Extensions voor Tableau 2018-03-06T12:18:12+00:00

Extensions voor Tableau - Integratie en interactie met je bronsystemen en web applicaties

Extensions voor Tableau – Directe integratie en interactie met je bronsystemen in al je dashboards. Naar verwachting komt Tableau in het tweede kwartaal van 2018 met een hele interessante nieuwe functionaliteit; De Tableau Extensions API. Wij zijn super enthousiast over deze ontwikkeling waarmee je in je dashboards een live verbinding kunt leggen met bronsystemen en andere toepassingen. 

Al enkele weken zijn een aantal van onze consultants de mogelijkheden aan het ontdekken en testen in het Tableau Extensions Developer programma. Wat we tot nu toe gezien hebben beloofd heel veel goeds voor de nabije toekomst. Heb je zelf een interessante business case, neem gerust contact met ons op!

Use Cases

  • Maak extensions op je Tableau Dashboards die data terugschrijven naar je bronsysteem of webapplicatie. Presenteer de wijzigingen daarop direct in je bestaande dashboards.
  • Maak dynamische maatwerk visualisaties die standaard niet in Tableau aanwezig zijn. Een netwerkdiagram is bijvoorbeeld eenvoudig te genereren.
  • Ontsluit toepassingen en (web)functionaliteit van derden in je eigen dashboards en visualisaties.

Hieronder zie je een toepassing van de Tableau Extensions API. Met de foto’s van een aantal medewerkers van Infotopics is een netwerkdiagram gemaakt van teams.

Tableau Extensions API - Netwerkdiagram Infotopics medewerkers met foto

Voordelen

  • Directe koppeling en interactie tussen Tableau en je business applicatie en bronsystemen. Je hoeft je dashboard niet meer te verlaten om data te prepareren of werkstromen op te starten.
  • Gebruik je eigen creativiteit om je Tableau omgeving de vorm te geven die past bij je organisatie
  • Integreer je werkstromen in je Tableau Desktop omgeving en laat iedereen het gemak van Tableau ervaren

Als voorbeeld zie je hieronder hoe je kunt filteren in je tableau dashboard en met behulp van de Tableau Extensions API een Sankey diagram kunt aansturen.

Tableau Extensions API - Sankey diagram om stromen in kaart te brengen
Ik wil meer weten over de Tableau Extensions API

Interact en integreer je bronsystemen in je
Tableau Dashboards met de Tableau Extensions API

Neem contact met me op

Pretty Filters

Tableau Dashboards zijn interactief! Je kunt de data dusdanig filteren en highlighten en je analyses perfect en haarscherp visualiseren. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld multiselect dropdown filters, is het soms lastig om het overzicht te houden over de filters die je in je dashboard hebt toegepast. Dit voorbeeld laat zien dat je met behulp van de Extensions API eenvoudig je ingestelde filters op je Dashboard kunt weergeven. Zelfs op een interactieve wijze, waarbij je via de extension de filters ook weer kunt wijzigen of resetten.

Klik op de afbeelding om deze in een groter venster te openen. Neem contact met ons op als je zelf een interessante use case hebt voor een Tableau Exension.

Ik wil meer weten over de Tableau Extensions API
Presenteer je filters in je dashboard met behulp van de Tableau Extensions API
Maak je eigen Radar Chart in je Tableau dashboards met behulp van de Tableau Extension API

Radar Charts in Tableau

Met de Tableau Extension API kun je onvoorstelbaar veel verschillende types visualisaties aan je Tableau toolset toevoegen. Hiernaast zie je de veelgebruikte Radar Chart welke veel wordt toegepast in de HR wereld om competenties en scores van twee dimensies te visualiseren. Neem gerust contact met ons op als je meer wilt weten over de mogelijkheden van de Tableau Extensions API.

Klik op de afbeelding om deze in een groter venster te openen. Neem contact met ons op als je zelf een interessante use case hebt voor een Tableau Exension.

Ik wil meer weten over de Tableau Extensions API

Support en ondersteuning

Klanten van Infotopics kunnen rekenen op gedegen support / ondersteuning bij hun dagelijkse werk. Mocht er iets mis gaan en kom je er niet uit dan kunnen we je helpen via onze servicedesk (servicedesk@infotopics.nl). Soms is het ook prettig dat er iemand live met je mee kijkt, dat kunnen we ook voor onze klanten doen, en daarvoor gebruiken we teamviewer. Klik op onderstaande knop om Teamviewer gratis te downloaden.

Download Teamviewer