Een moderniseringsslag maken in BI? Alteryx is de sleutel

Business Intelligence (BI) wordt steeds belangrijker binnen organisaties. In het verleden waren een uitstekende intuïtie en goed management leidend om als bedrijf succesvol te zijn. Om vandaag de dag richting succes te blijven sturen is het noodzakelijk om inzichten uit data te gebruiken en deze om te zetten naar de juiste acties. Het is een feit dat veel van de organisaties die nu succesvol zijn een toegewijd BI team in hun organisatie hebben opgenomen, echter verschilt dit nog per bedrijf. Desalniettemin zien we vaak dat organisaties worstelen met het gestructureerd neerzetten van een betrouwbare informatievoorziening en dat er een wildgroei aan data analyses is ontstaan. Is dit herkenbaar? Wij kunnen je hierbij helpen!

Data inzichtelijk maken 

Ieder bedrijf is een databedrijf. Maar hoe gebruik je deze schat aan informatie in je voordeel? Hoe verwerk je de data op een manier dat je ekennis mee op doet en de juiste beslissingen kunt nemen op basis van je dataDat is een uitdaging – en zeker niet alleen voor jou. Het aantal datasystemen blijft toenemen, wat leidt tot steeds meer bronnen om je te informeren. Al deze informatie kán een goudmijn zijn voor je bedrijf. 

Alteryx de realiteit van vandaag

Dan kan het frustrerend zijn dat jij en/of jouw team hun tijd voornamelijk besteden aan het zoeken naar data en het handmatig herhaaldelijk verwerken hiervan, in plaats van hun tijd te spenderen aan het analyseren en oplossen van vraagstukken én zo impact te maken voor de organisatie.

Circle of Analytical Excellence - People Proces Technology

Pak de leiding over je data

Dit resulteert in de vraag: “Waar moet een goed BI platform aan voldoen om de wensen te realiseren?”. Voor mij zijn dat een aantal punten:

  • Automatisering
  • Overzicht en controle
  • Speed to insight
  • Kwaliteit

Precies om vier van dit soort cruciale punten is Infotopics al jarenlang partner van Alteryx, het past bij onze visie die zich richt op het boeken van resultaten door synergie te creëren tussen de mens, het proces en de technologie. Wij vinden het belangrijk om mensen in de organisatie in staat te stellen vragen te beantwoorden en inzichten te verkrijgen op basis van data (People). Het dataproces binnen een organisatie moet duidelijk worden vormgegeven (Process). Alteryx sluit daar als BI technologie naadloos bij aan (Technology).

Self-service data analytics

Alteryx is hét platform voor self-service data analytics. Je BI team kan complete analytische workflows opbouwen en beheren; visueel, zonder te programmeren. Door het gebruiksvriendelijke drag-and-droppen van tools op je canvas kun je zowel je data zoeken, opschonen, samenvoegen, als gebruiksklaar maken en analyseren. Alles geautomatiseerd in één omgeving.

Onderstaande illustratie geeft een goed beeld welke krachtige rol het Alteryx platform vervult in je BI strategie.

Alteryx krijg grip op je data omgeving

Een schaalbare oplossing die je voorbereidt op de toekomst

Alteryx geeft je toegang tot een beheersbaar en schaalbaar platform. Het heeft een goede koppeling en integratie met andere datasoftware, zo’n goede integratie dat wij in ieder geval nog nooit een bron zijn tegen gekomen waarmee het niet koppelt.

Het inzicht in het Analytics proces is een ander aspect om uit te lichten. Aangezien de data diverse fases van opschonen, voorbereiden, combineren en modeleren doorloopt, kan het moeilijk zijn om snel te begrijpen wat er met je data gebeurt en om te valideren welke veranderingen zijn gemaakt. De visuals van Alteryx stellen BI afdelingen in staat data niet alleen aan het eind van het proces inzichtelijk te maken, maar door het gehele proces van de oplossing.

Je data wordt veel sneller geanalyseerd, waardoor vraagstukken nog steeds relevant zijn en inzichten dus daadwerkelijk aansluiten bij het huidige probleem. Daarnaast worden kosten gereduceerd doordat je niet langer tijd besteedt aan het proces, maar aan oplossingen. Het algemeen beheer verbetert sterk, met meer overzicht en minder risico’s.

Tot slot begint voorspellen steeds meer gemeengoed te worden. Infotopics heeft kennis in huis om voor iedere organisatie de business waarde van voorspellingen inzichtelijk te maken, waarbij de Predictive en Machine Learning tools van Alteryx voorspellende analyses mogelijk maken zonder programmering, je bent klaar voor de toekomst!

Jouw Analytics omgeving

Uiteindelijk is de situatie van jouw organisatie uniek; met welke datastromen heb je te maken en wat zijn jouw doelstellingen? Het belangrijkste is een oplossing te vinden die daar optimaal bij past. Wij willen je daar graag bij helpen.

Ben je klaar om met jouw team impact te maken met analytics? Download dan nu de Alteryx trial en klik op de onderstaande button voor meer informatie over het maken van impact met analytics.

Ja, ik wil impact maken met analytics