Klantlogo Yes Telecom - klant Infotopics

Yes Telecom is een provider van mobiele telefonie voor de zakelijke markt en maakt gebruik van het kwaliteitsnetwerk van KPN. Zij biedt verschillende voice- en data-oplossingen afgestemd op de behoeften van de zakelijke klant. Yes Telecom werkt hiervoor samen met ruim 300 Business Partners verspreid over Nederland. Met haar focus op service, maatwerk en haar heldere en voordelige tarieven is Yes Telecom inmiddels uitgegroeid tot de grootste zakelijke MVNO van Nederland.

DE AANLEIDING

Het kostte Yes Telecom voorheen iedere maand een aantal dagen om inzicht te krijgen in haar maandresultaten. Zowel de verzameling van de gegevens in de verschillende databases als de verwerking van deze gegevens tot management informatie nam veel tijd in beslag. Met behulp van Infotopics heeft Yes Telecom haar Datawarehouse kunnen herstructureren en heeft zij de toegankelijkheid van haar bedrijfsgegevens kunnen verbeteren. Dankzij Tableau Software zijn deze gegevens nu dagelijks ‘met één druk op de knop’ beschikbaar voor de eindgebruiker.

Klaas de boer - Yes Telecom - klant Infotopics

KLAAS DE BOER

Business Analist

REDUCTIE IN TIJD

Klaas de Boer, Business Analist bij Yes Telecom: Onze accountmanagers beschikken nu over de meest actuele resultaten wat betreft hun regio. Zij kunnen hierdoor in een veel eerder stadium handelen waar nodig en nog beter inspelen op de vragen en behoeften van de Business Partners van Yes Telecom en van haar klanten. Wat betreft mijn eigen werkzaamheden heeft de hulp van Infotopics en de aanschaf van Tableau Software geleid tot een aanzienlijke reductie in de tijd die ik maandelijks kwijt ben aan het maken van standaard (Excel) maandrapportages. Hierdoor heb ik nu meer tijd om te besteden aan meer complexe analyses zoals predictive modeling en datamining. We hopen hiermee onze leidende positie als MVNO op de zakelijke markt nog verder en sneller te kunnen uitbreiden.’

Gezien deze eerste positieve uitkomsten is Yes Telecom er gerust op dat de kosten van de implementatie van Tableau Software snel zullen worden terugverdiend.

“De verscheidenheid aan mogelijkheden van Tableau voor het visualiseren van gegevens plus het hoge gebruikersgemak hebben ervoor gezorgd dat het inmiddels al een onmisbare tool is geworden in onze rapportage- en gegevensverwerking.”

Klaas de Boer, Business Analist

Zelf aan de slag? Download gratis proefversie

Wil je zelf snel aan de slag en de kracht van Self-Service BI en datavisualisatie ervaren? Download een gratis proefversie van Tableau Desktop, Tableau Server of Alteryx Designer.

DOWNLOAD EEN GRATIS PROEFVERSIE