In aanloop naar een grote eindronde (EK of WK) laait er standaard een nationale discussie op over de opstelling van het Nederlands elftal. Ook dit jaar is dat niet anders en liggen de keuzes van bondscoach Frank de Boer onder een vergrootglas. Nu Oranje de eerste poulewedstrijd met 3-2 gewonnen heeft, zal er ongetwijfeld meer draagvlak zijn voor de keuzes van De Boer. Terwijl criticasters zullen zeggen dat het alsnog te wensen overliet.

Opstelling en spelsysteem

Niet alleen de vraag welke ‘poppetjes’ waar komen te staan is onderwerp van gesprek, maar er gaat misschien wel meer aandacht uit naar het te hanteren systeem. De één vindt de keuze voor het 5-3-2 (dat door velen juist weer 3-5-2 genoemd wordt) vreselijk. De ander kiest een meer offensieve speelstijl en gaat voor 4-3-3. Terwijl de bondscoach vooral aangeeft twee systemen erin te willen slijpen en waar nodig dit gedurende de wedstrijd aan wil passen. Al hebben we dit tegen Oekraïne niet teruggezien.

Ongevraagd krijgt onze bondscoach adviezen vanuit allerlei hoeken over wie waar moet spelen en voor welk systeem hij moet kiezen. Ruim 17 miljoen mensen vertegenwoordigen bijna net zoveel verschillende meningen, oftewel ruim 17 miljoen bondscoaches. In onderstaand dashboard is het mogelijk gemaakt om jouw favoriete systeem te selecteren en hierbij jouw basis 11 samen te stellen in Tableau. Doe dit door in het dashboard de volgende stappen te nemen:

  1. Kies jouw favoriete systeem door te klikken op het veld.
  2. Klik op het kleine veldje (links bovenin) om jouw favoriete 11 te selecteren.
  3. Sluit de pop-up door op het kruisje te klikken.
  4. Deel jouw opstelling met vrienden, familie of collega’s door rechts onderin te klikken op en vervolgens op ‘image’ in dit scherm.

Speelschema EURO 2020

Wil je geen enkele wedstrijd missen? Download dan ons gratis speelschema EURO 2020.

Download gratis EK Speelschema