Infotopics verwelkomt Snowflake

Sinds februari 2019 is Infotopics officieel partner van Snowflake. Wat is Snowflake en wat kan het voor jouw bedrijf betekenen? Infotopics consultant Yalmar Mekelenkamp legt het in deze blog aan je uit.

Snowflake

De kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platformen en de elasticiteit van de cloud, tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen. Word volledig data-driven met Snowflake; het datawarehouse gemaakt voor de cloud.

Snowflake is een datawarehouse dat specifiek gebouwd is voor de cloud. Doordat de oplossing 100% gericht is op de cloud, is deze in staat om zich snel aan te passen aan de veranderende behoeften van de gebruiker. De capaciteit (zowel voor dataverwerking als voor opslag) is altijd beschikbaar, maar deze wordt alleen gebruikt wanneer het virtuele warehouse actief is. Snowflake werkt vanuit het  credo; ‘Software as a service’. De oplossing biedt een service die ten alle tijden ingeschakeld en opgeschaald kan worden.

Dataverwerking in Snowflake gebruikt ‘credits’ wanneer het virtual warehouse actief is. Deze warehouses worden uitgezet wanneer zij voor een vooraf bepaalde tijd inactief zijn. Ook is het mogelijk om deze warehouses te starten wanneer er nieuwe opdrachten klaarstaan. Door deze opties kunnen de kosten voor dataverwerking goed gemanaged en laag gehouden worden. Daarnaast is ook de grootte van het virtual warehouse en de verwerkingscapaciteit op ieder moment aanpasbaar. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om tijdelijk de capaciteit op te hogen. Iets wat goed van pas kan komen in het geval van zware dataloads. Het gebruik van de resources van Snowflake is aanzienlijk lager dan die van de traditionele databases. Dit resulteert in lagere kosten.

Een laatste feature van Snowflake die ik graag uit wil lichten is de hoge concurrency. Dit is het feit dat meerdere gebruikers tegelijk dezelfde database kunnen bevragen. Door het creëren van verschillende virtual warehouses kunnen meerdere gebruikers tegelijkertijd toegang hebben tot de database. Hierdoor hoeft er geen prioritering plaats te vinden van de aan de database gestelde vragen. Alle gebruikers kunnen deze gelijktijdig bevragen. Het is echter wel mogelijk om het ene proces meer prioriteit te geven dan het andere. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door de verschillende virtual warehouses verschillende groottes mee te geven. Een groter virtual warehouse heeft meer capaciteit, dit zorgt ervoor dat de opdrachten sneller uitgevoerd kunnen worden.

Waarom kiest Infotopics voor Snowflake?

Infotopics heeft haar productenaanbod uitgebreid met Snowflake vanuit haar visie van Analytical Excellence. Evenals Tableau en Alteryx is Snowflake een gebruiksvriendelijke technologie die gebruikers verder helpt om waarde te halen uit data. Voor de eindgebruikers is het relatief eenvoudig om een verbinding te maken met de software en de data in andere tools te gebruiken. Zo hebben zowel Tableau als Alteryx inmiddels connectoren om direct met Snowflake te verbinden. Deze verbindingen beperken zich niet tot eerder genoemde software. Er is inmiddels een breed scala aan connectoren beschikbaar om de data snel en eenvoudig uit de database te ontsluiten.

Een groot voordeel van Snowflake is dat er geen management en tuning van de server nodig is. Updates en maintenance worden allen door Snowflake uitgevoerd. Hiermee zorgt zij altijd voor een veilige en continue beschikbare server die de meest up-to-date versie van de software heeft.

De bijdrage aan Analytical Excellence komt deels voort uit het feit dat data sneller beschikbaar is, zowel door de automatische query optimalisering als door de hogere concurrency. Dit stelt de gebruikers in staat om hun analyses sneller uit te voeren en zo direct inzichten te krijgen.

Neem contact op

Wat kan Snowflake voor jou betekenen?

Snowflake biedt een databases met een wisselende verwerkingscapaciteit. Het staat bekend om de functionaliteit die het virtual warehouse automatisch uitschakelt wanneer het een tijd niet gebruikt wordt. Vanuit het oogpunt van kosten en capaciteit, biedt dit een waardevolle en efficiënte oplossing. De capaciteit van Snowflake kan daarbij eenvoudig opgeschaald worden als dit nodig is. De mogelijkheden van Snowflake zijn ongelimiteerd.

Meer informatie?

Meld je dan aan voor ons webinar op  5 april 2019, waarin ik een verdere toelichting zal geven op de manier waarop Snowflake werkt en hoe dit waarde kan toevoegen aan jouw bedrijf.

Wil je meer lezen over Snowflake? Download dan nu het whitepaper. Daarnaast is er meer informatie over Snowflake te vinden op onze software pagina.

Webinar
Download het whitepaper
ga naar de productpagina