Release Tableau 2022.2

Versie 2021.2 kwam uit op 23 juni; 2020.2 op 6 mei; 2019.2 op 21 mei… In de afgelopen week maakte ik nog de vergelijking met de eerdere releases van Tableau om zo in te kunnen schatten wanneer 2022.2 uit zou komen en het antwoord is vandaag (30 juni 2022)! Het betaprogramma stond op dat moment nog open en nu kunnen we in de Tableau Cloud (voorheen Tableau Online) al gebruik maken van de nieuwste features. In deze blog neem ik je mee in een tweetal uitstekende innovaties.  

1. Automatisch opgeslagen web-edit werk 

De dashboardgebruiker die net wat meer wil dan alleen consumeren, kan al jarenlang gebruik maken van web-edit functionaliteit. Handig als je een standaard dashboard naar je hand wilt zetten, maar ook voor die kartrekkende ontwikkelaar die de laatste hand wil leggen aan de presentatie van het nieuwste informatieproduct. En alles gaat prima totdat je vergeet je werk te publiceren en het zo te bewaren. Om ons evenzo enthousiast te laten doorwerken met Tableau word je vanaf versie 2022.2 geholpen met een automatische bewaarfunctie, zodat jouw ad hoc kunstwerken en managementproducten behouden blijven. 

2. Automatische dataverhalen

Visualisaties duiden helpt enorm bij het betrekken van een grote groep informatieconsumenten. Als ontwikkelaars pogen we de echte wereld na te bootsen met data en de inzichten uit de dagelijkse gang van zaken delen we in visuele vorm; de consument daarentegen is continu bezig de visualisaties te decoderen om grip te krijgen wat er in het echte leven gebeurt en hoe we hier op willen acteren. Zien, begrijpen, doen! En bijna altijd helpt het om op gang gebracht te worden met een goede duidingstekst. Die duidingstekst kun je vanaf nu laten genereren door Tableau en ik verwacht dat de ontwikkelaar en de consument nog beter kunnen samenwerken met deze innovatie en dat organisaties en bovenal mensen nog meer databedreven kunnen gaan werken.

Wil jij ook aan de slag met deze nieuwe functionaliteit, maar werk je niet vanuit de Tableau Cloud?  We helpen je graag verder aan een upgradeplan zodat je zo snel en op betrouwbare wijze gebruik kunt maken van deze innovatie.