Power BI: datavisualisatie in Microsoft Power Platform

Power BI is een Business Intelligence- en datavisualisatietool binnen Microsoft Power Platform. Dankzij de naadloze integratie met andere Microsoft oplossingen zoals Teams, SharePoint en Excel, is het mogelijk om rapportages snel en veilig met collega’s te delen. Wij begeleiden en ondersteunen organisaties met het implementeren en optimaliseren van BI met Power BI.

Business Intelligence met Power BI

Met Power BI is het, net zoals met Tableau en Alteryx, mogelijk om complexe datasets inzichtelijk te maken om zo datagestuurde besluitvorming te realiseren binnen organisaties. Power BI kan gegevens uit verschillende soorten bronnen integreren, waaronder Excel-spreadsheets, lokale databases en verschillende webservices. Complexe data uit één of meerdere bronnen visualiseer je overzichtelijk in reports. Via andere tools van Microsoft deel je deze reports vervolgens snel en veilig binnen je organisatie.

Microsoft Power Platform logo's van links naar rechts: Power Automate, Power BI, Power Apps en Power Virtual Agents
Naadloze integratie met Microsoft oplossingen

Naadloze integratie met Microsoft oplossingen

Power BI is naadloos geïntegreerd in de Microsoft omgeving. Dit maakt het eenvoudig om data te analyseren binnen de tools die je dagelijks gebruikt, zoals Teams, SharePoint en OneDrive.

Beveiliging zoals je gewend bent

Beveiliging zoals je gewend bent

Power BI maakt deel uit van het Microsoft ecosysteem. Dit betekent dat gegevens beveiligd zoals je gewend bent, met functies zoals row-level security (RLS), gegevensversleuteling en vertrouwelijkheidslabels.

Altijd en overal toegang tot je data

Altijd en overal toegang tot je data

Power BI is beschikbaar voor iOS en Android en kan op verschillende apparaten worden geïnstalleerd. Je hebt dus altijd toegang tot je rapportages, of jij nou op kantoor bent, thuis, of onderweg.

Wij helpen je graag met het implementeren of optimaliseren van je Power BI omgeving, zodat jij snel en effectief met betrouwbare data aan de slag kan.
Neem direct contact met ons op of lees hieronder meer over onze Power BI diensten.

Neem contact op
Een consultant die Power BI gebruikt voor data analyse

Zorgeloos migreren naar Power BI

Migreren tussen verschillende Business Intelligencetools kan een uitdagende en tijdrovende taak zijn. Onze consultants hebben ervaring in het ondersteunen van migraties tussen Power BI en andere tools, waaronder Tableau. Zij zijn bekend met de complexe vraagstukken die bij een migratie komen kijken en helpen jouw organisatie bij het maken van de juiste keuzes. Van het veilig overzetten van datamodellen en reports tot het trainen van werknemers en het verhogen van databewustzijn binnen de organisatie; wij zorgen dat de overgang soepel verloopt.

Optimalisatie van Power BI in combinatie met andere tools

Veel organisaties gebruiken meerdere BI-tools naast elkaar, bijvoorbeeld omdat afdelingen verschillende voorkeuren en behoeften hebben. Dit brengt uitdagingen met zich mee op het gebied van databeheer en synchronisatie. Wij kijken voorbij de tools naar de data en kunnen oplossingen ontwikkelen die de kracht van zowel Power BI als bijvoorbeeld Tableau benut. Zo beschikt iedereen in de organisatie altijd tot de laatste inzichten.

Power BI collega

Power BI advies en use case identificatie

De keuze voor een geschikte Business Intelligencetool kan een lastige zijn. Wij ondersteunen met advies gespecificeerd op jullie databehoefte. Daarnaast identificeren we samen relevante use cases waar BI een significant verschil kan maken, zodat je zo snel mogelijk waarde uit je data haalt.

Om ervoor te zorgen dat de inzichten die je opdoet blijvend leiden tot impact voor je organisatie, bieden we verschillende oplossingen en services, waaronder datacoaching, workshops en trainingen. Zo creëren we een inzichtgedreven cultuur en bieden we handvatten om betere beslissingen te maken op basis van data.

Aan de slag met Power BI?

Is jouw organisatie er klaar voor om met Power BI aan de slag te gaan, of denken jullie erover om de stap te maken naar datagedreven werken en wil je graag advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vertel mij meer over Power BI