Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Online event: Covid-19: hoe de datatransformatie in stroomversnelling kwam binnen de Nederlandse zorg (en wat jij hiervan kunt leren)

Wat hebben de organisaties GGD GHOR Nederland, het Zuyderland Ziekenhuis en Stichting PAMM met elkaar gemeen? Het zijn drie Nederlandse zorg organisaties die door de Corona pandemie in 2020 ineens databedreven moesten zijn.

Want hoewel binnen alle drie deze organisaties al data en analytics initiatieven liepen was de druk om vragen te beantwoorden, data samen te laten komen en de juiste inzichten te verschaffen niet eerder zo hoog. Dit vraagt om snel opschalen, processen borgen, technologie versnelt adopteren en bovendien media en politiek geïnformeerd houden.

En dat maakt impact. Op processen, technologie en bovenal op mensen. Hoe ga je als organisatie om met deze impact? Welke synergie is er te vinden in de dataketen? En wat kunnen andere organisaties hiervan leren voor hun eigen transformaties?

In dit online event vertellen GGD GHOR Nederland, Zuyderland Ziekenhuis en Stichting PAMM over de gevolgen van de enorme databehoefte op hun technologiekeuzes, hun processen en de medewerkers in de organisaties.

Infotopics is als analytics partner betrokken geweest bij deze organisaties en brengt hun ervaringen in dit event samen.

Sprekers

Stichting PAMM – Van 700 labonderzoeken per dag naar verwerking van duizenden coronatesten
Laboratorium voor pathologie en medische microbiologie. Het laboratorium verwerkt coronatesten. Voor de pandemie hadden zij 700 lab onderzoeken per dag en nu een verwerken zij een paar duizend corona testen per dag.
GGD GHOR Nederland – De rol van data en dashboards in de coronabestrijding
GGD GHOR Nederland treedt op bij crisissituaties en heeft zich sinds de aanvang van de coronapandemie ontwikkeld tot een data-organisatie waar verschillende data samenkomen. Het aansturen en monitoren van de diagnostische keten rondom grootschalig coronatesten, de continuïteit van zorg buiten het ziekenhuis en nu ook het vaccineren zijn de onderwerpen waarbij GGD GHOR Nederland momenteel een sleutelrol speelt. Wat is hierin de rol van data, hoe ontvangen zij data en op welke manier en met wie worden deze verder gedeeld?
Ziekenhuis Zuyderland – Datagedreven werken in een ziekenhuis in een crisissituatie
Datagedreven inzichten kwamen bij Zuyderland Ziekenhuis in een stroomversnelling door de pandemie. De nood naar data was hoog. Verschillende soorten data zoals patiëntkarakteristieken, ziektebeloop en capaciteitsbenutting moeten bij elkaar komen. Hoeveel positief geteste patiënten zijn er op welk moment in het ziekenhuis?  Wat is de beddenbezetting? Welke trends zijn zichtbaar? Welke acties moeten ondernomen worden? Zo maar een aantal cruciale vragen die op dagelijkse basis beschikbaar moeten zijn. Welke impact heeft dit gehad op de manier van werken?

Online programma 25 maart

13.00 – 13.10: Introductie Covid-19: Hoe de datatransformatie in stroomversnelling kwam binnen de Nederlandse zorg (en wat jij hiervan kunt leren)
13.10 – 13.25: Stichting Pamm: Van 700 labonderzoeken per dag naar verwerking van duizenden coronatesten
13.25 – 13.40: GGD GHOR Nederland: De rol van data en dashboards in de coronabestrijding
13.40 – 13.50: Pauze
13.50 – 14.05: Zuyderland: Datagedreven werken in een ziekenhuis in een crisissituatie
14.05 –14:25: Q&A Panel met Stichting Pamm, GGD GHOR Nederland en Zuyderland
14:25 – 14:30: Afsluiting

Inloggen

De meeting gaan we virtueel organiseren via Zoom. Je kunt inloggen via Zoom door een eenmalige extensie te downloaden of door gebruik te maken van de web functionaliteit direct online.

Aanmelden

Aanmelden voor het event kan hieronder.
Wil je meer informatie of vooraf mogelijke vragen of onderwerpen met ons doornemen, neem dan contact op via email of per telefoon op 088-8225328.

(Heb je tips voor onderwerpen of vraagstukken die je graag wilt bespreken? Laat het ons dan weten)

Support en ondersteuning

Klanten van Infotopics kunnen rekenen op gedegen support / ondersteuning bij hun dagelijkse werk. Mocht er iets mis gaan en kom je er niet uit dan kunnen we je helpen via onze servicedesk (servicedesk@infotopics.nl). Soms is het ook prettig dat er iemand live met je mee kijkt, dat kunnen we ook voor onze klanten doen, en daarvoor gebruiken we teamviewer. Klik op onderstaande knop om Teamviewer gratis te downloaden.

Download Teamviewer
Ga naar de bovenkant