Vitaliteit binnen Infotopics

Eind september zijn wij tijdens de Vitaliteitsweek actief bezig geweest om het onderwerp Vitaliteit weer goed op de agenda te zetten binnen Infotopics. Een week wat in veel meer opzichten heeft bijgedragen aan vitaliteit dan alleen extra aandacht voor voeding en beweging. Tijdens deze week hebben wij hele mooie inzichten gekregen over wat juist nog meer bijdraagt aan wat vitaal zijn inhoudt en hoe je dit als individu maar ook als organisatie kan bereiken.

Het vitaliteitsprogramma

Op maandagochtend zijn we onder het genot van een smoothie gestart met een centrale aftrap waarin kort iets werd verteld over wat vitaliteit nu echt inhoudt en wat dit voor jou betekent. Het programma bestond deze week o.a. uit verschillende online trainingen en podcasts op het gebied van vitaliteit. Denk hierbij aan onderwerpen als een goede werk privé balans, energie, veerkracht en de kracht van slaap. Daarnaast waren er tijdens de lunch georganiseerde middagwandelingen en werd door collega Coco de ‘wall-sit challenge’ georganiseerd. En reken maar dat de benen van de meeste collega’s aardig aan het trillen waren en de spierpijn gedurende de week op kwam zetten. Op vrijdagmiddag hebben we de week afgesloten met een leuke quiz over vitaliteit en een presentatie van Jaap van der Zand van Jaap’s Gym over vitaliteit.

Jaap’s Gym

Jaap’s Gym is ondertussen een begrip aan het worden binnen Infotopics. Elke woensdag- en vrijdagmiddag kunnen onze collega’s gratis sporten bij Jaap’s Gym en worden zij hierin persoonlijk begeleid. Iedereen krijgt hier begeleiding op maat en kan sporten op zijn of haar niveau. Zo mooi om te zien hoe deze groep steeds maar groter wordt en naast dat collega’s aangeven, dat ze zich ook daadwerkelijk fitter voelen, het teamgevoel ook enorm wordt versterkt.

Jaap kwam zelf op vrijdag naar ons kantoor toe en heeft met de hele groep collega’s zijn visie op vitaliteit gedeeld. Vitaliteit betekent ook wel ‘levenslust’, de zin om te leven. Jaap nam ons mee in welke factoren invloed hebben op jouw vitaliteit en de vitaliteit binnen een organisatie. Hij omschreef dit heel mooi aan de hand van een ABC model. A staat voor autonomie, B voor binding en C staat voor competentie en erkenning. Dit zijn de basisbehoeften van ieder mens en elk van deze factoren draagt bij aan vitaliteit van mens en organisatie. Aan de hand van een aantal stellingen hebben we dit model getoetst en hieruit kwamen we tot hele mooie inzichten. Ik neem in elk geval mee: “als HR afdeling kunnen we heel veel nieuwe dingen ontwikkelen of aanbieden aan medewerkers, maar als het niet bijdraagt aan autonomie, binding of competentie, dan moet je je heel sterk gaan afvragen waarom je dit wilt gaan doen”.

Jaaps Gym

Samen vitaal verder

Tot slot blik ik terug op een leuke en interactieve week. Het samen bezig zijn met dit onderwerp, draagt naar mijn idee al bij aan je eigen vitaliteit. Een ontspannende wandeling met een collega, samen je fysieke grens op zoeken tijdens de wall-sit challenge of gezellig bijkletsen tijdens een gezonde lunch draagt voor mij bij aan het echte Infotopics gevoel. Dit zijn natuurlijk maar kleine stapjes om je vitaler te voelen en moeten we het natuurlijk uiteindelijk allemaal zelf doen maar wij doen dit met oprechte aandacht en interesse voor elkaar.

Chantal Geerdink-Krake

Spreekt jou onze aandacht voor vitaliteit ook aan?

Kijk dan vooral naar onze vacatures of neem contact met mij op voor meer informatie.

Neem contact op!