200 Alteryx Weekly Challenges – Wat valt er te leren

Ben jij fan van puzzelen, data en Alteryx, maar heb je nog niet van de Weekly Challenges gehoord? Lees dan vooral verder.

Waar hebben we het over

Iedere maandag wordt op de Alteryx Community een nieuwe puzzel gepubliceerd. Ze dagen je uit om tot geschikte of inventieve oplossingen te komen en Alteryx zelf raadt het ook aan als je begint met de Designer. Iedere keer krijg je een dataset en een vraag; vaak krijg je ook het gewenste antwoord; de weg naar de oplossing mag je zelf invullen. Er zijn bijna altijd wel meerdere wegen die naar Rome leiden en onder dat motto kun je jouw oplossing inzenden en je ervaringen met anderen delen.

Welke stappen zou jij zetten om de juiste surfplek te vinden?

Waarom maken we ze?

Wekelijks puzzelen op een geheel nieuwe datavraag stimuleert de creativiteit en het probleemoplossend vermogen. Tot op dit moment heb ik nog geen klanten gehad die de winst van honkbalwedstrijden willen voorspellen, maar door precies die analyse een keer te doen met Alteryx wordt het een stuk gemakkelijker om zo’n voorspellende analyse toe te passen op een conversie vraagstuk voor een marketingafdeling.

Naast bedrijfskundige kwesties komen ook allerlei leuke andere probleemstellingen aan bod zoals:

  • Maak een kaart met alle kroegen vlakbij het Alteryx Inspire congres.
  • Stel je optimale team Alteryx experts samen of doe dit op een hoger niveau zoals mijn collega Wouter dat met voetballers deed.
  • Bepaal wat de toevalskans is dat er twee mensen op dezelfde dag jarig zijn in de ruimte waarin je, je nu bevindt.
  • Start met het oplossen van een sudoku en ga in de leer bij onze Fred voor zijn oplossing.

Heb je ooit eerder gedacht een verjaardagsmacro te maken om op te helderen hoeveel mensen in de ruimte tegelijkertijd jarig zijn op basis van toeval?

Overigens ontdekte ik ook een niche die deze puzzels wenst op te lossen met alleen R en Python, maar dat is toch aanzienlijk lastiger en tijdrovender.

Hoe kun je meedoen?

Deze vraagstukken zijn beschikbaar op drie moeilijkheidsgraden: Beginner, Intermediate en Advanced. Mijn advies is om op instapniveau te beginnen met een onderwerp dat je aanspreekt. Als je naar community.alteryx.com navigeert heb je binnen mum van tijd een profiel aangemaakt en kun je doorklikken op de Alteryx Academy. Overigens raad ik je aan om eerst deel te nemen aan een Alteryx Core training door Infotopics zodat je daarmee onder begeleiding van onze trainers een vliegende start kunt maken.

De score bijhouden

Bijhouden welke uitdagingen je hebt gedaan is mogelijk met de onderstaande werkstroom waarin je alleen de volgnummers hoeft in te vullen van uitdagingen die je al hebt voltooid. Voor de volgende puzzel hoef je alleen maar de link aan te klikken in het rapport. Als je deze workflow wilt gebruiken, neem dan even contact met me op via LinkedIn of natuurlijk gewoon via mijn pagina op de Alteryx Community.

Blog Alteryx Community Weekly Challenge - Uitdagingen en werkstroom

Uitdagingen

Er staan op moment van schrijven nog vier pittige puzzels op mijn to do list (#61, #148, #165 en #177). Heb jij (één van) deze puzzels al opgelost? Mijn complimenten!
Heb jij een vraagstuk die in deze lijst ontbreekt? Zend hem dan hier in!

ervaar zelf de kracht van Alteryx – Probeer 14 dagen gratis