Stage lopen op de HR-afdeling bij Infotopics

In september 2022 ben ik begonnen met mijn stage op de HR-afdeling. Tijdens deze periode heb ik begeleiding gehad van Chantal Geerdink (HR Business Partner) en Marloes Schuitemaker (Officemanager). Ik heb mij beziggehouden met een breed takenpakket, van het verwerken van verlof tot het opzetten van een programma voor de vitaliteitsweek, tot het maken van een actieplan om onze medewerkerstevredenheid te verhogen. Ben je benieuwd hoe ik mijn stage heb ervaren en of stage lopen bij Infotopics iets voor jou is? Lees snel dan snel verder!

Hoe zag mijn eerste stagedag eruit?

Voordat ik aan mijn eerste stagedag begon heb ik een leuk en persoonlijk kaartje ontvangen met daarbij een inwerkprogramma. Zo wist ik vooraf al wat mij tijdens deze week te wachten stond en met wie ik in gesprek zou gaan. Dit vond ik persoonlijk erg fijn en het stelde me ook erg op mijn gemak.

Op mijn eerste stagedag werd ik warm ontvangen; een welkomstbloemetje en fijne kennismakingsgesprekken. Na de eerste gesprekken met onder andere de directie (over het ontstaan van Infotopics, de werkwijze en hun visie) én de Security Officer over informatiebeveiliging was het alweer tijd voor de welbekende gezamenlijk Infotoppers Lunch. Een lunchtafel vol lekkers voor iedereen, dit had ik nog niet eerder meegemaakt op deze manier, maar ik vond het gelijk gezellig!

Na de lunch ging ik aan de slag met mijn werklaptop van Infotopics, deze stond gelijk klaar met alles erop wat ik nodig had voor mijn stage. Op de HR-afdeling werken wij veel met programma’s als Teamwork, Nmbrs en Teamleader. Zelf kende ik deze programma’s nog niet vanuit eerdere stages, maar ik werd hier wegwijs in gemaakt en ik kon al snel programma’s eigen maken.

Verloop van mijn stage

In het begin van mijn stage vond ik het lastig om te begrijpen wat de dienstverlening van Infotopics nou precies inhield, het visueel maken van data… maar hoe dan? Mede door de Infotoppers stand-up heb ik mooie dashboards gezien en kunnen zien hoever de dienstverlening van Infotopics gaat in het visueel maken van data. De manier hoe Infotoppers dashboards kunnen bouwen en dan ook nog op een visueel duidelijke en overzichtelijke manier, vind ik echt mooi om te zien. Vooral omdat ik zelf beter ging begrijpen hoe het werkt met data ;).

Zoals gewoonlijk bij een stage heb ik ook mijn persoonlijke ontwikkelpunten moeten opstellen. Ik vond het fijn dat Chantal hierin mee dacht en liet weten wat zij zag. Na het vaststellen van mijn ontwikkelpunten kreeg ik alle vrijheid om hiermee aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld door de vitaliteitsweek te openen (oefenen van presenteren), de toegankelijkheid van de afdeling HR voor verbeteringen op het huidige HR-proces (pro activiteit) en aan de slag gaan met het waarborgen van de ISO- en NEN- processen (toepassen van wet- en regelgeving). Ik mocht daarnaast diverse gesprekken van HR bijwonen; zoals gesprekken met verzekeraars, gesprekken over mobiliteit en sollicitatiegesprekken.

Infotopics cultuur

De cultuur die ik onder de Infotoppers terugzie is vooral het openstaan voor ideeën van elkaar, gezelligheid en nuchterheid. Infotopics bestaat uit een vrij jong team met dataprofessionals en als ik kijk naar deze groep zie ik dat zij elkaar veel vooruit willen helpen.

Tijdens mijn stage heb ik een Infotopics kwartaaldag mee mogen maken. Tijdens deze dag komen alle Infotoppers, op een externe locatie, bijeen om stil te staan bij waar staan we nu, waar willen we naar toe, vieren we behaalde successen met elkaar en staat het onderwerp Learning & Development centraal.

Het is een informatieve, maar bovenal gezellige dag, waarbij er ruimte is voor een gezamenlijke lunch, een wandeling en genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Deze dag werd afgesloten met een hapje en een drankje op locatie.

Als je aan een Infotopper vraagt wat het leukste feestje van Infotopics is, komt vaak het Infotopics Kerstfeest naar voren. Dit feest heb ik deze stageperiode ook mee mogen maken. Op de vrijdagavond, een week voor kerst, vond het feest plaats in Oldenzaal. De directie trapte de avond af met een leuke speech om mensen in het zonnetje te zetten en stil te staan bij de behaalde successen van 2022. Aan het eind van de speech werd er geproost, met alle Infotoppers en partners, op de toekomst en op elkaar. De avond begon met een lekker buffet, voor een goede bodem 😉 Na het eten was het tijd voor een drankje, gesprekken met collega’s en partners én tijd om te dansen.

Wat vond ik fijn tijdens mijn stage?

  • Persoonlijke aandacht en oog voor elkaar binnen de organisatie.
  • De spullen die ik nodig had stonden op mijn eerste dag al voor mij klaar (laptop, inloggegevens, programma’s etc.);
  • Een goede mix tussen begeleiding en zelf aan de slag gaan.
  • De mogelijkheid om zelf verbeteringen in te brengen.

Ik heb mijn stageperiode af mogen ronden met een 9, hier ben ik natuurlijk super blij mee! Komende periode, vanaf februari 2023, ga ik ook afstuderen binnen Infotopics. Hoe leuk is dat? Ik ga mijzelf tijdens mijn afstudeerproject focussen op hoe Infotopics Talentmanagement het beste kan inzetten om alle talenten van deze mooie club Infotoppers zo goed mogelijk te benutten.  

Kom jij ook stage lopen bij Infotopics?

Wil jij onderdeel uitmaken van een gezellig team? Bekijk dan de vacatures op onze vacaturepagina of stuur je cv en motivatiebrief naar werken@infotopics.nl .

Wellicht tot ziens!