Timing klantlogo - klant InfotopicsDe Nederlandse arbeidsmarkt flexibiliseert. Een steeds groter deel van de arbeidsmarkt bestaat uit flexwerkers: vorig jaar al werkten 730.000 werkenden via een uitzendbureau. Timing is onderdeel van ADG dienstengroep, een landelijke concern in de zakelijke dienstverlening en behoort tot de top 5 van de uitzendorganisaties in Nederland.

DE AANLEIDING

In een snel veranderende wereld met technologische trends en uitdagingen, moeten organisaties meebewegen met deze veranderingen. De just-in-time economie vraagt van Timing om haar klanten te ondersteunen met gerichte innovaties om uitvoerend werk beter, flexibeler en slimmer te organiseren. Op een praktische en betrokken manier zorgt Timing ervoor dat klanten zich kunnen blijven aanpassen, om nu en in de toekomst het verschil te kunnen blijven maken. Met de aanschaf van Tableau zet de organisatie een stap in de richting om deze interne processen beter te laten verlopen en mensen effectiever in te zetten.

Marieke van Woerkom - Timing - klant Infotopics

MARIEKE VAN WOERKOM

Manager Business Intelligence & Data Analysis

AUTOMATISERINGSSLAG

Om interne processen beter te laten verlopen is realtime informatievoorziening voor Timing van belang. Marieke van Woerkom, Manager Business Intelligence & Data Analysis en verantwoordelijk voor de in- en externe informatievoorziening binnen Timing, vertelt over haar ervaringen met Tableau: “Door het gebruik van Tableau kunnen we onze organisatie nog verder professionaliseren en alle beschikbare informatie samenvoegen in overzichtelijke rapportages. Tableau centraliseert en automatiseert onze informatievoorziening. Hierdoor zijn collega’s niet meer direct van mij afhankelijk om over de juiste en actuele informatie te beschikken.”

Met Tableau kan Timing beter meebewegen en inspelen op veranderingen in de markt. Dit werkt door naar haar klanten. Marieke van Woerkom: “Voornamelijk het visuele aspect heeft ons doen besluiten om Tableau aan te schaffen. Infotopics heeft ons geholpen bij het inrichten van Tableau. Het programma zorgt voor een laagdrempelige manier van ontwikkelen, maar toch is het prettig om een partner bedrijf te hebben dat de valkuilen en best practices kent, dat scheelt een hoop inleertijd.”

DE TECHNIEK MAAKT HET EFFICIËNT,
DE GEBRUIKER EFFECTIEF

Op dit moment werken Timing en Infotopics aan het samenstellen van interactieve dashboards en het beschikbaar stellen van data richting Tableau. Alle data wordt gekoppeld aan Tableau, maar afgeschermd voor de klanten onderling. Marieke van Woerkom: “Wij verwachten dat in de toekomst veel van onze klanten gebruik willen maken van de visuele rapportages en dashboards. Daarom kiezen we ervoor om Tableau organisatie breed in te zetten met een Tableau 8 Core Server licentie. Tableau is gebruiksvriendelijk en goed werkbaar. Met het verzamelen van de data en het publiceren van de dashboards delen we onze kennis en kunnen we gerichte acties opzetten. Het doel is om onze organisatie slimmer te kunnen laten werken waardoor medewerkers betere beslissingen kunnen nemen. Laat ik het zo zeggen, de techniek maakt het efficiënt, de gebruiker effectief.”

Met Tableau onderscheidt Timing zich ook ten opzichte van haar concurrenten. Marieke: “Door het gebruik van Tableau zijn de Management Informatie en de rapportages op elk moment zichtbaar. Daarnaast kunnen onze klanten zelf aan de knoppen zitten bij het maken van de dashboards. Wij merken dat onze klanten dit een groot pluspunt vinden.”

“Voornamelijk het visuele aspect heeft ons doen besluiten om Tableau aan te schaffen. Infotopics heeft ons geholpen bij het inrichten van Tableau.”

Marieke van Woerkom, Manager Business Intelligence & Data Analysis

24/7

Een ander groot voordeel voor Timing is dat de belangrijkste dashboards overal op te vragen zijn, 24 uur per dag 7 dagen per week. Bijvoorbeeld op de laptop, iPad en smartphone. En voor het onderhoud hoeft het systeem nooit ‘offline’. Het is altijd online en flexibel. Het effectief gebruik van data en analyses levert meer productiviteit, tijdsbesparing en winstgevendheid op. “Voorheen was het samenstellen van klantrapportages een tijdrovende klus. Straks gaat dat automatisch. Ook als ik in de file sta, heeft iedereen op tijd de belangrijkste rapportages inzichtelijk. We kunnen nu nog niet zeggen hoeveel Tableau ons gaat opleveren in de toekomst, maar ik ben ervan overtuigd dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt. Bovendien benutten we alle mogelijkheden van Tableau nog niet eens. We gaan stap voor stap bezig met deze nieuwe manier van werken”, aldus een enthousiaste Marieke van Woerkom.

Customer Scatter Tableau - Infotopics Gold Partner

PUBLICITEIT

Op de website van Tableau wordt de klantcase van Timing uitgelicht.
Marieke van Woerkom vertelt hierin de invloed van Tableau op haar dagelijkse werkzaamheden, waaronder het feit dat ze nu een dag in de week vrij is!

Bron

Zelf aan de slag? Download een gratis proefversie

Wil je zelf snel aan de slag en de kracht van self-service analytics en datavisualisatie ervaren?
Download een gratis proefversie van Tableau en/of Alteryx.

DOWNLOAD PROEFVERSIE

Meer informatie over Tableau Embedded?

Integreer jouw Tableau dashboards in je huidige applicatie, product en webportaal. Tableau Embedded stelt je in staat om interactieve dashboards laagdrempelig te delen met gebruikers binnen en buiten je organisatie.

MEER INFORMATIE