Fleet Insurance  – 50% tijdwinst door gebruik van technologie

Fleet Insurance is een onafhankelijk internationaal opererend adviesbureau, gespecialiseerd in kostenbesparing op wagenparkverzekering. Opdrachtgevers zijn autofabrikanten, leasemaatschappijen en multinationals in heel Europa. Fleet Insurance beschikt over een grote benchmark database waarmee ze klantdata kunnen vergelijken ten opzichte van de markt. Doordat ze hier de eerste in de markt mee waren hebben ze een ijzersterke positie opgebouwd.

Data gebruiken om kosten te besparen op je wagenpark

Organisaties met een groot wagenpark kunnen en willen vaak besparen op de kosten die hiermee gemoeid zijn, dit gaat vaak om duizenden dan wel miljoenen euro’s. Zij delen vervolgens schade- en voertuiggegevens met Fleet Insurance (als onafhankelijke partij) en zij vergelijken dit met de benchmark database. Doordat Fleet Insurance beschikt over deze uitgebreide informatie is het mogelijk een realistische en betrouwbare benchmark uit te voeren en op basis daarvan een passend advies te geven aan de klant. Doordat er door de jaren heen steeds meer data aan de database werd toegevoegd was het bijhouden van de database en hier rapportages van maken erg tijdrovend. Het handmatige werk was foutgevoelig en de laadtijd van het bestand werd steeds langer. De systemen die werden gebruikt werden zwaar belast en het proces was lastig over te dragen aan een ander. 

50% tijdwinst door gebruik van technologie

Dat moet anders kunnen in de huidige tijd, dacht Eelco van de Wiel (Eigenaar van Fleet Insurance). Eelco ging op zoek naar een oplossing voor het verwerken van informatie en het visualiseren van data. Hij kwam uit bij Tableau en later werd hier op advies van Infotopics Alteryx aan toegevoegd om het aggregeren en combineren van data te automatiseren en de laadtijd flink te verkorten. Met ondersteuning van specialisten zijn Alteryx workflows en Tableau dashboards ontwikkeld. Nu komt alle informatie geautomatiseerd binnen en wordt het direct verwerkt in Alteryx. De output is vervolgens geschikt om in Tableau in te lezen. Dit heeft in een tijdswinst van meer dan 50% geresulteerd.

Er is niet alleen veel tijd gewonnen aan de data aggregatie en preparatie kant, maar ook aan de beheerzijde viel een tijdwinst te behalen.

“Door de inzet van Tableau en Alteryx en ondersteuning van specialisten van Infotopics hebben we Alteryx workflows en Tableau dashboards ontwikkeld. Nu komt alle informatie geautomatiseerd binnen en wordt het direct verwerkt in Alteryx. De output is vervolgens geschikt om in Tableau in te lezen. Dit heeft geresulteerd in een tijdswinst van meer dan 50%.”

Eelco van de Wiel, Eigenaar Fleet Insurance

Self-service BI voor klanten

Klanten van Fleet Insurance kunnen hun data online raadplegen op een Tableau Server. Elke klant ziet daarbij natuurlijk alleen de data van hun eigen organisatie (en in vergelijking met de totale benchmark).

In het begin werd voor elke klant een apart Tableau Dashboard gemaakt. Deze dashboards moesten vervolgens per klant onderhouden worden. Naarmate het aantal klanten toenam en meer wijzigingen kwamen aan het dashboard kostte het meer en meer tijd om dit te beheren.

Row-level-security

Infotopics heeft na het horen van deze werkwijze het advies uitgebracht om Row-level-security in te regelen en dit ook uitgevoerd. Als er nu een aanpassing gedaan moet worden aan het dashboard is dat een actie die één keer uitgevoerd moet worden en gelijk voor alle klanten zichtbaar is. Dat stelt Fleet Insurance in staat om sneller te schakelen en op ad-hoc vragen te reageren.

De toegevoegde waarde van een implementatie partner

De toegevoegde waarde van Infotopics bestond uit het leveren van een totaal oplossing, vanaf uitwerken van een transformatie strategie, definiëring van deelprojecten die behapbaar waren voor Fleet Insurance en zorgden voor een gecontroleerde transitie, uiteindelijk resulterend in een kwalitatief hoogstaande oplossing.

Fleet Insurance is nu een organisatie waar datagedreven werken centraal staat. De technologieën Tableau en Alteryx spelen een grote rol in dit proces. De behaalde tijdwinst wordt nu benut om nieuwe business te bedienen en bestaande diensten uit te breiden. Het maakt organisatiegroei mogelijk.  

Zelf aan de slag? Download gratis proefversie

Wil je zelf snel aan de slag en de kracht van Self-Service BI en datavisualisatie ervaren? Download een gratis proefversie van Tableau Desktop, Tableau Server of Alteryx Designer.

DOWNLOAD EEN GRATIS PROEFVERSIE

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?

Ben je na het lezen van deze klantcase benieuwd hoe wij jou kunnen helpen op weg naar een datagedreven cultuur?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

NEEM CONTACT OP