Alteryx – Maak kennis met Alteryx en ontdek de voordelen

In deze blog maak je kennis met Alteryx, een datatool die je in staat stelt om tijd te spenderen aan het oplossen van vraagstukken en niet aan het proces. Werk jij datagedreven maar gaat er veel tijd verloren aan het verwerken en structureren van data? Wil je met data aan de slag maar is het lastig om verschillende databronnen zorgvuldig en snel samen te voegen? Of word je beperkt door de steile leercurve die vaak gepaard gaat met data-analyse?

We laten je zien hoe Alteryx de kwaliteit en snelheid van je data-analyse kan verbeteren en hoe intuïtief het is om mee te werken. Alteryx zal je een nieuwe kijk geven op wat er mogelijk is met data.

Nieuw: het Alteryx Cloud Platform! Meld je nu aan voor de Alteryx Cloud Launch Benelux en ontdek alle voordelen van het werken in de cloud. Gratis lunchevenement op donderdag 20 april 2023 in Utrecht.

Efficiënter werken met Alteryx

Tegenwoordig is datagedreven werken een bekend begrip. We zien dat er door bedrijven steeds meer data wordt verzameld, gedeeld en geanalyseerd. Ook groeit de vraag naar inzichten die uit de data gehaald moeten worden. Voor bedrijven is het dus noodzaak om het dataproces te stroomlijnen en zo efficiënt mogelijk in te delen.
In alle industrieën zien we terug dat er gewerkt wordt met processen die te lang duren waardoor besluitvorming op zich laat wachten.

Met Alteryx kan dit probleem worden aangepakt. Deze software stelt je in staat om al jouw data- en analytische processen te automatiseren. Alteryx bundelt alle handelingen samen op één plek en met een druk op de knop kan je data ophalen, opschonen, manipuleren en analyseren.

De gegenereerde gegevens worden verwerkt in een analyserapport of kunnen worden doorgestuurd naar een database, dashboarding tool, API of mailinglist.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld Excel, Tableau, Power BI, Excel en datawarehouses (Snowflake, Redshift, Vertica, Azure). 
Waar je data zich ook bevindt en wat je ook met data wilt bewerkstelligen: met Alteryx krijg je het klaargespeeld.

Herhaalbare workflows

De kracht van Alteryx ligt in de zogenoemde workflows, hierin specificeer je eenmalig welke stappen er doorlopen moeten worden voor een gewenst eindresultaat, waarna Alteryx deze analyse elke dag, week of maand kan herhalen. Deze workflows hebben ook een ander voordeel. Ze zorgen voor een overzichtelijke weergave van de stappen die genomen worden, en verzorgen zo gelijktijdig procesdocumentatie. Door deze structuur kunnen problemen snel herkend worden, zijn de workflows makkelijk uit te breiden en kan er met meerdere mensen aan een project gewerkt worden. Bovendien zijn die robuuste dataprocessen gemakkelijk te verwerken in apps zodat je mogelijkheden creëert voor iedereen binnen de organisatie om met data te werken.

Geografische data en voorspellende analyse

Naast dataverwerking staat Alteryx bekend om de vele mogelijkheden met betrekking tot geografische data en voorspellende analyses. Sterker nog, de verwijzing naar X en Y-coördinaten zit zelfs in de naam verwerkt. Alter-Y-X komt voort uit de passie om met intuïtieve software de wereld te “alteren”.

Kortom, Alteryx geeft je de mogelijkheid om efficiënt, herhaalbaar en minder foutgevoelig data-analyses uit te voeren. In tegenstelling tot veel tools is Alteryx gemakkelijk te gebruiken door zakelijke gebruikers zonder IT-achtergrond. In vele organisaties zien we dat de synergie tussen business en IT opgekrikt wordt wanneer mensen op hetzelfde platform kunnen samenwerken aan organisatieverbetering.

Alteryx

Is deze datatool geschikt voor jou?

Alteryx kan al een oplossing bieden wanneer een van de onderstaande punten van toepassing is op jouw bedrijf: 

 • Data moet vanuit vele locaties (bestanden, databases, Cloud/REST API) worden gebruikt en geïntegreerd.
 • Handmatige dataprocessen moeten worden geautomatiseerd en gedocumenteerd.
 • Data moet worden opgeschoond voordat het kan worden doorgegeven aan een Business Intelligence Tool.
 • Analisten moeten steeds complexere datamanipulaties kunnen uitvoeren.
 • Het dataproces moet door meerdere mensen ingezien en bewerkt kunnen worden.
 • Jouw teams willen productiever te werk gaan en intelligente bouwstenen kunnen uitwisselen met andere teams binnen de organisatie.
 • Analisten moeten vragen kunnen beantwoorden aan de hand van geografische data (afstanden, handelsgebieden, reistijden).
 • Jouw organisatie moet modellen kunnen bouwen voor het voorspellen van toekomstige resultaten, mislukkingen, verkopen, enz. 
 • IT zoekt een beheersbaar platform voor alle dataconnecties zodat er uniform en veilig gewerkt kan worden met data.

Wat zijn de voordelen?

 • Makkelijk te leren door drag-en-drop interface.
 • Geen programmeer- of technische kennis nodig.
 • Foutmeldingen zijn makkelijk in te zien en op te lossen.
 • Snelle verwerkingstijd voor grote bestanden.
 • Ondersteuning vanuit de Alteryx Community.

 

De voordelen van Alteryx
Alteryx Designer

De Alteryx producten

Alteryx biedt verschillende producten aan.
Ontdek de meest gebruikte tools van Alteryx:

Alteryx Designer 

Desktop tool voor het opzetten en uitvoeren van workflows. Alteryx Designer stelt een datateam of data-analist in staat om data te prepareren, blenden en analyseren aan de hand van een intuïtief drag-and-drop systeem. 

Alteryx Server 

Alteryx Server biedt de mogelijkheid om workflows vanuit Alteryx Designer online aan te bieden en te delen binnen de organisatie. Hiermee wordt het bereik van de data vergroot, wat vooral oplossingen biedt voor werknemers die zelf niet aan de knoppen willen draaien. 

Alteryx Analytics Cloud 

Hier kan iedereen vanuit de cloud werken met AI-gedreven data inzichten van Alteryx Auto Insights; kun je met vertrouwen groeien door de voorspellende data-analyse van Alteryx Machine Learning Cloud; en transformeer je jouw data & business met Alteryx Designer Cloud. 

Hoe verder? Dit zijn je next steps!

Alteryx is een datatool die je in staat stelt om inzichten te ontsluiten die diep in je data begraven liggen. Het is een makkelijk te leren software programma waarmee je na een kort leertraject vele bewerkingen op jouw gegevens kan toepassen. Je ervaart de sensatie van het sneller vinden van antwoorden in jouw data en ontdekt welke verdere mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf.

Heb jij na deze introductie interesse om aan de slag te gaan met Alteryx om zo de kwaliteit en snelheid van je data-analyse verbeteren? Hieronder geven wij enkele resources die je verder kunnen helpen. 

Infotopics trainingen

Infotopics trainingen

De resources van Alteryx maken het eenvoudig om zelfstandig een start te maken met de software. Toch kan het voor jou interessant zijn om in een training de tool echt toe te leren passen op jouw dataproblemen.  
 
Geïnteresseerd in een fysieke training? Infotopics biedt je de mogelijkheid om in 1 dag up-to-date te worden gebracht van de basisprincipes van Alteryx. In een tweede trainingsdag met de Alteryx Follow-up helpen we je verder met hoe je al jouw nieuwe dataprocessen succesvol kunt implementeren. Leer meer over de Alteryx Beginner training of breid je kennis nog verder uit met de Alteryx Advanced Analytics training. 

Alteryx community

Alteryx community

De Alteryx community stelt je in staat om jouw gebouwde workflow te vergelijken met het werk van medegebruikers. Hiermee leer je om de workflows compact te houden en om een grotere hoeveelheid Alteryx tools te beheersen.  
 
Tevens blijf je door de Alteryx Community altijd op de hoogte van nieuwe Alteryx mogelijkheden en kun je gratis workflows downloaden, kennis uitwisselen op de forums en vragen stellen. 
 

Infotopics consultancy

Infotopics consultancy

Heb je Alteryx geïmplementeerd en ben jij in staat om je eigen workflows op te zetten? Dan kan het toch zo zijn dat je tegen problemen oploopt wanneer je dit toepast op je eigen data. Wellicht gaat het over complexe data, moet je een datastructuur ontwikkelen die voor lange tijd bruikbaar is, wil je meerdere vraagstukken in één workflow oplossen of moet je Alteryx verbinden met externe software. Dan kan het fijn zijn om met een consultant om tafel te zitten. Deze kan je helpen om jouw vraagstukken bondig te formuleren en samen tot een efficiënte oplossing te komen.

Nieuw: het Alteryx Cloud Platform! Meld je nu aan voor de Alteryx Cloud Launch Benelux en ontdek alle voordelen van het werken in de cloud. Gratis lunchevenement op donderdag 20 april 2023 in Utrecht.

Meer weten of een vrijblijvend gesprek met een consultant inplannen? 
Neem contact met ons op.