Tableau Conference 2018 Highlights (English)

Tableau Conference 2018 Highlights

In the end of October 17,000 data rockstars from the Tableau Community gathered in New Orleans for the biggest Tableau Conference to date. Consultants and Apps for Tableau developers Merlijn Buit and Tjalling Tolle take you through the biggest Infotopics highlights of the event.

You did WHAT with the Extensions API

We are really excited to share that we where part of the ‘You did WHAT with the Extensions API’ breakout session during the biggest Tableau Conference of the year. This session included 6 demo’s of crazy hacks with the new Extensions API. We were the grand finally of the session where we showed how to build Mario in Tableau. Watch our part of the session here.

Pirate Award at TC18 Hackathon

On Monday we contested at the Hackathon. The goal of the Hackathon was to create something impactful with the APIs of Tableau. We wanted to use functions which are coming in the new release of the Extensions API but where not able to use it because it is not in beta yet. Therefore we switched to another theme we love: Games! The Hackathon was sponsored by Netflix and they where teasing us with a new season of Stranger Things, so we decided to create a Stranger Things themed game called: The Upside Down Pac-Man. The GIF on the left is an example of the game. If you are interested in playing, download the workbook below!

We won the Pirate Award with this Tableau Hack =)

Download Workbook

Show Me More at Devs on Stage!

During the most popular keynote of the Conference: Devs on Stage, Keshia Rose showed our Extension as part of her presentation, a big milestone for us! Take a look at Keshia’s presentation here.

Our Highlights

Door |2019-01-17T11:45:16+00:0007 november 2018|Blogs, Tableau blogs|0 Reacties

Over de Blogger:

Merlijn Buit is een nieuwsgierige BI Consultant die altijd op zoek is naar grenzen van datavisualisatie. Tableau en Alteryx helpen hem hierbij. Met zijn controversiële dashboards heeft hij meerdere malen de voorpagina van Tableau Public gehaald. Dankzij zijn innovatieve denken en zijn zichtbare enthousiasme weet hij mensen altijd te inspireren en uit te dagen.

Geef een reactie

Support en ondersteuning

Klanten van Infotopics kunnen rekenen op gedegen support / ondersteuning bij hun dagelijkse werk. Mocht er iets mis gaan en kom je er niet uit dan kunnen we je helpen via onze servicedesk (servicedesk@infotopics.nl). Soms is het ook prettig dat er iemand live met je mee kijkt, dat kunnen we ook voor onze klanten doen, en daarvoor gebruiken we teamviewer. Klik op onderstaande knop om Teamviewer gratis te downloaden.

Download Teamviewer