Roadmap naar succes voor BI-managers

Impact maken doe je samen

Vorm de juiste analytics strategie, embed analytics in dagelijkse processen en selecteer een best of class data platform.

Is jouw team klaar voor self-service analytics? Lees dan het e-book “De roadmap naar succes voor BI-managers”. 

Download nu het e-book Roadmap naar succes

Deze klanten gingen je voor

KPN - Klant Infotopics

‘Dankzij het maatwerk opleidingstraject van Infotopics kwam ons team naar een hoger level en dichter bij de business. Uiteindelijk willen we volledig met de business mee gaan denken. Om zo gezamenlijk bij te dragen aan goede dienstverlening en tevreden klanten.’

Martin Smit, Product owner BI-team

‘We zijn aan het experimenteren met forecasting en proberen deze meer geavanceerde toepassingen naar de business te brengen. Op deze manier ontstaan er weer nieuwe projecten die we met Infotopics kunnen ontwikkelen en uitvoeren. Zo krijg je trapsgewijs het data-driven maturity level van de gehele organisatie omhoog.’

Remko Schepers, Manager Business Control Development

Timing - klant Infotopics

‘Voorheen was het samenstellen van klantrapportages een tijdrovende klus. Nu gaat dat automatisch met Tableau. Ook als ik in de file sta, heeft iedereen op tijd de belangrijkste rapportages inzichtelijk. Het effectief gebruik van data en analyses levert meer productiviteit, tijdsbesparing en winstgevendheid op.’

Marieke van Woerkom, Manager Business Intelligence & Data Analysis

90%

of corporate strategies will explicitly mention information as a critical enterprise asset, and analytics as an essential competency, by 2022.

Gartner, 2019

72%

of survey participants report that they have yet to forge a data culture.

NewVantage Partners LLC, 2019

Ben jij klaar om impact te maken met analytics?

In ons e-book Roadmap naar succes voor BI-managers” nemen we jou mee in een concreet stappenplan om self-service analytics in jouw organisatie te implementeren en dat data gedrevenheid van de organisatie een stapje vooruit te helpen.
In het e-book staat een unieke methodologie beschreven waarmee jij direct aan de slag kan gaan en geeft je een stappenplan voor de data gedreven organisatie van de toekomst. 

e-book succes voor BI Manager

Vraag gratis het e-book “Roadmap naar succes voor BI-managers” aan

Vul hieronder je gegevens in en je ontvangt het e-book direct in je postvak.

Adoptie van insight driven werken in jouw organisatie

BI-managers staan vandaag de dag voor de uitdaging om de resultaten uit data analyse succesvol om te zetten tot resultaten voor de business – ook wel de Last Mile of Analytics genoemd. Datagedreven inzichten opnemen in de dagelijkse werkzaamheden vereist een brede adoptie van datagedreven werken in de organisatie.
De verantwoordelijkheid van de BI afdeling verschuift hierbij van het genereren van data en data analyse, naar het onderhoud en controle van kwaliteit van data.
Deze verschuiving in rol van de BI afdeling vereist een hele andere werkwijze en de weg naar een meer datagedreven organisatie is een complex proces.

Van strategie naar realiteit, welke activiteiten en deliverables zitten daar tussen? En welke stappen zet je wanneer? Om deze vraagstukken helder te beantwoorden werken wij met de Tableau Blueprint, een pragmatische routekaart voor het opbouwen van de juiste capaciteiten richting een inzicht gedreven organisatie.

Team meeting AI

De complexiteit van organisatieverandering

De stap richting een datagedreven organisatie begint met een plan. Niet alleen wordt hier de vraag gesteld welke stappen moeten worden gezet om datagedreven te worden, maar vooral waarom een organisatie deze stappen wil maken. Verandering in organisaties is complex en er zijn vaak meerdere stakeholders bij betrokken.

Welk belang hebben deze stakeholders bij de verandering richting een dat gedreven organisatie? Hoe begin je dit proces? En hoe werk je aan een algemene visie terwijl je het proces klein en beheersbaar houdt?

Met behulp van de Tableau Blueprint zoomen wij in het E-book ‘De roadmap naar succes voor de BI manager’ in op deze complexiteit en reiken handvaten aan voor het succesvol implementeren van een proof of value in jouw organisatie.

De Roadmap naar Succes voor BI Managers

Lees alles over het unieke Blueprint Framework om self service analytics te implementeren in jouw organisatie:

  • Een duidelijke data strategie die jou gaat helpen.
  • Het samenstellen van jouw analytics team.
  • De 6 stappen om jouw organisatie in data gedrevenheid te laten groeien.
Download nu
e-book infotopics de roadmap naar succes voor bi managers

Impact maken doe je samen

Nieuwsgierig hoe Infotopics jou kan helpen de eerste stap te maken? Wij kijken graag samen met jou hoe we de eerste stap kunnen zetten

Neem contact op