Oldenzaal, – 6 April, 2018 – 

Vandaag kondigt Infotopics – een next generation data analytics bedrijf – een partnership aan met DataRobot, de wereldwijde pionier en leider in automated machine learning.

Infotopics biedt oplossingen en adviesdiensten om haar klanten te helpen hun business competentie op gebied van advanced data analytics te versterken.
Met het DataRobot automated machine learning platform kunnen organisaties sneller en accurater de enorme waarde van hun data ontsluiten.

DataRobot heeft de kennis, ervaring en best practices van ‘s werelds beste data scientists in zich verenigd èn geautomatiseerd, om zodoende machine learning toegankelijk te maken voor een brede groep van business users, zoals business analisten en executives. Deze business users hebben daarvoor geen data scientist skills nodig.

Op deze wijze kunnen business users zelf uiterst accurate predictive datamodellen ontwikkelen, in een fractie van de tijd die het voorheen vergde.
Bedrijven worden zo in staat gesteld om in de dagelijkse praktijk door hun hele organisatie AI te implementeren, zonder gehinderd te worden door het gebrek aan data scientists (= de grootste limiterende factor voor het toepassen van AI, volgens Bloomberg).

“Door DataRobot’s automated machine learning platform te koppelen aan onze diepgaande expertise in data analytics in sectoren als Retail en Finance, zijn we in staat om de interne data analytics capabilities van onze klanten te versterken en te versnellen. Zo helpen wij onze klanten om de enorme potentie van AI voor hun business te ontsluiten,” zeggen Ruud Hasselerharm en Kees Timmers, oprichters en directieleden van Infotopics.

Infotopics consultants gebruiken DataRobot om mission-critical business problemen voor hun klanten op te lossen. Infotopics gaat haar klanten ook leren hoe zij zelf DataRobot kunnen gebruiken, zodat zij het automated machine learning platform zelf kunnen gebruiken voor toekomstige projecten.

“Analytic Consultants like Infotopics make perfect partners to introduce DataRobot to customers across the Netherlands and Germany” said Seann Gardiner, EVP of Business Development at DataRobot. “They have the commitment, capabilities, and mindset that will help accelerate our vision of creating the AI-driven enterprise.”

Over Infotopics
Infotopics biedt oplossingen en adviesdiensten om haar klanten te helpen hun business competentie op gebied van advanced data analytics te versterken. Ze heeft kantoren in Nederland en Duitsland en een breed klanten portfolio in de top van het bedrijfsleven in Retail, Finance, Telecom, Public, Industrie en Transport.

Voor meer informatie zie https://infotopics.nl/software/datarobot/ of bel met Kees Timmers op +31(0)541532010.