Een interactief dashboard maken welke aantrekkelijk is voor touchscreens. Dit was de uitdaging die ik mij de afgelopen weken heb gesteld. Vorig jaar was ik nog niet zo gecharmeerd van het uiterlijk van Windows 8. Echter nu ik veel met touchscreens werk snap ik de filosofie van Microsoft. Windows 8 werkt intuitief en nodigt uit om te bedienen met de vingers.

Zou ik deze interactieve stijl van Windows 8 kunnen ombouwen naar een Tableau Dashboard?

Naast een Desktop / iPad versie heb ik ook een versie gemaakt die geoptimaliseerd is voor de telefoon. Deze is naar mijn mening goed gelukt. Het uiterlijk van het dashboard nodigt uit om de data te verkennen en om meer te willen zien. Kleine hands on:

Ben je benieuwd hoe ik dit dashboard heb gemaakt? Laat een reactie achter en dan zal ik een video maken waarin ik uitleg hoe dit dashboard is opgebouwd.