouw preparatie de uitkomst beïnvloedt. Tableau Prep helpt je op deze manier om zo snel mogelijk tot de gewenste uitkomst te komen.

Tableau Explorer

Tableau Explorer

Tableau Explorer is een licentiemodel voor moderne business gebruikers. Zij voelen zich comfortabel met data en zoeken erin naar antwoorden op hun businessvragen. Deze antwoorden zijn echter vaak te vinden buiten de grenzen van rapportages. Een Explorer krijgt de mogelijkheid en zelfstandigheid om verkennende toegang te krijgen tot gepubliceerde databronnen, zodat zij hun business vragen effectiever kunnen formuleren.

Met het Explorer licentiemodel kunnen gebruikers elke databron of Tableau workbook analyseren op de Tableau Server. Gebruikers kunnen op basis van deze databronnen een nieuwe analyse maken in de online omgeving. Zij kunnen tevens een alert aanmaken (of zich ervoor aanmelden) voor hunzelf en/of collega’s.

Tableau Viewer

Tableau Viewer

Met het Tableau Viewer licentiemodel is het mogelijk om data inzichten kosteneffectief en organisatie-breed te vergroten en verspreiden. Viewers kunnen dashboards zien en filteren, alerts ontvangen en beheren, en deze inzien via de web browser en/of mobiele telefoon.

Heb je vragen over het nieuwe Tableau-licentiemodel? Of wil je weten welk model het beste bij jou past? Voor meer informatie zie deze link of bel met onze licentiedesk op +31 (0)88 8225328.

Over Infotopics

Infotopics biedt oplossingen en adviesdiensten om haar klanten te helpen hun business competentie op gebied van advanced data analytics te versterken. Ze heeft kantoren in Nederland en Duitsland en een breed klanten portfolio in de top van het bedrijfsleven in Retail, Finance, Telecom, Public, Industrie en Transport.

Infotolpics Gold Partner Tableau Software en licenties