Ervaar financial forecasten door de Business Game

Inzicht krijgen in de toekomst wordt vaak gedaan aan de hand van een financial forecast. Een taak die door de financiële afdeling wordt uitgevoerd, vaak op basis van verschillende Excel bestanden die in één bestand worden gezet om er berekeningen op te kunnen doen.

Een tijdrovende klus, maar wat als het nou anders kan? Hoe zou het zijn als de forecast op ieder moment gemaakt kan worden?

Infotopics AI heeft hiervoor de oplossing. Ervaar het zelf met de Business Game Financial Forecasting!
In een unieke Business Game ervaar je samen met je team hoe met behulp van Artificial Intelligence sneller en beter financial forecasting kan toepassen.
Ga in gesprek over de invloed van bepaalde wijzigingen en ervaar hoe dit jouw bedrijf verder kan helpen.

Samen, sneller én beter.

Financial Forecasting

Financiële Forecasts maken is nu een tijdrovende bezigheid. Verschillende afdelingen leveren hun eigen data aan, maar hoe deze data de forecast precies beïnvloed is niet duidelijk. Daarnaast is het gevolg van individueel aanleveren van een forecast dat er geen gebruik gemaakt wordt van de kennis in het team.  Het is een stug proces, waar vaak enkele scenario’s uitkomen, maar die geen flexibiliteit biedt om makkelijk wijzigingen door te voeren.

Dit kan ook anders! 

Het Business Game Financial Forecasting laat de deelnemers door een spel element meteen ervaren hoe de verschillende assumpties uitwerken in het totale financiële plaatje. Door gezamenlijk met afdelingsmanagers aannames te maken en inzicht te krijgen in hoe deze elkaar kunnen versterken, ontstaat een meer gedragen forecast die ook nog van betere kwaliteit is.

Financial Business Game AI

Business Game

In deze video wordt toegelicht wat de Financial Business Game inhoudt, waar het concept vandaan komt, hoe de deelnemers de Financial Business Game ervaren en voor wie de Business Game uitermate geschikt is.

“Ik ben altijd overtuigd geweest dat technologie en BI veel betere forecasts leveren – deze game versterkt die overtuiging.”

Jeroen van Erven, International CFO

Hoe werkt het?

Onze Business Game Financial Forecasting draait om de groothandel ‘La Tienda’ gespecialiseerd in Spaanse producten. Tijdens de game neemt elke deelnemer een rol binnen de organisatie in.

Het doel is om samen de business te laten groeien. Door samen aan de knoppen te zitten wordt het effect van promotiedruk, advertentiebudgetten en prijsniveau binnen de organisatie in één keer duidelijk.

Slaag jij er met je team in om de business te optimaliseren en de return on investment te verhogen?

Met de Business Game Financial Forecasting stap je binnen in een levensechte ervaring die laat zien wat de onderlinge relaties tussen assumpties en resultaten zijn. De snelheid van de berekeningen en de inzichten die worden geboden laten duidelijk zien hoe in de eigen organisatie meer efficiency te bereiken is. Hierdoor ontstaat er ruimte om te spreken over de inhoud en de juiste besluiten te nemen.

“Wat mij positief heeft verrast bij de Business Game is dat meerdere afdeling buiten Finance bij elkaar gebracht worden, waardoor je daadwerkelijk een team effort gaat creëren en een afhankelijkheid met andere afdelingen die als extra component wordt ingebracht – dit werd in het verleden vaak vergeten.”

Martijn de Wit

Ready? Game on!

Investering: € 2850 voor jullie managementteam (circa 6-  8 personen)
Tijdsduur: 1 dagdeel
Locatie: Op eigen locatie

Resultaat:
– Mogelijkheden van financial forecasten ervaren.
Inzichten met elkaar delen.
Vertaalslag naar eigen data en financial forecasting.

Neem contact op