Case studies: de toegevoegde waarde voor onze klanten

Onze klanten vertellen over de samenwerking met Infotopics en de doelen die zij hebben bereikt. Je leest hier over diverse klanten uit verschillende branches, van Onderwijs, financials, healthcare, uitzendbranche tot (lokale) overheden. Centraal staat telkens de vraag: hoe haal ik meer waarde uit mijn data. Infotopics helpt bij cultuurveranderingen, kennisoverdracht door bijvoorbeeld trainingen maar ook bij het bouwen van informatieproducten.

KRAMP

MENS, PROCES, TECHNOLOGIE

Kramp wilde naar één schaalbaar platform voor de waarheid. Daarnaast was de wens dat mensen zelf tot inzichten konden komen; af van de statische dashboards. De cultuur binnen Kramp heeft zich ontwikkeld tot een echte data gedreven cultuur. Met meer inzicht in customer profitability, financial en non-financial performance en accuratere forecasting.

Lees meer

LEASEPLAN

SINGLE SOURCE OF TRUTH

Samen met Infotopics als trusted partner ontwikkelde het LPD-team de Digital Growth Monitor. Dit is het eerste geautomatiseerde wereldwijde multi-channel dashboard in het bedrijf en de enige bron van de waarheid voor stakeholders op alle niveaus die op zoek zijn naar inzichten in de digitale bedrijfsprestaties.

Lees meer

KPN

OPLEIDINGSTRAJECT OP MAAT

We waren op zoek naar een opleiding die zich niet alleen richt op het maken van dashboards, maar een traject dat het BI-Fan team en de aanverwante business in de breedte vooruit helpt. Dankzij het maatwerk opleidingstraject van Infotopics kwam ons team ‘naar een hoger level’ en ‘dichter bij de business’.

Lees meer

TIMING

EEN DAG IN DE WEEK VRIJ

Ook als Marieke in de file staat, heeft iedereen op tijd de belangrijkste rapportages inzichtelijk. Het effectief gebruik van data en analyses levert meer productiviteit, tijdsbesparing en winstgevendheid op. Infotopics heeft een belangrijke rol gespeeld bij de inrichting van Tableau.

Lees meer

NAVIVA

DE GEBOORTE VAN EEN SAMENWERKING

Naviva is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Regio- en procesmanagers krijgen nieuwe verantwoordelijkheden. Hierdoor is het nog belangrijker dat iedereen zijn waarde en informatie uit de data kan halen. Samen met Infotopics en de inzet van Tableau heeft Naviva dit mogelijk gemaakt.

Lees meer

NUFFIC

VAN STATISCHE PDF NAAR ONLINE

Dankzij de hulp van Infotopics en de inzet van Tableau kunnen we nu veel beter en sneller trends ontdekken. Ieder dashboard wordt voorzien van een analyse. We zoomen in op de highlights en ontdekken steeds meer trends en nieuwe kansen. Dit werkt veel beter.

Lees meer

YES TELECOM

OPTIMALISATIE VAN BEDRIJFSVOERING

Met behulp van Infotopics heeft Yes Telecom haar Datawarehouse geherstructureerd en de toegankelijkheid van haar bedrijfsgegevens verbeterd. Dankzij Tableau Software zijn deze gegevens nu dagelijks ‘met één druk op de knop’ beschikbaar voor de eindgebruiker.

Lees meer

PRESCAN

VAN TIJDROVEND NAAR TIJDWINST

Het ‘op maat’ gemaakte dashboard in Tableau door Infotopics zorgt ervoor dat we veel sneller kunnen werken en meer inzichten krijgen. Vroeger kostte het maken van een rapportage mij al snel een hele dag. Nu ben ik in tien minuten klaar. Bovendien is het resultaat beter leesbaar.

Lees meer

CENDRIS

HET UITERSTE UIT CAMPAGNES HALEN

Infotopics geeft perfecte begeleiding en advies op maat. Ze luisteren echt naar je en geven je praktische invulling voor nieuwe dashboards in Tableau. We hebben nu meer verdiepingsmogelijkheden, we zitten ‘korter op de bal’ en hoeven niet meer op zes verschillende plekken te zoeken.

Lees meer

RABOBANK NL – CRIS

TIJD VOOR EEN DYNAMISCHE AANPAK

Tableau wordt nu effectief ingezet dankzij de hulp van Infotopics, en met het gewenste resultaat. Een goede visualisatie zorgt er namelijk voor dat iedereen hetzelfde beeld heeft van de situatie, waardoor alle betrokkenen op één lijn zitten.

Lees meer

GEMEENTE AMSTERDAM

POLITIE EFFECTIEVER INZETBAAR

Tableau is gewoon één van de beste tools waar Amsterdam veel aan heeft. Het belang ervan is zelfs al op televisie geweest bij KRO Brandpunt. Het gebruik van Tableau heeft ervoor gezorgd dat de politie effectiever inzetbaar is en het gevoel van veiligheid toeneemt.

Lees meer

Q3 GROEP

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL

Door inzet van de instrumenten van Infotopics en de expertise van de onderwijsadviseurs Jos van der Pluijm, Petra Heegsma en Cor Hoffmansis de tijd- en werkdruk om de data voor het schoolondersteuningsprofiel te verzamelen en te analyseren fors gereduceerd.

Lees meer