Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt is: Kun je …. in Tableau? Zoals de meesten wel weten is er veel mogelijk in Tableau, maar niet alles is een standaard functionaliteit of dingen zijn niet of niet makkelijk uit te voeren. AppsforTableau maakt Tableau Extensies die er voor zorgen dat je toch kunt doen wat eerst niet mogelijk leek in Tableau. Denk aan visualisatie types zoals een Sunburst Chart, een Sankey Diagram of een Venn Diagram, maar ook aan wat extra flexibiliteit met betrekking tot tabellen waarin je Tableau Dashboard kunt verrijken met tabellen die ook voor je eindgebruikers nog heel toepasbaar zijn voor self service analyses.

Deze week zijn wij met Infotopics en AppsforTableau op de Tableau Conferentie in Las Vegas als sponsor. Hier hebben wij veel belangstelling gekregen voor de Write Back extensie waarin je data kunt terugschrijven naar je databron en het resultaat van je wijziging direct zichtbaar krijgt in je Tableau Dashboard. In deze blog lees je wat de Write Back extensie kan doen. Heb je zelf een leuke use-case voor Write Back extensies, wij zijn nog op zoek naar meer interessante toepassingen.

De Write Back extensie

Stel je eens voor, je hebt een mooie betrouwbare dataset maar door bijvoorbeeld een elektrische storing wordt de data niet meer bijgewerkt voor een bepaalde periode, met als resultaat dat er data ontbreekt. Weg betrouwbare dataset! Wat zou het daarom handig zijn als je de missende data eenvoudig kunt aanpassen en terugschrijven naar de dataset en zo weer kloppend kunt maken zonder daarvoor je dashboard te hoeven verlaten. Dit was precies de usecase die vanuit een klant bij ons binnen kwam en heeft geleid tot de eerste writeback extensie.

Dashboard met visualisaties voor extensies

Annotation

Een andere vorm van write-back is opmerkingen toevoegen en delen in een dashboard. Wat nu als je commentaar kunt geven op specifieke datapunten en de verantwoordelijke hierover direct in je Tableau Dashboard een vraag kunt stellen? Dit kan met behulp van de “Annotation” extension waarin ook het Write Back mechanisme is toegepast om alle opmerkingen in een databron op te slaan. Alle data wordt dus in een databron opgeslagen door de extensie zodat je commentaar ook de volgende keren zichtbaar blijft of in andere rapportages te gebruiken is. Deze interactie zorgt ervoor dat er nauwer samengewerkt kan worden in het Tableau dashboard, terwijl je niet dicht bij elkaar hoeft te zitten.

ShowMeMore extensies

Laat van je horen!

Nu zijn er natuurlijk ook andere situaties te bedenken waarin je data wilt terug schrijven naar een databron. Denk bijvoorbeeld aan budgetten of targets. Heb jij een leuke usecase waarbij Write Back een oplossing kan zijn? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over de Write back extensie of één van onze Apps for Tableau? Schrijf je dan in voor één van onze webinars.

Neem contact op
Webinars