Werken bij Infotopics, hoe leuk is dat!

Al bijna vijf jaar werk ik bij Infotopics. Naast alle taken van office management houd ik mij ook bezig met de Employer Branding en Employee Experience. Wat maakt het nou zo tof om bij ons te werken?

Infotopics ‘a great place to work’

Als Infotopics willen we ons positioneren als ‘a great place to work’. Dit moet zich al uiten in het sollicitatieproces. Het is voor Infotopics heel belangrijk dat alle toekomstige collega’s zich een goed beeld kunnen vormen hoe het werken zou zijn bij binnen het bedrijf.

Eveneens is het voor Infotopics heel belangrijk dat onze collega’s werken op een prettige plek, waar ze zich kunnen ontwikkelen op persoonlijk vlak, waar zij gehoord worden en waar nieuwe ideeën ook daadwerkelijk tot uitvoer worden gebracht. Daarom staat de Employer Branding en de Employee Experience hoog in het vaandel.

Employer Branding en Employee Experience

Eerst twee definities, wat is het verschil tussen Employer Branding en Employee Experience;

  • Employer Branding = hoe je als werkgever wordt gezien en ervaren (je merk als werkgever);
  • Employee Experience = de beleving van een (potentiële) werknemer in alle contacten met de organisatie en hoe dit overeenkomt met zijn of haar verwachtingen.

Employer Branding helpt niet alleen bij het vinden van nieuwe werknemers, maar is ook zeer belangrijk voor het vasthouden van de huidige collega’s. Employee Experience is het creëren van werkgeluk wat het doel is van sturen op een optimale werkbeleving. Employer Branding en Employee Experience zijn nauw met elkaar verbonden, de beleving begint al bij het besluit te solliciteren tot en met de dag dat hij de organisatie weer verlaat en daarna.

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Infotopics

In het voorjaar van 2022 is er een medewerkerstevredenheidsonderzoek gehouden onder alle werknemers van Infotopics. We zijn heel benieuwd waar we als Infotopics staan op het gebied van Employee Experience. Reikhalzend keek ik uit naar de resultaten (wachten duurt dan heel lang), maar wat werden we beloond met een fantastische uitkomst!

Algemene waardering een 7.9! Met name de leuke collega’s, goede werksfeer en de aandacht vanuit Infotopics voor persoonlijke ontwikkeling zorgen voor dit prachtige cijfer!

De punten waar we met name goed op scoren zijn werkinhoud, het werk wordt als uitdagend en afwisselend ervaren met veel vrijheid; ontwikkelingsmogelijkheden, nieuwe dingen leren in dagelijkse werkzaamheden, mogelijkheden voor persoonlijke groei en de mate waarin nieuwe medewerkers worden begeleid; en cultuur, met een score hoger dan 95% geven Infotoppers aan dat zij zichzelf kunnen zijn binnen Infotopics, dat Infotopics een toffe organisatie is om voor te werken en wordt de werksfeer als prettig ervaren!

 

Natuurlijk zijn er ook een aantal verbeterpunten naar voren gekomen. Over alle aspecten van het medewerkerstevredenheidsonderzoek gaan we met elkaar in gesprek. Samen gaan we bepalen hoe we het goede kunnen behouden en hoe we de verbeterpunten kunnen aanpakken, zodat we volgend jaar gezamenlijk nóg beter kunnen scoren op de medewerkerstevredenheid.

Wat mijn werk zo leuk maakt

Voor mij persoonlijk is het dat ik mezelf kan zijn bij Infotopics, wat maakt dat ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk ga. Het werk is afwisselend en heb ik veel contact met alle collega’s, elke dag leer ik wel iets nieuws. Daarnaast is er volop aandacht voor jou als persoon, wat vind jij belangrijk in je werk, op welke punten wil je je verder ontwikkelen en wat heb je daarvoor nodig?

Per kwartaal hebben we onze zogenaamde ‘kwartaaldag’, een dag waarop we met alle collega’s een dag buiten de deur zijn, waarop we inhoudelijke sessies organiseren om kennis te delen en van elkaar te leren. Zo hebben we onlangs een presentatie gelukskunde gehad.

Naast alle inhoudelijke thema’s, is er ook veel tijd voor ontspanning en plezier. Zo organiseren we elkaar jaar de zomer BBQ en het kerstfeest, sporten we samen, is er een energieke personeelsvereniging die leuke activiteiten organiseert en dit jaar was er zelfs een heus Infotopics festival!

Een gevoel van trots overvalt me! Wat een toffe club om voor en mee te werken.

Kom je ook bij ons werken?

Wil jij ook onderdeel zijn van deze geweldige groep collega’s? Bekijk dan onze vacaturepagina. We zien je reactie met plezier tegemoet!