Extensions voor Tableau - Integratie en interactie met je bronsystemen en web applicaties

Extensions voor Tableau – Directe integratie en interactie met je bronsystemen in al je dashboards. Vanaf Tableau versie 2018.2 is een hele interessante nieuwe functionaliteit beschikbaar gekomen; De Tableau Extensions API. Wij zijn super enthousiast over deze ontwikkeling waarmee je in je dashboards een live verbinding kunt leggen met bronsystemen en andere toepassingen. 
AppsforTableau.com het platform van Infotopics om Tableau Extensions aan te bieden.
Infotopics heeft een eigen platform “Apps for Tableau” gelanceerd om Tableau Extensions met de wereld te delen. Ons team is al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van Tableau Extensions. Laat je inspireren en bezoek appsfortableau.com

Use Cases

  • Maak extensions op je Tableau Dashboards die data terugschrijven naar je bronsysteem of webapplicatie. Presenteer de wijzigingen daarop direct in je bestaande dashboards.
  • Maak dynamische maatwerk visualisaties die standaard niet in Tableau aanwezig zijn. Een netwerkdiagram is bijvoorbeeld eenvoudig te genereren.
  • Ontsluit toepassingen en (web)functionaliteit van derden in je eigen dashboards en visualisaties.

Hieronder zie je een toepassing van de Tableau Extensions API. Met de Performance Insight extension voor Tableau meet je de performance van je dashboard en krijg je geavanceerde tips om je dashboard performance te verbeteren. Ga ook voor de A score!

Tableau Extensions - Performance Insight. Deze gratis extensie voor Tableau meet de performance van je dashboard en geeft advies over verbeteringen die je door kunt voeren

Voordelen

  • Directe koppeling en interactie tussen Tableau en je business applicatie en bronsystemen. Je hoeft je dashboard niet meer te verlaten om data te prepareren of werkstromen op te starten.
  • Gebruik je eigen creativiteit om je Tableau omgeving de vorm te geven die past bij je organisatie
  • Integreer je werkstromen in je Tableau Desktop omgeving en laat iedereen het gemak van Tableau ervaren

Als voorbeeld zie je hieronder hoe je kunt filteren in je tableau dashboard en met behulp van de Tableau Extensions API een Sankey diagram kunt aansturen.

Tableau extensions - Show me More the Sankey Diagram probeer deze extension in je dashboards en maak eenvoudig een Sankey Diagram
Lees meer over de Tableau Extensions

Interact en integreer je bronsystemen in je
Tableau Dashboards met de Tableau Extensions API


Maak gebruik van web applicaties, gebruik Google Analytics in je Tableau dashboards om user interacties te meten. Heb jij inzicht in de perfomance van je dashboards? Kun je tips gebruiken voor verbeteringen? Mis jij visualisaties zoals een Sankey Diagram of Radar Chart in Tableau? AppsforTableau bied je makkelijk te gebruiken maar geavanceerde oplossingen.

Lees meer op AppsforTableau
Apps for Tableau lees meer over Tableau Extensions. Dashboard Usage gebruikt Google Analytics voor het monitoren van alle interactions met je dashboards

Pretty Filters

Tableau Dashboards zijn interactief! Je kunt de data dusdanig filteren en highlighten en je analyses perfect en haarscherp visualiseren. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld multiselect dropdown filters, is het soms lastig om het overzicht te houden over de filters die je in je dashboard hebt toegepast. Dit voorbeeld laat zien dat je met behulp van de Extensions API eenvoudig je ingestelde filters op je Dashboard kunt weergeven. Zelfs op een interactieve wijze, waarbij je via de extension de filters ook weer kunt wijzigen of resetten.

Klik op de afbeelding om deze in een groter venster te openen. Neem contact met ons op als je zelf een interessante use case hebt voor een Tableau Exension.

Ik wil meer weten over de Tableau Extensions API
Presenteer je filters in je dashboard met behulp van de Tableau Extensions API
Maak je eigen Radar Chart in je Tableau dashboards met behulp van de Tableau Extension API

Radar Charts in Tableau

Met de Tableau Extension API kun je onvoorstelbaar veel verschillende types visualisaties aan je Tableau toolset toevoegen. Hiernaast zie je de veelgebruikte Radar Chart welke veel wordt toegepast in de HR wereld om competenties en scores van twee dimensies te visualiseren. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van de Tableau Extensions API.

Klik op de afbeelding om deze in een groter venster te openen. Neem contact met ons op als je zelf een interessante use case hebt voor een Tableau Exension.

Ik wil meer weten over de Tableau Extensions API