Ook benieuwd hoe je eenvoudig en op gezette tijden een PDF van je dashboards bij een grote groep collega’s of externen in de mailbox kunt krijgen? Met de Tableau Server PDF Scheduler van Infotopics bereik je simpel en snel zowel interne als externe gebruikers zonder dat je de beveiliging van je data en autorisaties op de Tableau Server in gevaar brengt!

De Tableau Server PDF Scheduler biedt een welkome aanvulling op de standaard Tableau Server functionaliteit! Met deze Infotool kan ik vanaf een willekeurige Windows machine (Server, desktop of laptop) op gezette tijden een PDF per email versturen van mijn gepubliceerde dashboards. Het maakt dan niet meer uit of de ontvanger binnen of buiten mijn organisatie werkt en of deze als user bekend is op de Tableau Server.

PDF Scheduler voorbeeld mailingMet een eenmalige instelling, een eenvoudig in MS Excel te configureren mailing list en flexibel instelbare verzendschema’s kan ik als business user zonder ICT kennis binnen 5 minuten mijn eerste PDF via mail aan mijn collega’s versturen.

Mijn collega’s krijgen op vaste tijden een PDF van het dashboard met vooraf door mij ingestelde en geconfigureerde filters (tijd, organisatie, of andere dimensies) in hun mailbox, zonder dat ze überhaupt bekend hoeven te zijn op de Tableau Server, laat staan dat ze kennis moeten hebben van Tableau.

Ik kan bovendien de PDF bestanden die per mail worden verstuurd opslaan op een (netwerk) locatie om ze op een later tijdstip (nogmaals) te raadplegen of te delen met een grotere groep gebruikers.

Ik gebruik nu mijn bestaande informatieproducten voor doelgroepen die niet (of niet makkelijk) bij de dashboards kunnen of (nog) niet voldoende kennis hebben om met de Interactieve Tableau Dashboards om te gaan. Uiteraard zijn de PDF rapporten niet interactief zoals de Tableau Dashboards dat wel zijn, maar ik gebruik ook voor hen dezelfde databron en dezelfde visualisaties die de data kampioenen van mijn organisatie bedenken, ontwerpen, bouwen en in de bedrijfsprocessen gebruiken.

Meer weten?

De Tableau Server PDF Scheduler is inmiddels succesvol geïnstalleerd bij diverse klanten van Infotopics. Wil je zelf ook aan de slag met deze slimme oplossing, neem dan contact met ons op via email of per telefoon op 088-8225328.