Zicht op studentenaantallen; grip op financiën en formatie

Inzicht en grip op ontwikkeling van studentenaantallen raakt vele aspecten binnen onderwijsorganisaties. Vragen als: hoe ontwikkelt mijn marktaandeel zich, wat zijn de effecten van mijn marketinginspanningen, heb ik mijn marktpotentieel optimaal benut?
Antwoorden op deze vragen zorgen voor vroegtijdig grip op optimale formatie, onderbouwde (noodzakelijke) onderwijsaanpassingen en grip op investeringsbehoefte- en noodzaak.
Infotopics Onderwijs geeft jou snel en eenvoudig antwoorden op deze belangrijke vragen waardoor u in staat bent uw financiële middelen effectief en efficiënt in te zetten.
Wil jij dat ook? Lees dan snel verder!

Studentenaantallen

Afnemende studentenaantallen, veel marketinginspanning, kwetsbare formatieplanning met als gevolg onzekere medewerkers. Waarborging van de kwaliteit is niet vanzelfsprekend, financiën komen onder druk te staan en investeringen worden eventueel uitgesteld: allemaal redenen om heel duidelijk zicht en grip te hebben op de ontwikkeling van studentenaantallen.

Infotopics Onderwijs heeft samen met de dienst Marketing & Communicatie van Saxion een analyse- en prognosemodel van studentenontwikkeling ontwikkeld. Hierdoor is Saxion in staat effectiever en efficiënter door inzicht grip te houden op alle facetten van het onderwijsproces.

Vooruitzien is regeren

Veel mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten hebben een goed beeld van het aantal geïnteresseerde studenten in de opleidingen die worden aangeboden. Het aantal bezoekers van een open dag, meeloopdagen, opgevraagde informatiebrochures worden allemaal goed in kaart gebracht evenals de mate van interesse en het stadium van het keuzeproces. Hierdoor kan men gerichte marketingacties de ondernemen op alle bekende leads. De conversieratio  kan eenvoudig inzichtelijk worden gemaakt.

Het wordt anders op het moment dat men vooruit wil kijken: welke aantallen kan ik verwachten, waar zit groei of krimp en wat is daarvan het effect op mijn opleiding, wat is een realistisch gewenst marktaandeel en welke gerichte marketinginspanningen kan ik nu al ondernemen?

Studentenverkeer - Infotopics Onderwijs
Studenten per onderwijstype

Potentie in kaart

Op instellingsniveau is er over het algemeen een beeld van de te verwachten studentenaantallen de komende jaren. Echter, hoe dieper in de organisatie, hoe diffuser het beeld.

Individuele opleidingen of academies/faculteiten ontbreekt het aan inzichten in onderbouwde potentiele studentenaantallen waardoor het lastig plannen is over de jaren heen. Daarnaast is het gericht kunnen inzetten van marketinginstrumenten erg lastig. Vaak wordt er met hagel geschoten. Met de analyse- en prognosetool van Infotopics Onderwijs is dit verleden tijd. Inzicht in (verloop van) studentenaantallen, betekent grip op financiën.

Regie op z’n plek

Snel en eenvoudig inzicht in ontwikkeling van studentaantallen, inzicht in realistische marktaandelen op basis van degelijke en geteste prognoses: Infotopics Onderwijs is jouw partner! Zonder tussenkomst van IT beschik je in no-time over deze inzichten. Neem contact op zodat ook jij in staat bent eenvoudig de effecten van jouw marketinginspanningen te analyseren en met inzicht kunt sturen op jouw optimale marktaandeel. Zo houd je grip en creëer je waarde uit data!

Meer weten?

Interesse in hoe wij ook snel voor jou deze inzichten kunnen geven zodat je in staat bent goed te plannen? Neem contact op via onderstaande button of bel met Igor Wassink, 06-51754957.  

NEEM CONTACT OP MET IGOR WASSINK