Prescan logo - Klant InfotopicsInzicht krijgen in uw gezondheid. Dat is waar Prescan voor staat. Als marktleider op het gebied van preventieve medische diagnostiek, is Prescan de laatste jaren uitgegroeid tot hét Kennisinstituut voor preventief onderzoek. Tachtig hooggekwalificeerde artsen en twaalf Europese ziekenhuizen maken deel uit van het medisch netwerk van Prescan.

Marc Wiertz - Prescan - klant Infotopics

MARC WIERTZ

Business Controller

TIJDWINST EN INZICHT

Marc Wiertz, Business Controller bij Prescan:We merkten dat we eigenlijk weinig grip hadden op onze sales- en marketing cijfers. Er was meer inzicht nodig om goed te blijven presteren. Vorig jaar werkten we nog met Excel en Powerpoint. Daarmee stelde ik maandelijks rapportages samen voor het Management Team. De data moest ik op zestig verschillende plekken ‘ophalen’. Dat was erg tijdrovend. Nu met het nieuwe systeem van Tableau, dat verbonden is met allerlei databronnen, heb ik het zo voor elkaar. Vroeger kostte het maken van een rapportage mij al snel een hele dag. Nu ben ik in tien minuten klaar. Bovendien is het resultaat veel beter leesbaar. De tijdwinst en het inzicht leveren ons grote business voordelen op’.

DASHBOARDS OP MAAT

Infotopics heeft voor Prescan een dashboard ‘op maat’ gemaakt, waarmee Prescan de juiste trends en analyses kan uitvoeren. Marc Wiertz: ‘Infotopics heeft ons geholpen om Tableau toe te passen in onze business. Het biedt ons bijvoorbeeld inzichten in sales aangaande kosten, omzet en marge. Daarnaast biedt het waardevolle informatie over marketingcampagnes, zoals leeftijdsklasse van de klanten en de provincie waarin ze woonachtig zijn. Kortom, we kunnen met het nieuwe dashboard van Tableau veel meer vragen beantwoorden die erg cruciaal zijn. Met de live data weten we op elk moment waar we staan. Verder is het een erg gebruiksvriendelijk systeem. Na een kleine toelichting van Infotopics, kon ik er eenvoudig en snel mee aan de slag. Dat is het mooie van Tableau en Infotopics’.

“Vroeger kostte het maken van een rapportage mij al snel een hele dag. Met de hulp van Infotopics heb ik op maat gemaakte dashboards. Nu ben ik in tien minuten klaar! “

Marc Wiertz, Business Controller

Zelf aan de slag? Download gratis proefversie

Wil je zelf snel aan de slag en de kracht van Self-Service BI en datavisualisatie ervaren? Download een gratis proefversie van Tableau Desktop, Tableau Server of Alteryx Designer.

DOWNLOAD EEN GRATIS PROEFVERSIE