Over Joost Marico

Joost Marico heeft een Bachelor in Bedrijfseconomie en een Master in Marketing Intelligence afgerond aan de Universiteit van Groningen. Na 5 jaar bij een vergelijkingswebsite te hebben gewerkt, wilde hij meer met data werken. Sinds mei 2018 volgt hij daarom het Young Data Professional programma van Infotopics om zich zo tot een volwaardig data consultant te ontwikkelen.

Hoe staan de onderwijsinstellingen er financieel voor in Nederland?

Door |2022-11-11T10:32:48+01:0015 april 2020|Tableau blogs|

Onderwijsinstellingen krijgen van de overheid één budget voor alle kosten die zij maken, ook wel lumpsum genoemd. De hoogte hiervan wordt bepaald door het aantal leerlingen, leeftijd en soort onderwijs. Aan de hand van open data van DUO onderzoek ik hoe de onderwijsinstellingen er financieel voor staan in Nederland.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe staan de onderwijsinstellingen er financieel voor in Nederland?

‘Multiple tables’ opslag: een afslankkuur voor data extracten in Tableau

Door |2021-07-06T15:54:17+02:0026 maart 2019|Tableau blogs|

In Tableau heb je de mogelijkheid om een live connectie op te zetten naar je data of een extract te maken van je data. Een extract is in feite een kopie van de data die geoptimaliseerd is voor gebruik in Tableau. Sinds Tableau het hyper extract-formaat heeft geïntroduceerd, hebben we allemaal ervaren dat zowel het maken van een extract sneller gaat als het bevragen ervan. Dit in vergelijking met het vorige type extract (tde). Het was al zo dat wanneer meerdere databronnen worden samengevoegd (joinen), Tableau er één extract-bestand van maakt. Dit kan voor problemen zorgen wanneer er grote tabellen met elkaar worden gejoind. Er ontstaan dan zoveel rijen data dat het aanmaken van het extract te lang duurt en het extract te groot wordt. Daarom heeft Tableau onlangs een nieuwe oplossing geïntroduceerd om deze problemen te verhelpen.

Reacties uitgeschakeld voor ‘Multiple tables’ opslag: een afslankkuur voor data extracten in Tableau

Support en ondersteuning

Klanten van Infotopics kunnen rekenen op gedegen support / ondersteuning bij hun dagelijkse werk. Mocht er iets mis gaan en kom je er niet uit dan kunnen we je helpen via onze servicedesk (servicedesk@infotopics.nl). Soms is het ook prettig dat er iemand live met je mee kijkt, dat kunnen we ook voor onze klanten doen, en daarvoor gebruiken we teamviewer. Klik op onderstaande knop om Teamviewer gratis te downloaden.

Download Teamviewer
Ga naar de bovenkant