In samenwerking met Infotopics hetencate geosynthetics - klantcase infotopics inspiratiedageft TenCate Geosynthethics hun wereldwijde salesinformatiesysteem ‘GeoInsights’ in Tableau gebouwd.  Tijdens de ontwikkeling werd deze al op kleine schaal gebruikt en uitgebreid getest. Na het afronden van de ontwikkeling was het tijd voor de uitrol naar de gehele organisatie. Bij gebruik voor de hele organisatie gelden andere eisen dan tijdens de uitrol op kleine schaal. Zo werd al snel duidelijk dat er behoefte was aan Row-Level Security.

Kristin Acis-Mousa - Specialist Informatie-analyse

ROW-LEVEL SECURITY

Deze Row-Level Security moest toepasbaar zijn op verschillende niveaus: regio, divisie en sales territory. Om dit flexibel en solide te bouwen werd het aantal rijen in de dataset verveelvoudigd. Daardoor werd al snel de limiet van de huidige hardware bereikt. De huidige hardware bestond uit een fysieke server met daarop een Microsoft SQL server installatie (versie 2014). Door de eerder genoemde groei van de dataset duurde het verversen van het extract maar liefst 8 uur. Dat was geen werkbare situatie. TenCate is immers een wereldwijd bedrijf, met een doorlooptijd van 8 uur is er altijd een regio die hier last van ondervindt.

Wat is Row-Level Security? 

Met het toepassen van Row-Level Security wordt bepaald welke dataregels voor een persoon zichtbaar zijn. Binnen een dashboard kan zo beveiliging aangebracht worden.
Een persoon kan dan bijvoorbeeld alleen Nederland kan zien en de andere persoon alleen België. Terwijl het overkoepelende management nog steeds alle landen ziet.

OPTIMALE INZET EN EXTRA PERFORMANCE

Dit probleem is opgelost door Snowflake in te zetten.  Snowflake is een data platform ontworpen met een focus op de cloud. Hierdoor zijn op het piekmoment (tijdens extract verversing) alle benodigde resources beschikbaar via Virtual Warehouses. Doordat deze Virtual Warehouses aan en uit kunnen worden gezet, biedt Snowflake de mogelijkheid om alleen op het piekmoment gebruik te maken van zeer krachtige resources. Hierdoor is het niet nodig om de bestaande fysieke server uit te breiden, wat een kostenbesparing met zich meebrengt. Daarnaast heeft Snowflake verschillende query optimalisaties ingebouwd. Deze zorgen ervoor dat de resources optimaal gebruikt worden en leveren dus nog een extra performance boost op.

Het KPN BI Team
Het KPN BI Team

VAN 8 UUR NAAR 8 MINUTEN

Door het gebruik van Snowflake kon de verversingstijd teruggebracht worden van 8 uur naar 8 minuten. Zodat ‘GeoInsights’ uitgerold kon worden naar het gehele bedrijf. Door de combinatie van Snowflake, Alteryx en Tableau slim in te zetten is er een salesinformatiesysteem voor het hele bedrijf ontwikkeld dat meerdere keren per dag ververst wordt en iedereen alleen de data ziet die voor hem zichtbaar zou moeten zijn.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over wat Snowflake voor jouw organisatie kan betekenen? Download de whitepaper.

DOWNLOAD DE WHITEPAPER